VOIKO HÄÄVIERAIDEN PUKEUTUMISEEN VAIKUTTAA? / VASTAUKSIA

Kun aloin kirjoittamaan postausta tiesin sen herättävän tunteita, en kuitenkaan olisi koskaan uskonut saavani näin jyrkkää palautetta.
Toisaalta hyvä, että teksti herätti tunteita! 

Meillä ei ole missään tapauksessa ajatuksena laittaa ihmisiä kustantamaan uusia vaatteita juuri meidän päivää varten. Mutta kyllä teemajuhlia järjestetään jatkuvasti, tai sitten olen ympäröinyt itseni ihmisistä jolla niitä on. Ja myös monissa häissä on ollut pukukoodeja, enkä ole koskaan ottanut siitä itseeni. 

Tässä siis numeroituna muutamia selvennyksiä kohtiin. 

1. Me valitsemme teeman esim ”iltapuku”, jonka alle menee useamman tyyllinen mekko, tai puku.

2. Värit joita ei milellään käytettäisiin olisi viininpunainen mekko, tai -puku tai harmaa puku. Kuitenkaan, jos kaapistasi ei löydy kuin harmaa puku, etkä muuten käytä pukua, me emme pakota sinua ostamaan uutta.

3. Emme ole ovella käännyttämässä ihmisiä pois. Kuten postauksessa ilmaisinkin. 

4. Ja niin kuin kirjoitinkin, tärkeintä on, että ihmiset tulevat paikalle ja kokevat itsensä tervetulleeksi.

5. En oleta kenenkään antavan lahjaa meille, sillä teemme juhlat myös vieraille. Siksi mm. kutsuimme lempibändimmekin soittamaan. 

 

Tavoitteena on järkätä kunnon bileet ~100 henkilölle, jossa voi tanssia niin, että hiki valuu pitkin naamaa! (näin luultavasti myös käy)
Lisäksi Meidän lähipiiri on muutenkin panostaja-tyyppiä, osa meistä lähti viime syksynä Amerikkaan asti ystävien häihin Columbukseen ja polttareihin Las Vegasiin. 
Lisäksi ostaisin itse varmaan esim. iltapuvun jostain alennusmyynnistä ja maksaisin siitä enintään 50€, koska olen pihi. Voisin ostaa sen myös käytettynä, tai käyttää olemassa olevaa. Kaikki ei siis tarkoita hirveää rahan menoa ja ”spektaakkelia”, kuten joku mainitsikin. Toisaalta olemme menossa vain kerran elämässämme naimisiin, ja se tehdään ”kunnolla”. 

Jatkakaa keskustelua, mielenkiintoista lukea ihmisten ajatuksia, vaikka ne poikkeaisivatkin omistani. 

Kiira

muoti trendit oma-elama rakkaus
Kommentit (4)
 1. Minusta nuo kommentit ei kyllä ollut erityisen voimakkaita, käsittääkseni useimmat kyllä pukeutuvat häiden kaltaisiin juhliin riittävän juhlavasti ja siististi ilman tiukkaa pukukoodia ja jos joku on vähän arkisemmissa vaatteissa niin pilaako se loppujen lopuksi juhlatunnelmaa. Värikoodeja en ymmärrä, koska itse en miellä juhlapukuja kertakäyttöisiksi enkä haluisi yhden juhlan takia hankkia uutta pukua. Vuokrapuvun hankkimiseenkin on oma vaivansa; varsinkin jos omassa kaapissa olisi se hyvä mekko, mutta väärän värinen.

  Häitä ja muita juhlia saattaa yhteen vuoteen tulla useammat, joten kustannuksetkin on sen mukaisia. Itse kyllä tykkään juhlia ja panostaa esim. ulkonäkööni, vaikka uusia vaatteita en joka juhlaan ostakaan. Halu panostaa riippuu myös omasta statuksesta, onko vain avecina itselle tuntemattomampien juhlissa vai onko hääpari läheinen. Ulkomaille en lähtisi kuin jonkun läheisten juhliin, koska lomapäivien ja rahan määrä ei minulla ole rajaton. Hääparille juhla on toki ainutkertainen, mutta vieraat saattaa samana kesänä juhlia monet ainutkertaiset häät. 🙂

  1. It's A Match
   18.2.2019, 14:22

   Juurikin näin, niin kuin ilmaisinkin. Rahaa ei tarvitse mennä paljon, eikä ketään pakoteta pukeutumaan vain tietynlaiseen. 
   Meille ei tule yhtään tuntematonta häihin, esim ystävien tai sukulaisten uudet tyttö- tai poikaystävät ei tule, jos heidän kanssaan ei ole vietetty aikaa. 

   – Kiira

 2. Itseäni on rehellisesti hieman alkanut huolettaa ihmisten pukeutuminen juhlissa. Muistelen vuosia sitten murehtineeni, miten minun pitäisi pukeutua kaverini häihin, jotka olivat ystäväpiirin ensimmäiset. Opiskelijana varsin vähillä rahoilla ostin juhlamekon (polvipituinen, juhlava kangas jne.), jota olen pystynyt käyttämään seuraavissakin kesäjuhlissa eli loppuhintakaan ei ollut mitenkään paha. Vaikka olin panostanut pukeutumiseen, en herättänyt huomiota muiden vieraissa joukossa.

  Talvijuhlia varten pidin itsestäänselvyytenä hankkia itselleni vastaavanlaisen, mutta tummempisävyisemmän mekon. Nyt olen vain huomannut, että vieraana olen talvijuhlissa huomiotaherättävän hyvin pukeutunut. Syynä tähän on, että todella monet eivät välitä panostaa talvijuhlapukeutumiseensa, vaan menevät pukeutumisellaan korkeintaan smart casual -luokkaan, vaikka kutsussakin on saatettu suoraan sanoa pukukoodiksi tumma puku.

  Tavallaan ymmärrän, ettei harvinaisia talvijuhlia varten viitsitä hankkia sopivaa asua. Toisaalta taas minua ärsyttää, koska olen itse kokenut vieraana tärkeänä pukeutua tarpeeksi juhlavasti tilaisuutta varten, vaikkei rahatilanne ole ollut paras mahdollinen

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *