Paistettua päärynää ja vuohenjuustoa

Perjantaiiltana iski herkkuhimo. Varmistaakseni, ettei sipulidippi-episodi toistu (en tiedä kestäisikö parisuhde toista samanlaista kriisiä) päätin keksiä jotain herkkua jääkaapin sisällöstä. 

Jäljellä oli pieni pala brietä, pieni pala vuohenjuustoa ja hedelmiä. 

Aivan järkyttävän hyvä iltapala. Aina kun onnistuu luomaa jotain ihanaa jääkaapin jämäsisällöstä tulee tunne kuin söisi ilmaiseksi. Winning. 

  • 2 päärynää 
  • 1 rkl voita
  • tuoretta minttua
  • kanelia
  • muskottipähkinää 

Pese päärynät huolellisesti ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. 

Anna voin ruskistua hieman pannulla ja lisää päärynät. Paista pari minuuttia kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää kanelia ja muskottipähkinää oman maun mukaan ja viimeisenä tuoretta minttua. Anna jäähtyä hetki. Kokemuksesta kerron, että ovat polttavan kuumia.  

Voisin kuvitella, että nämä toimivat vaniljajäätelön lisukkeenakin ihanasti.

13734692_10154374174297220_1718438268_n_0.jpg

Tätä se on, kun ei omista kauniita lautasia tai kunnon kameraa. Suolakurkun näköisiä päärynöitä muovilautasella. Maku ratkaisi ja jatkoon menevät. Tein seuraavana iltana uudestaan. 

koti ruoka-ja-juoma diy

Salaatti pinaatista, linsseista ja sienistä – Joka lapsen herkkuruokaa

Tässä ruuassa on ainoastaan aineita, joista kaikki ovat epäilyttävän värisiä, kokoisia ja tuntuisia. Pienemmilläkin inhottavuus-spekseillä on ruuat jääneet syömättä. Lapset toki ovat yksilöitä ja aina löytyy niitäkin, jotka valittelevat miksi kotona ei saa koskaaaaaan sitä kunnon sinihomejuustoa (Gorgonzolaa) ja toisessa päässä ovat ne yksilöt, jotka onnistuvat poimimaan sauvasekottimella muussatut sipulit pois lihapullista.  

Siihen väliin kuitenkin mahtuu miljoonia makumieltymyksiä niin lapsille kuin aikuisillekin. 

Meillä tätä syötiin mm. lämpimänä tuoremakkaroiden lisukkeena ja seuraavana päivänä tacojen täytteenä  Toimi molemmilla kerroilla. 

Kylvövirvilää ja sinappikaalia pinaatin ja sienten kera

  • 1 dl linssejä
  • 2 dl vettä/kasvislientä 
  • 400g herkkusieniä
  • 2 pientä valkosipulinkynttä
  • 2 kourallista pinaattia
  • 1 purjo tai reilusti kevätsipulinvarsia
  • yhden limen mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 kourallinen rucolaa

Huuhtele linssit ja keitä paketin ohjeen mukaan. Itse halusin linsseistä irtonaisia enkä lainkaan puuorisia, joten keitin ne runsaassa vedessä ja makustelin kypsyyden mukaan milloin kaataa liika vesi pois. 

Leikkaa sienet siivuiksi ja paista oliiviöljyssä pari minuuttia. Anna pannun ja öljyn lämmetä rauhassa. Jos paiskaat sienet kylmään öljyyn kylmälle pannulle saat limaisia ja lötköjä sieniä joita ei syö Erkkikään.

Lisää pilkotut kevätsipulinvarret, jatka paistamista pari minuuttia ja lisää pinaatti. Paista kunnes pinaatti on rutistunut.

Lisää kypsät linssit pannulle, sekoittele hyvin ja siirrä koko komeus tarjoiluastiaan. Sekoita pienessä kipossa oliiviöljy, limen mehu, suola ja pippuri ja kaada salaatin päälle. Kastiketta ei kannata kaataa suoraan pannulle, koska kuuma pannu voi aiheuttaa sen, että kaikki ihanat limemehuaromit haihtuu savuna ilmaan. 

Lisää päälle tuoretta rucolaa. Salaatti toimii hyvin sekä kylmänä, että kuumana lisukkeena. 

13644304_10154363138427220_125322481_n.jpg

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma diy