Näitä sarjoja odotan tänä keväänä!

Mielenkiintoinen kevät tulossa kaikille sarjaseuraajille! Sydän innosta pamppaillen olen lueskellut eri medioiden tiedotteita tämän kevään uutuuksista. Elokuussa tein vastaavan postauksen syksyllä odottamistani sarjoista, ja koska se sai innostuneen vastaanoton, päätin jakaa myös kevään sarjavinkkini teille lukijoille. Kaikki syksyn sarjat, jotka postauksessa mainitsin osoittautuivat hehkutuksen arvoisiksi! Nappiin mennyt postaus siis!

Valitisin tähän postaukseen kaksi kotimaista laatusarjaa, ja kaksi (yllätys, yllätys) brittisarjaa. Mieltymykseni taitavat olla blogia lukeneille jo hyvin tuttuja 😀 Ihan mitään hyvänmielen sarjoja nämä eivät siis ole, vaan rikoksia ja ihmissuhdedraamaa on luvassa mun keväässä. Kuvassa Andrés (Fran Perea) ja (Hilkka) Riitta Havukainen

Paratiisi

Uusi kotimanen rikosdraama Paratiisi vaikuttaa superkiinnostavalta. Voisin katsoa tämän sarjan jo ihan tämän kuva ja pääosassa loistavan Riitta Havukaisen vuoksi. Yle kertoo tästä tyylikkään näköisestä rikossarjasta seuraavaa:

”Paratiisi kertoo Oulun poliisissa työskentelevästä rikostutkija Hilkka Mäntymäestä (Riitta Havukainen), joka lähtee Espanjan Fuengirolaan selvittämään kadonneen suomalaisperheen tapausta. Hiljalleen hänen eteensä aukeaa taitavasti toteutettu, suomalaisiin kohdistuva henkirikosten sarja. Mäntymäen kollegoina rikostutkinnassa työskentelevät espanjalaispoliisit Luisa Salinas (María Romero) ja Andrés Villanuevan (Serranon perhe -sarjasta tuttu Fran Perea).”

Sarja alkaa Yle Areenassa 7.2.2020. En malttaisi odottaa!

39-6274325e0ddda097877.jpg

Ilmiantaja (Informer)

Yle kuvailee sarjaa näin ”Uusi raastava jännityssarja kertoo nuoresta lontoolaismiehestä, joka joutuu pelinappulaksi terrorismin vastaisessa taistelussa. Mistä kaikki saa alkunsa, miten vastahakoinen ilmiantaja kasvaa rooliinsa – ja millainen kohtalo häntä odottaa, jos hän paljastuu poliisin vasikaksi?” 

You had me at lontoo! Ah, brittiläinen BBC:n tekemä rikossarja, joka sijoittuu Lontooseen. Tämä on nähtävä! En tiedä sarjasta mitään muuta kuin mitä Ylen esittelyteksti kertoo, mutta Yle on onnistunut yllättämään kerta toisensa jälkeen mitä loistavammilla brittisarjoilla. Odotukset ovat siten korkealla Ilmiantajankin suhteen. Sarjan pääosanesittäjät Nabhaan RizwanBel Powley ja Paddy Considine eivät ole nimeltä tai kasvoilta tuttuja.

Ilmiantajan kaikki kuusi osaa löytyvät jo Yle Areenasta.

39-6273175e0db09e7b8ac.jpg

Karppi II

Tätä on odotettu! Vihdoin pääsen taas sulkeltamaan synkkämielisen rikosetsivä Sofia Karpin melankoliseen maailmaan toisen kauden alkaessa YleAreenassa 3.4.2020. Pihla Viitalan ja Lauri Tilkasen henkilökemia on miellyttävää katsottavaa, ja sarjan tunnelma on paikoin niin jännittävä, että saa pitää penkistä kiinni rystyset valkoisina. Sormet ristissä toivon, että Karppi saa elämänsä kuosiin tällä toisella kaudella! Voisiko Karpin ja Nurmen välille kehittyä jotain suhteen tapaista?

”Rikosetsivä Sofia Karpin (Pihla Viitala) talviloma peruuntuu, kun Suomenlahden alle suunnitellun tunnelin rakennustyömailta löytyy kaksi ruumista, yksi Helsingistä ja toinen Tallinnasta. Murhat koskettavat tunnelia ajavaa Helsingin pormestaria Sara Tulisuota (Leena Pöysti), joka painii myös korruptiosyytteiden kanssa. Karppi lähtee työparinsa Sakari Nurmen (Lauri Tilkanen) kanssa tutkimaan huumerikollisuuteen viittaavia henkirikoksia, kunnes tapahtuu uusi raaka murha, joka järkyttää Karppia sydänjuuria myöten. Pian näyttää siltä, että liikkeellä on kostaja, “oikeuden jumalatar”, joka on ottanut oikeuden omiin käsiinsä.”

b8236d2d-f6b1-457e-93db-8c326832bbe1-deep_water_0112.jpg?w=970&h=546&fit=crop&crop=faces&auto=format&q=70Kuvat: Yle ja C More

Deep Water

Jostain syystä olen pitänyt kaikesta, mitä Anna Friel on tehnyt. Tämä brittiläissarja Deep Water ei ole poikkeus. Se koukutti heti ensimmäisessä jaksossa. Sarjaa on verrattu suuren suosion saaneeseen amerikkailaissarjaan Big Little Lies. Jotain samaa näissä naisvetoisissa sarjoissa kyllä onkin. Molemmissa sarjoissa on toisiinsa linkittynyt joukko naisia, jotka kaikki kamppailevat omien ongelmiensa ja salaisuuksiensa kanssa. Verkko kiristyy, ja epätoivo valtaa alaa. Tosin myönnettäkööt, että amerikkalainen Big Little Lies teki minuun niin suuren vaikutuksen, ettei Deep Water yllä ihan samalle tasolle.

Deep Water -sajran ensimmäiset jaksot ovat jo katsottavissa C Moressa.

 

Mitä sarjoja sinä odotat tänä keväänä? Onko lista jo tehty? Löytyykö sun listalta näitä samoja sarjoja?

Jännittävää perjantaita! Huh, kylläpä tämä nelipäiväine viikko on tuntunut pitkältä ja raskaalta! Onneksi on perjantai!

kulttuuri leffat-ja-sarjat
Kommentit (3)
 1. Sairauslomalaisena tui nyt katsottua Ilmiantajan kaikki jaksot. Muutamat epäuskottavuudet (kokemattomia tyyppejä ottamassa liian isoja riskejä) vähän häiritsivät, mutta sellaisia on kai tällaisessa sarjassa vaikea välttää. Kokonaisuudessaan jännittävä, vetävä ja ennen kaikkea hämmentävän inhimillinen televisiosarja. Traaginenkin kyllä. Kuten muuallakin on kiitetty, tykkäsin sarjan eloisasta ja sykkivästä Lontoosta. Brittiarvioitsijatkin ovat maininneet että sarjassa nyky-Lontoo on oikeastaan pääroolia esittävä hahmo.

  Ja muutkin näyttelijät huippuja: pääosan esittäjä, nuori Nabhaan Rizwan vetää kyllä kaikki pisteet kotiin!

 2. Marjo-Riitta
  12.1.2020, 13:32

  Mahtavaa, että joku muukin tykkää suomalaisista rikossarjoista. Itse olen ahminut Sorjosen kaikki kaudet, Ratamon, Virta (vuonna 2012 julkaistu sarja, joka on nyt katsottavissa Ruudussa), Karpin yms. Tuo Paratiisi kuulostaa mielenkiintoiselta, täytyy ehdottomasti laittaa seurantaan. Tuota Informeria olen katsonyt vähäsen, mutta se ei vielä ole imaissut minua mukaansa. Tammikuun 18. alkaa Hamilton (Cmoressa se on kai nyt jo katsottavissa). Lisäksi tykkäsin Keisari Aarniosta ja Aallonmurtajasta.

  1. On ihan mahtavaa, että kotimaassakin on viime vuosina alettu panostamaan laadukkaiden rikossarjojen tekoon! Nordic noir on lähellä sydäntäni, ja näistä luettelemistasi kaikki Virtaa ja Keisari Aarniota lukuun ottamatta on katsottu 🙂 Aallonmurtaja ja Sorjonen ovat omia suosikkeja.

   Minulla on myös tuo Hamilton katselulistalla. Vaikuttaa oikein hyvältä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *