MIKSI JUHLAKUTSUIHIN ON VAIKEA VASTATA?

 

Jokainen jo häitään viettänyt, tai nyt juuri häitään järjestävä tietää varmasti sen THE ilmoituspäivän, päivän, jolloin viimeistään vieraiden tulisi ilmoittautua juhlaan. Kuitenkaan kaikki eivät ole siihen päivään mennessä ilmoittautuneet, joten mitä teet?

A) Soitat/tekstaat perään ja kysyt mahdollisesta saapumisesta häihin.
B) Annat olla ja miinustat vieraat ruokailijoista – silkkaa säästöä!

Miksi tieto on niin tärkeä?

Tämä ’’ongelmahan’’ ei ole vain häitä järjestäessä. Ilmoittautumattomuus ilmenee myös kaiken maailman kissanristiäisissä, jossa toivot ihmisten ilmoittavan saapumisestaan Facebookin kautta. Itsekin olen useaan otteeseen kysynyt ihmisten perään ihan tupareitakin suunnitellessa.

-Kun järkkää juhlia on sen taustalla paljon muutakin kuin pelkkä juhla. Ja mitä isommat juhlat, sitä isommat järjestelyt taustalla on. Saapuvien ihmisten lukumääriä ei siis kysytä vain fiilistelyn vuoksi, tai avuksi laskea mahdollisia häälahjoja, vaan niitä tarvitaan.

– Juhlapaikan tarvitsee tietää vierasmäärä, jotta he voivat valmistautua oikeaan määrään tarvikkeita. Jos astiat yms. tulevat ulkopuolelta, on tämä vieläkin tärkeämpää.

-Ruokaa pitää valmistaa oikea määrä, ja uskokaa tai älkää, jokainen vieras maksaa. On siis ihan hinnoittelunkin näkökulmasta tärkeää ilmoittaa läsnäolostaan juhlapäivänä.

-Onko allergioita, yms. Usein kutsussa pyydetään ilmoittamaan mahdollisista allergioista. Itse en ainakaan toivo, että yksikään vieraistamme kokisi näin onnellista loppua.

-Jos juomat hankitaan itse, on ne useissa tapauksissa ehditty jo hankkimaan, mutta jos ei, niin tähänkin juhlijoiden määrä voi vaikuttaa huomattavasti.

 

Toisin sanoen isoin syy on raha ja se ettei mm. ruokia hankita liikaa.

 

Miksi kutsuihin ei sitten vastata?

 Niin, miksi ei. Monilla meistä on kuitenkin ainakin 40% ajasta hupi, eli puhi, eli puhelin kädessä. Kun saat kutsun, oli se sitten postista, tai Facebookin kautta, on kutsuja ajatellut juuri sinua. Hän tai he ovat halunneet juuri sinut osaksi heidän juhliaan, kunnioita siis kutsua ja kutsun lähettäjää vastaamalla siihen.

Uskon suurimpana syynä olevan puhdas unohtaminen, tai ns. itsestäänselvyys juhliin osallistumisesta. Kyllä, voin itsekin sanoa, että olen ollut tietoinen n. 70% juhlavieraista, jotka varmasti saapuvat juhliin, vaikka eivät ilmoittaisikaan, mutta silti, ilmoittakaa.

Olen itse unohtanut, tai me olemme, tai Eetu on unohtanut ilmoittaa saapumisestamme häihin. Ja mikään ei ole ollut niin noloa, kun saada viesti ’’Hei, oletteko tulossa?’’. Joten, jos et tee sitä kutsujien takia, niin tee se ainakin itsesi takia.

Helpointa on ilmoittaa heti kutsun saatua.

Ja mitä tuohon tulee, miten vastaamattomia vieraita tulisi käsitellä, niin voin vain kehottaa käyttämään ratkaisua A, ja soittamaan kutsutulle perään. 

 

Kiira

 

Ps. Vuoden 2020 Hääblogin äänestys on vieläkin käynnissä, käy äänestämässä suosikkiasi!

Kommentit (1)
  1. Tämä vastaamattomuus on niin ikävän tuttua, kun järjestää ja yrittää järjestää isompia juhlia. Kuitenkin juuri tuo soita perään on ainoa vaihtoehto, ettei sitten pääpäivänä tule ikäviä yllätyksiä. Tsemppiä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *