Yhteinen lapsi ystävän kanssa

Katsoimme viime viikonloppuna romanttisen komedian Friends with Kids. Odotukset eivät olleet korkealla, joten elokuvalla oli hyvät mahdollisuudet yllättää positiivisesti. Ja sen se tekikin.

Elokuvassa neljääkymppiä lähestyvät parhaat ystävykset, mies ja nainen, kuulivat biologisen kellon tikityksen niin voimakkaasti, että päättivät hankkia yhteisen lapsen, sillä kummallakaan ei ollut sopivaa kumppania, kenen kanssa lisääntyä. Heillä ei ollut aikomustakaan liittää järjestelyyn romanttisia tunteita tai muuttaa yhteen.

Elokuva oli toki loppuratkaisuineen hyvin ennalta-arvattava, mutta se herätti myös ajatuksia teemallaan.

Aloin pohtia, että jos vaihtoehtoina on

  • jäädä odottamaan ”sitä oikeaa” sillä riskillä, että jää kokonaan lapsettomaksi
  • pokata joku lisääntymishaluinen ja pamauttaa naimisiin, jos tärppää
  • käyttää pakasteisää ja kasvattaa lapsi yksin (mahdollista vain naisille) tai
  • pyytää apuun luotettava ja pitkäaikainen ystävä, johon ei tunne mitään seksuaalista vetoa, ja sopia yhteishuoltajuudesta

mikä vaihtoehdoista on vähiten huono?

Veikkaan, että kaksi ensimmäistä ovat yleisimpiä ja kolmas taas monelle naiselle liian pelottava. Mutta tapahtuuko tuota neljättä vaihtoehtoa oikeassa elämässä? Voisiko se toimia käytännössä?

Ja tapahtuisiko se muumimukissa vai luomusti?

Kommentit (10)
  1. Sattumalta löysin tämän googlaamalla näin jälkijättöisesti. Kyllä näitä tapahtuu. Kirjoitan omasta tarinastani sivustolle Levoton nainen. Puolen vuoden vähäisellä kokemuksella sanoisin, että voi toimia onnellisesti.

    Sivuhuomiona yhdestä tai kahdesta kodista: Omassa tuttavapiirissä kahden kodin ratkaisu on toiminut hienosti useammassa perheessä. Olennaista tosin on, että kaikki aikuiset ovat hyvissä väleissä keskenään. Meillä tosin lapsella on vain yksi koti.

  2. Itse olen myös ajatuksen tasolla harkinnut tuota ystävän kanssa lapsen hankkimista sit joskus, jos ei sopivaa miestä satu kohdalle (tähän mennessä tarjonta ollut vähän heikkoa). Ikää mulla on vasta 24 eikä mikään tajuton vauvakuume ole (vielä) päällä, mutta oon näin pessimistinä jo miettinyt asioita niinkin pitkälle että ketä miespuolista ystävää voisin pyytää isäksi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *