Mitä pakata käsimatkatavaroihin?

Eilen kaivoimme matkalaukun esiin, ja laitoimme valmiiksi sivuun t-paitoja, shortseja ja kesämekkoja. Varsinaisen pakkaamisen jätän ensi viikkoon, mutta nyt on hyvä aika katsoa ennakkoon, että kaikki tarvittava löytyy. Uudessa-Seelannissa on kevät etenemässä hyvää vauhtia kesäksi, joten pakkaamme reissuun kevyesti. Itse asiassa meillä on vain yksi iso matkalaukku, ja reput jokaisen selässä käsimatkatavaroina.

Olen vuosien mittaan oppinut miehen kanssa matkustaessa pakkaamaan kevyesti, enkä todellakaan ota esimerkiksi pitkäksi viikonlopuksi reppua isompaa laukkua. En pakkaa ”varmuuden vuoksi” viittä eri kenkäparia tai seitsemää mekkoa, jotta olisi valinnanvaraa. Suunnittelen asut jo etukäteen, ja otan vain sen, minkä tiedän käyttäväni. Meillä on mahdollisuus pestä vaatteita matkan aikana, joten kovin suurta vaihtovaatevarastoa ei onneksi tarvita.

Käsimatkatavaroihin mahtuu oleellinen pitkää lentoa ajatellen. Kaupallisessa yhteistyössä saamani Gaston Lugan Pråper-reppu mahduttaa sisäänsä yllättävän paljon tavaraa. Kokosin tähän postaukseen omat vinkkini kevyesti pakkaamiseen, ja siihen, mitä pitkillä lentomatkoilla kannattaa pakata käsimatkatavaroihin.

Vaihtovaatteet

Ei ole ollenkaan varmaa, että matkalaukku saapuu perille samaan paikkaan kuin minä, joten yleensä laitan puhtaat alusvaatteet, ja yhden vaatekerran käsimatkatavaroihin. Tällä kertaa menen helpoimman kautta, ja laitan alusvaatteiden lisäksi reppuun yhden kevyen mekon. Myös pojan sekä miehen reppuihin sujahtaa puhdas vaihtovaatekerta.

Käsipyyhe

Pitkillä lennoilla on ihanaa, jos voi käydä välillä pesemässä kasvonsa, ja ehkä mahdollisesti myös hampaat. Ohut hamam-pyyhe on täydellinen valinta käsimatkatavaroihin, sillä se vie alle puolet siitä tilasta, mitä normaali froteepyyhe. Saimme pyyhekauppa Linalta koko perheelle reissupyyhkeet, ja tämä pienin näistä Ranta-pyyhkeistämme matkaa minun käsimatkatavaroissa. Tarvittaessa pyyhe käy myös kevyenä peittona, tai viikattuna myös pienenä matkatyynynä.

Puhallettava matkatyyny ja korvatulpat

Olen huono nukkumaan lentokoneessa (tai autossa, tai junassa), joten kaikki apu on tarpeen, jotta saisin edes muutaman tunnin unta ensimmäisellä yölennolla. Puhallettava matkatyyny on kätevä apu istualtaan nukkumiseen. Pakkaan mukaan myös korvatulpat ja silmämaskin poistamaan valon ja äänien tuomaa häiriötä.

Matkakokoiset kosmetiikkatuotteet

Kosmetiikkaa kuluu yllättävän vähän pidemmilläkin matkoilla, joten matkakokoinen kasvovesi, silmänympärysvoide, kosteuttava kasvomaski ja kosteuttava kasvovoide riittänevät koko reissun ajaksi. Nämä pienet ja kätevät Mádaran matkakokoiset kasvojenhoitotuotteet kulkevat kätevästi repussa, eivätkä vie paljon tilaa. Tuotteet on suunniteltu juuri matkan tarpeita varten. Lentokoneen kuiva ilma kuivattaa ihoa, ja matkan tuomaa väsymystä voi yrittää taikoa piiloon kasvokuorinnalla ja väsymyksen merkkejä vähentävällä silmänympärysvoiteella.

Hiustenhoitotuotteet pakkaan suosiolla matkalaukkuun, sillä niitä en tarvitse lentomatkoilla. Shampoo ja hoitoaine ovat kuitenkin myös matkakokoiset, sillä haluan säästää tilaa myös matkalaukussa. Kun matkakokoiset hiustenhoitotuotteet loppuvat, voi reissulta ostaa uudet. Meikkejäkin otan säästeliäästi. Tärkeimmät laitan reppuun, ja muut matkalaukkuun.

Viihdyke

Nykyään on helppoa, kun ei tarvitse varata laukkuun tilaa viihdykkeelle, sillä lentokoneissa on omat viihdytysjärjestelmänsä jokaisella tuolin selässä. Kirjojakaan ei tarvita, sillä BookBeatissa mukana kulkee enemmän kirjoja kuin mitä ehtii lukea. Opin vasta viime aikoina, että BookBeatista voi ladata kirjoja, joita voi lukea tai kuunnella myös ilman toimivaa nettiä. Lentokoneessa netin toimivuus on usein onnetonta, joten tämä ominaisuus on loistava.

Katsoin myös jo valmiiksi, mitä leffoja ja sarjoja käyttämämme lentoyhtiöt näyttävät tällä hetkellä. Muutama kiinnostava leffa löytyikin jo valmiiksi. Pojalle otamme mukaan myös tabletin, johon on ladattuna Netflixistä lastenohjelmia.

Eväät

Lennoilla tarjoillaan kyllä ruuat iltapalasta illalliseen ja välipalaan, mutta lentokoneruuat eivät varmaankaan lukeudu kenenkään suosikkeihin. Otamme muutaman vesipullon lisäksi yleensä helppoa naposteltavaa kuten pähkinöitä ja keksejä.

Mitä vinkkejä sulla on pitkistä lennoista selviämiseen? Kuulutko kevyesti pakkaaviin, vai otatko mukaan aina liikaa kaikkea?

Gaston Luga haluaa antaa lukijoilleni mahtavan 15% alennuksen koko verkkokaupan tuotteista koodilla MINNEANMURUJA. Voin lämpimästi suositella tuota Pråper-reppua, joka mahduttaa sisälleen uskomattoman paljon tavaraa, ja näyttää silti tyylikkäältä. Nyt kannattaakin napata uusi reppu syksyyn, jos Gaston Lugan tyyli miellyttää, ja reppu on hankintalistalla.

Mukavaa uutta viikkoa! Minkälaisia seikkailuja sulla on tällä viikolla luvassa?

Lue myös: Matkan reissubudjetti ja Näitä odotan Uuden-Seelannin matkalta eniten

*pyyhe, reppu ja Madaran tuotteet saatu

koti oma-elama matkat
Kommentit (1)
  1. Mitä Käsimatkatavaroihin | Uskonto Uutiset
    25.10.2020, 09:29

    […] Mitä pakata käsimatkatavaroihin? – Minnean muruja | Lily – Käsimatkatavaroihin mahtuu oleellinen pitkää lentoa ajatellen. Kaupallisessa yhteistyössä saamani Gaston Lugan Pråper -reppu mahduttaa sisäänsä yllättävän paljon tavaraa. Kokosin tähän postaukseen omat vinkkini kevyesti pakkaamiseen, ja siihen, mitä pitkillä lentomatkoilla kannattaa pakata käsimatkatavaroihin. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *