Parmesanjuustoa ja kukkakaalia
Miehessä olen onneksi löytänyt toisen kaalifetistin. Kaali on parhautta. Halpaa, hyvää ja monikäyttöistä. Kukkakaalit ovat tulleet sesonkiin. Ne ovat järkyttävän isoja ja luonnollisesti myydään vain kokonaisina, joten käyttötapoja on pakko keksiä parikin erilaista yhdelle kaalinpäälle.
Koska juusto on yksi parhaista asioista maan päällä, on tässä yhdistetty kukkakaali ja parmesan. Oli muuten ihanaa. Mausteet ja parmesan tuovat pientä särmää ja suolaisuutta peittämättä kukkakaalin herkkää makua alleen.
- 1 kukkakaali napsittuna palasiksi.
- 3-4 rkl oliivilöljyä
- 1 dl korppujauhoja
- 1/2 tl valkosipulisuolaa
- 1/2 tl provencen yrttejä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 dl parmesanraastetta
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
En tykkää leikata kukkakaalia veitsellä, vaan napsin kukinnot irti käsin. Mielestäni ne jäävät silloin kauniimman näköisiksi. Silloin ei myöskään koko keittiö ole niiden pikkuruisten kukkakaalimurusten vallassa, joita välttämättä tulee, kun paloittelet kukkakaalia veitsellä.
Laita kukinnot kulhoon ja lorauta päälle oliiviöljyä. Sekoittele hyvin ja varmista että kaikki palaset on öljytty.
Lisää mausteet korppujauhoihin ja sekoita hyvin. Kumoa korppujauhot sekä parmesanraaste kukkakaalin päälle ja sekoita hyvin. Parhaiten sekoittelu onnistuu käsin. Kapustat helposti rikkovat kukkakaalit, etkä saa hierottua mössöä joka nurkkaan.
Kumoa pellille ja paista noin 15-20 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat hieman pehmenneet.