Yhteinen lapsi ystävän kanssa

Isyyspakkaus

Katsoimme viime viikonloppuna romanttisen komedian Friends with Kids. Odotukset eivät olleet korkealla, joten elokuvalla oli hyvät mahdollisuudet yllättää positiivisesti. Ja sen se tekikin.

Elokuvassa neljääkymppiä lähestyvät parhaat ystävykset, mies ja nainen, kuulivat biologisen kellon tikityksen niin voimakkaasti, että päättivät hankkia yhteisen lapsen, sillä kummallakaan ei ollut sopivaa kumppania, kenen kanssa lisääntyä. Heillä ei ollut aikomustakaan liittää järjestelyyn romanttisia tunteita tai muuttaa yhteen.

Elokuva oli toki loppuratkaisuineen hyvin ennalta-arvattava, mutta se herätti myös ajatuksia teemallaan.

Aloin pohtia, että jos vaihtoehtoina on

  • jäädä odottamaan "sitä oikeaa" sillä riskillä, että jää kokonaan lapsettomaksi
  • pokata joku lisääntymishaluinen ja pamauttaa naimisiin, jos tärppää
  • käyttää pakasteisää ja kasvattaa lapsi yksin (mahdollista vain naisille) tai
  • pyytää apuun luotettava ja pitkäaikainen ystävä, johon ei tunne mitään seksuaalista vetoa, ja sopia yhteishuoltajuudesta

mikä vaihtoehdoista on vähiten huono?

Veikkaan, että kaksi ensimmäistä ovat yleisimpiä ja kolmas taas monelle naiselle liian pelottava. Mutta tapahtuuko tuota neljättä vaihtoehtoa oikeassa elämässä? Voisiko se toimia käytännössä?

Ja tapahtuisiko se muumimukissa vai luomusti?

Kommentit

Vanha sininen (Ei varmistettu)

En osaa sanoa, kun biologinen kello ei ole vielä alkanut tikittää, vaikka partneri löytynyt ja ikääkin on. En usko että se tässä vaiheessa enää tikittääkään. Mutta joo maallikkona ( ja romantikkona) olen kieltämättä miettinyt, että tehdäänköhän se esim homopareilla useammin luomuna vai pakasteesta sulattamalla. Vaikka ei minulle tietty kuulukaan, utelias olen silti. :P

aihio
Miksi lapsi itkee?

ainakin ensimmäinen vaihtoehto ei tulisi omalla kohdallani kysymykseenkään, biologinen kello kun tikittää kuin Peter Panin krokotiililla ja tiedossa on että luomuilla hormonitasoillani ei lapsia tehdä nyt eikä varsinkaan vanhempana.
Jäljelle jääneet vaihtoehdot ottaisin tarpeen tullen luettelon järjestyksessä käyttöön. Onneksi ei kuitenkaan tarvitse, kun kumppani on jo haavissa :)

Matteus
Oisko tulta?

Posliininen muumimuki on kuulemma huono, sillä se tappaa siittiöt. Pitää olla muovinen astia, se pysyy ruumiinlämpoisenä paremmin.

KirsiVierailija (Ei varmistettu)

Tässä jonkin verran avioeroperheitä ja uusperheitä suht. läheltä seurattuani olen päätymässä ajatukseen, että pyöriminen kahden kodin välillä ei tee lapsille kovin hyvää. Joten jos vaihtoehto d pitäisi sisällään sen, että lapsella olisi kaksi kotia, ei hyvä. Muuten... miksei? Mutta lapsella pitäisi olla vain yksi koti.

Vierailija (Ei varmistettu)

ehkä kun itse on kasvanut vähän erilaisessa perheessä, niin en osaa ajatella yhtäkään noista vaihtoehdoista varsinaisesti huonoina. olen harkinnut kaikkia vaihtoehtoja, d:stä puhuttiin jo alustavasti ystävän kanssa. mutta sitten tapasinkin nykyisen, molemmat halusi lapsen ja aikakin tuntui sopivalta, joten tässä nyt odotellaan tulevaa heteroydinperhettä ihan tyytyväisenä (jos joku luki oliviasta mainion jutun pikaperheistä, niin sellaisesta taitaa olla kyse). ystäväkään ei loukkantunut.

