MIKSI ET HÄÄBLOGGAISI? – ”HÄÄBLOGGAAJA SAA ILMAISET HÄÄT”

Muistan vuoden takaa keskustelun, jossa yhdessä häät-ryhmässä pohdittiin bloggaajien motiiveja. Lukijakunta oli alkanut kyseenalaistamaan bloggaajien motiiveja – miksi kirjoittaa näin paljon muun arjen pyörteessä, jos siitä ei hyödy? Oletuksena oli, että kun bloggaaja kirjoittaa kotona blogipostauksen, ja jakaa sen ryhmään, tulee jokaisen kiinnostuneen klikkauksesta bloggaajan tilille muutama kultakolikko, parhaissa tapauksissa olen törmännyt myös harkon olomuotoon.

Entä ne kaikki kehut ja blogitekstit tai Instagram hehkutukset omissa häissä käytetyistä yrityksistä, saako niistä jotain? Senkö takia olen kirjoittanut Heidi Tuiskun mekosta ja hehkuttanut häntä, puhumattakaan niin kihlasormukseni, kuin vihkini valmistajasta CaiSannista? Enkö olekaan aito mielipiteissäni, vaan minulla on koira haudattuna jok’ikisessä tekstissä, jonka kirjoitan.
Faktahan on se, että jokaisesta kaupallisesta yhteistyöstä tulisi merkata postauksen alkuun, tai tuoda ilmi, että tuotteet on saatu näkyvyyttä vastaan. Monta tällaista postausta olette nähneet mm. meidän blogissamme?

Hääbloggauksen, yksi suurimmista kulmakivistä on tälläkin hetkellä käynnissä oleva Vuoden 2020 hääblogi-äänestys.

Olemme ehdolla vuoden hääblogiksi

Miksi et hääbloggaisi?

Kun puhutaan häistä, niin ajatellaan niiden ympärillä olevan paljon hyvää ja kaunista. Kun kaikki bloggaajat ovat kiinnostuneet samasta asiasta, ollaan varmasti todella hyvää pataa jokaisen kanssa, ja jokainen tykkää toisistaan. Näin ei ole. Olemme suomalaisia, ja suomalaisten pohjimmainen piirre näkyy kateutena. Ei kannata olla kaikkia nostattava, sillä silloinhan ei itse välttämättä ole valokeilassa. Toinen näkyvä asia on verrattavissa yleiseen sanontaakin: ’’Moni kakku päältä kaunis.’’

Ei kannata lähteä siis kirjoittamaan blogia ajatuksena, että saisi kaikista bloggaajista kavereita.

Kuitenkin bloggaamista kannattaa lähteä harjoittamaan, jos haluaa vaikuttaa tai saada vertaistukea muilta morsiamilta.

Koin viime vuoden alussa olevani aivan vääränlainen bloggaaja hääskenessä. En nähnyt kaikissa asioissa vain vaaleanpunaista puolta, vaan koin tämän hääjärjestelyn tietynlaisena matkana itseeni, sekä parisuhteeseemme, jossa koetaan kaikenlaisia tunteita. Vaikka hyvistä asioista on helppo ja todella kiva puhua, halusin antaa enemmän – päästää lukijat pintaa syvemmälle, tutustumaan minuun ja meihin.

Noin viikko sitten sain yhteydenoton yhdeltä Suomen suurimmalta medialta, sillä he halusivat haastatella minua Hääahdistuksesta ja siitä, miksi olen lähtenyt kirjoittamaan häistä niin eri tavalla. Mietin pitkään; osallistunko haastatteluun. Joku kommenttikentässä saa kuitenkin aina väännettyä asioista ikäviä, vaikka ne eivät niitä olisi. Suostuin kuitenkin.

Saman aikaisesti hääahdistus-postaukseni oli herättänyt monissa paljon tunteita ja sain mitä mahtavampia keskustelua aikaan Instagramin viestiosiossa. Yksi lukijoistani oli uskaltautunut minun rohkeuteni takia irtisanoutumaan työpaikastaan, yksi sanoi ettei olisi kestänyt muutamia todella rankkoja hetkiä, ilman minun aitoa ja välillä raakaakin lähestymistapaani häihin, lisäksi sain useita kiitos viestejä siitä, minkälainen olen.

En olekaan vääränlainen, vaan erilainen, omanlaiseni.

Hääbloggaaminen on antanut minulle todella paljon. Olen oppinut enemmän itsestäni ja tiedostanut minkälainen haluan olla ulkopuolisen silmin katsottuna. Olen aina ollut se ”outo”, en kuulunut koskaan meangirl-porukoihin, koska olin liian suora ja möläytin mielipiteeni napakkaankin sävyyn. Osaan olla myös todella kyseenalaistava, haluan tietää ihmisten motiivit, ja kysynkin niistä – tämä saattaa loukata jotakuta. Samanaikaisesti olen kuitenkin hyvin herkkä, ja minut saa helposti kiusatun rooliin, tai minut jätetään ulkopuolelle.
Bloggaamisen ja kannustavien kommenttien myötä olen alkanut uskaltamaan olla oma itseni, sekä antanut sen näkyä. Toivon, että mitä enemmän hääinstaaminen, että -bloggaaminen yleistyy, sitä enemmän meille tulee erillaisia blogeja. Yhden seuraajistani harras toive olikin, että hän uskaltaisi jonain päivänä olla vielä yhtä avoin ja rohkea kuin minä, ja arvatkaa mitä? Vallankumous on jo alkanut!

ÄLÄ ALOITA HÄÄBLOGGAAMISTA JOS:

Haluat kaiken ilmaiseksi

– Etsit vain yhteistyökumppaneita

– Et ole kiinnostunut häistä (Toisaalta bloggaaja, joka bloggaisi häistään, mutta ei olisi kiinnostunut niistä voisi olla hyvinkin mielenkiintoinen.)

– Jos et kestä negatiivisiakin kommentteja

ALOITA BLOGGAAMINEN JOS: 

– Haluat vertaistukea

– Haluat jakaa omia hienoja ideoitasi, tai antaa muille vertaistukea

– Olet kiinnostunut häistä

– Tuot oman itsesi esille, omana persoonanasi

– Teet sen itsesi vuoksi

Toisin sanoen, hääbloggaajatkin maksavat itse häänsä. Ja niihin menee paljon rahaa. 

Hääblogien kirjoittajat kirjoittavat useimmiten blogia itsensä vuoksi, vähän niin kuin päiväkirjaksi, eikä havittele suurempaa kunniaa, tai titteliä. Jokainen meistä tekee tätä muun arjen ohessa, myös sen takia, että joku toinen voisi saada jonain päivänä näistä teksteistä apua. Jos olet saanut apua, tukea, tai ideoita jonkun bloggaajan blogista tai Instagramista, käy äänestämässä suosikkiasi Vuoden 2020 Hääblogiksi. Äänestysaika loppuu huomenna, maanantaina klo: 12.00.

Kiira

Olemme ehdolla vuoden hääblogiksi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *