Lauantain slow food: Cannelonit!
Päätin testata lauantain kunniaksi jotain uutta ruokaa. Idea täytetyistä pastaputkista juustokuorrutteineen, eli Canneloneista, on aina houkutellut, joten niitä testattiin! Vastapainoksi arjen nopeille ruuille, viikonloppuisin on kiva tehdä perheen kanssa yhdessä ruokaa rauhassa ja pidemmän kaavan kautta. Lasi viiniä käteen ja lempilevy soimaan, viikonloppuna on aikaa paneutua uusiin makuelämyksiin.
Cannelonit ovat slow foodia parhaimmillaan. Ainakin näin aloittelijalta pastaputkien täyttö vie aikaa, ja tekniikka kaipaa hieman hiomista. Miehen kanssa yhdessä näitä täytellessä oli hauskaa nauraa toistemme täyttämistekniikalle. Itse koin parhaimmaksi pitää putkea pystysuorassa, ja täyttää yläpäästä niin kauan, kunnes putki alkaa olla täynnä.
Resepti on suoraa Myllyn Paras Cannelonit -pakkauksesta. Ei siis ole omani, jos joku ehti niin luulla 😀 Ne mausteet, joita minulla ei ollut(basilika ja oregano), jätin kylmän viileästi pois. Porkkanaakaan en laittanut, sillä epäilin, syökö perheen miehet sitä. Jälkeenpäin totesin, että porkkanaraaste olisi tuonut tarvittavaa mehevyyttä, joten ensi kerralla laitan sitä mukaan. Juustoa laitoin hieman enemmän kuin ohjeessa, ja pelkän juustoraasteen lisäksi käytin Koskenlaskijan juoksevaa Cheddar-juustoa. Juustoahan ei koskaan voi olla liikaa!
Tee näin:
Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastettu porkkana, vesi ja mausta mieleiseksi. Lisää lopuksi juustoraaste, sekoita.
Laita täytettä putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne sitä mukaan isolle, laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi.
Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste. Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista.
Cannelonit eivät ole kuvauksellisin ruoka :D
Ja mitä arvovaltainen raatimme oli Canneloneista mieltä? Ihan täysiä pisteitä se ei saanut, ehkä ihan oman taitamattomuutemme ansiosta, mutta hyväksyvän hymyn se silti sai. Perheen pienin kuvaili makua lasagnemaiseksi, ja mies tuumi cannelonien onnistuneen paremmin kuin edellinen lasagneni. Luin jostain, että cannelonit ovat kuin hienompi versio lasagnesta, ja se pitää aika hyvin paikkansa. Voisin myös hyvin kuvitella täyttäväni ne jauhelihan sijasta myös sienillä tai nyhtiksellä. Cannelonit ovat täyteläisiä ja melko tuhteja. Sopivia kylmän talvipäivän päätteeksi, ja ajan kanssa nautittavaksi.
Äänestämme cannelonit siis jatkoon! Ensi kerralla hiomme reseptin täydelliseksi! Kurkkaa myös muut viikonlopun ruokareseptit: Paras pizza ja rouskuva nachopelti.
Oletko sinä tehnyt canneloneja? Tykkäätkö?
Mukavaa uutta viikkoa! Kiitos mahtavista kommenteistanne eiliseen hyvin henkilökohtaiseen postaukseen, sekä toissapäivän kysymys ja ehdotus-postaukseen! Ihanaa kuulla teidän kokemuksia vauva-ajasta! Postausehdotuksia ja kysymyksiä ehtii vielä jättää!