taustani takia olen taipuvainen luottamaan siihen että kaikki aina järjestyy (joku muu olisi varmaan kyynistynyt, minusta kasvoi tällainen kaiken syleilijä :) ja että pienellä pähkäilyllä mikä vaan perhemalli toimii. olen todistanut esimerkiksi sellaista järjestelyä, jossa lapsen biologinen isä asuu kaukana ulkomailla ja äiti elää suomessa miespuolisen kämppiksen kanssa, joka kantaa myös vastuuta lapsesta. kaikki aikuiset ovat edelleen jo aikuistuneen lapsen elämässä mukana.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ikää 36 vuotta ja odotan sitä oikeaa, kuten olen tehnyt vauvakuumeen alettua täytettyäni 24. Olen tavannut mitä mahtavampia tyyppejä, mutta koskaan suhde ei edennyt siihen että olisi perhettä ruvettu perustaan. Olen varma että oikea kaveri kävelee vielä vastaan, ja toivottavasti niitä pinnasängyn pallopäitäkin tulee edes yksi :) Ja kyllä, paine kasvaa vuosi vuodelta, en ole mikään likanlätkä enää ja kohta pitää miettiä muitakin vaihtoehtoja.

Tommi K
Isyyspakkaus

Vanha sininen: Niin, ehkäpä joku vielä valaisee asiaa täällä :)

aihio: Siispä peukut pystyyn, että tärppää.

Matteus: Jaa jaa, enpäs ollut tällaista kuullutkaan.

KirsiVierailija: Mutta voiko olla riskinä, että kakkoskohdassa lopputulos on sama?

Vierailija (01:12): Tekisi mieli udella lisää siitä, miten homma olisi mennyt käytännössä ja miten päädyit ylipäänsä puhumaan asiasta ystäväsi kanssa. Ihan vaan uteliaisuuttani. Olisi kyllä kiva kuulla, onko joku myös tehnyt tämän.

Vierailija (18:03): No mutta onnea tulevaan, mihin vaihtoehtoon sitten päädytkään.

Katariina1 (Ei varmistettu)

Hieman aihetta sivuten, katsoin tällä viikolla dokumentin "Tilauksessa tyttövauva". Siinä kerrottiin naisista, jotka epätoivoisesti halusivat itselleen tyttöä. Eräälläkin oli jo 8 poikaa, ja hän itkua tihrustaen selitti kameralle haluavansa edelleen yrittää - jos se tyttö tulisi.
Tieteen avulla kaikki tuntuu nykyään olevan mahdollista, isoksi yllätyksekseni myös sukupuolen valitseminen. Munasolut hedelmöitetään kupissa ja kasvatetaan siellä niin kauan että sukupuoli on mahdollista selvittää. Jos haluat tyttöä, terveet tyttöalkiot istutetaan takaisin kohtuun ja toivotaan että ne selviytyvät. Menetelmä on kallis eikä läheskään aina onnistu, mutta silti nämä ihmiset ryhtyvät siihen saadakseen haluamaansa sukupuolta olevan lapsen... ?

Pakasteiseistä ollaan siis päästy jo näinkin pitkälle, hieman kammottaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse olen myös ajatuksen tasolla harkinnut tuota ystävän kanssa lapsen hankkimista sit joskus, jos ei sopivaa miestä satu kohdalle (tähän mennessä tarjonta ollut vähän heikkoa). Ikää mulla on vasta 24 eikä mikään tajuton vauvakuume ole (vielä) päällä, mutta oon näin pessimistinä jo miettinyt asioita niinkin pitkälle että ketä miespuolista ystävää voisin pyytää isäksi.

Viktoria (Ei varmistettu)

Sattumalta löysin tämän googlaamalla näin jälkijättöisesti. Kyllä näitä tapahtuu. Kirjoitan omasta tarinastani sivustolle Levoton nainen. Puolen vuoden vähäisellä kokemuksella sanoisin, että voi toimia onnellisesti.

Sivuhuomiona yhdestä tai kahdesta kodista: Omassa tuttavapiirissä kahden kodin ratkaisu on toiminut hienosti useammassa perheessä. Olennaista tosin on, että kaikki aikuiset ovat hyvissä väleissä keskenään. Meillä tosin lapsella on vain yksi koti.

Kommentoi