Parmesanjuustoa ja kukkakaalia

Miehessä olen onneksi löytänyt toisen kaalifetistin. Kaali on parhautta. Halpaa, hyvää ja monikäyttöistä. Kukkakaalit ovat tulleet sesonkiin. Ne ovat järkyttävän isoja ja luonnollisesti myydään vain kokonaisina, joten käyttötapoja on pakko keksiä parikin erilaista yhdelle kaalinpäälle. 

Koska juusto on yksi parhaista asioista maan päällä, on tässä yhdistetty kukkakaali ja parmesan. Oli muuten ihanaa. Mausteet ja parmesan tuovat pientä särmää ja suolaisuutta peittämättä kukkakaalin herkkää makua alleen.

  • 1 kukkakaali napsittuna palasiksi.
  • 3-4 rkl oliivilöljyä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1/2 tl valkosipulisuolaa
  • 1/2 tl provencen yrttejä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl parmesanraastetta 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

En tykkää leikata kukkakaalia veitsellä, vaan napsin kukinnot irti käsin. Mielestäni ne jäävät silloin kauniimman näköisiksi. Silloin ei myöskään koko keittiö ole niiden pikkuruisten kukkakaalimurusten vallassa, joita välttämättä tulee, kun paloittelet kukkakaalia veitsellä. 

Laita kukinnot kulhoon ja lorauta päälle oliiviöljyä. Sekoittele hyvin ja varmista että kaikki palaset on öljytty. 

Lisää mausteet korppujauhoihin ja sekoita hyvin. Kumoa korppujauhot sekä parmesanraaste kukkakaalin päälle ja sekoita hyvin. Parhaiten sekoittelu onnistuu käsin. Kapustat helposti rikkovat kukkakaalit, etkä saa hierottua mössöä joka nurkkaan.

Kumoa pellille ja paista noin 15-20 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat hieman pehmenneet. 

13617575_10154342199432220_1355218492_n_0.jpg

koti ruoka-ja-juoma

Kalkkuna parsakaali pikapaisto

Stir fry on vähän kuin hapanimeläkastike muttei sitten kuitenkaan. Google ehdotti käännökseksi pikapaistoa. En ole elämässäni kuullut pikapaistosta, mutta se kylläkin kuvaa hyvin tätä ruokaa. Annos on erittäin riittoisa, joten ainakin neljälle tästä riittää. Miehen kommentti oli, että samana iltana ruoka oli mitä mainiointa naposteltavaa, mutta seuraavana päivänä kuulemma maistui kovin suolaiselta. Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista.

 

chicken-and-broccoli-with-mushroom-740x736.jpg

Tästä ruuasta ei saanut edes filttereillä muuta kuin ruskean ja hieman limaisen näköistä joten ajattelin, että iloiset parsakaalit piristävät sitä hieman.

  • 2 isoa kalkkunan rintafilettä
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kanalientä
  • 0,5 dl hunajaa 
  • 0,5 dl soijaa
  • 1/2 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
  • 2 keskikokoista valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 tl sesamöljyä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 parsakaali
  • 1 pienehkö sipuli
  • herkkusieniä
  1. Mittaa jauhot kulhoon, kuutioi kalkkuna ja pyörittele kuutiot jauhoissa. (muista säästää jauhot jotka jää yli)
  2. Paista kuutioita kuumassa öljyssä kunnes ovat hieman ruskistuneet n.3-4min. Fileet kannattaa paistaa pienissä erissä niin saat ne mukavasti ruskistumaan ja siirrä syrjään odottelemaan.
  3. Lisää kulhossa oleviin jauhoihin kanaliemi, hunaja, soija, inkivääri, valkosipuli ja sesamöljy. Sekoita huolella. 
  4. Leikkaa sienet ja sipuli siivuiksi ja erottele parsakaalista kukinnot pieniksi paloiksi. 
  5. Paista kasviksia noin 2-3min kuumalla, öljytyllä pannulla ja lisää kastike pannulle 
  6. Kun kastike on sakeentunut hieman lisää kalkkunafileet takaisin pannulle ja jatka paistamista noin 2-3minuuttia tai kunnes palat ovat kypsiä

Mielestäni meidän pannu on vallan normaalikokoinen, mutta jouduin silti paistamaan kalkkunat kolmessa osassa ja kasvikset kahdessa. Lisäsin kastikkeenkin siis puolet ja puolet osioissa kasviksiin. 

Oikein mainio kesäruoka. Parempaa kuin normikiinalaisessa ravintolassa.

koti ruoka-ja-juoma diy