Olympus PEN E-PL7 ja muut bloggaajan kuvaustyökalut

Iloista perjantaita! Jes, tämäkin työviikko on melkein selätetty!

Viikko toisensa jälkeen google analytics kertoo minulle, että kaksi aikaisempaa kamerapostaustani ovat edelleen suosiossa ja saavat edelleen lukijoita. Kamera-asiat siis näyttävät kiinnostavan ihmisiä! Tästä innostuneena ajattelinkin tehdä pienen ja kevyen postauksen mun tämänhetkisestä kuvauskalustosta. Tai minun ja minun, miehenihän nämä suurimmaksi osaksi on ostanut.

Ainoa laite, jonka olen itse hankkinut, on tuo Olympuksen PEN E-PL7-kamerarunko. Niin, ja myös puhelimeni Samsungin Galaxy S7 (tosin mies lahjoitti siihenkin rahaa mun synttärilahjana). Kaikki käyttämäni objektiivit ovat miehen hankkimia. Ja vielä mainittakoon, ettei tämä ole maksettu mainos! Vaikka mieheni varmasti repeäisi liitoksistaan, jos joskus pääsisi Olympuksen lähettilääksi 😀 Hänen unelmahommansa oli matkustella ympäriinsä ja istua tuntikausia metsissä ja mielenkiintoisissa paikoissa kuvaamassa eläimiä 😀 Ou dear, häntä ei paljoa kotona näkyisi!bloggerstools.jpg

bloggerstools2.jpgMun kamera on siis Olympus E-PL7. Kirjoittelin kameran spekseistä enemmän kameravertailu-postauksessa, jossa pohdin ostaisinko vanhemman E-PL7:n vai uudemman E-PL8-mallin. Koska näissä kameroissa ei näytä olevan suuria eroja, niin päädyin edullisempaan E-PL7:aan. Olen tykännyt kamerasta tosi paljon, eikä mulla ole siitä mitään pahaa sanottavaa! Se on pieni, kaunis ja kompaktin kokoinen, joten se sujahtaa kätevästi laukkuun. Mun käyttämät Olympuksen objektiivit on myös pieniä, joten koko ja paino ei ainakaan ole hidaste kuvaamiselle.

Tähän samaan hengenvetoon on myönnettävä, että olen viime aikoina käyttänyt myös miehen vanhaa Olympus O-MD E-M1-kameraa ja superihanaa Panasonicin 42,5mm F 1.2-objektiivia, koska, noh onhan se nyt kaikin puolin laadukkaampi kamera. Ja tuo 42,5mm-linssi on kuin unelma! Lemppareimmat (kilk) asukuvat (klik) on otettu O-MD ja 42,5mm-linssin kombolla. Liekö vain oma mielikuva, mutta O-MD tuntuu jotenkin käteenkin jämäkämmältä.

bloggerstoolsolympus.jpg

Pääsääntöisesti mut näkee silti oma kamera kädessä 🙂 Objektiiveja meiltä löytyy paljon, mutta omassa aktiivikäytössä on vain muutama. Pitkään suosikkilinssini oli Olympuksen 45mm F 1.8 muotokuvaobjektiivi. Kuvaan mieluiten kasvokuvia ja potretteja sekä melko pieniä asioita, kuten ruokakuvia ja kukkia, ja siihen 45mm on oikein oiva! Linssi ontaa kauniin pehmeän ja sumuisen taustan kuvatavaa kohdetta vasten.

Hieman myöhemmin ostimme Olympus 25mm F 1.8 -linssin. 25mm linssillä saa hieman laajemman kuvakulman, ja esimerkiksi asukuvat on kiva ottaa tällä linssillä. 25 on myös nopeampi kohdistamaan kuin 45mm, ja niin vaihtui suosikkiobjektiivin kuninkuus. Kamerassa on nykyään varmaan 80 prosenttia ajasta tämä yleispätevä 25mm-linssi 🙂 Se kertonee, kuinka paljon siitä tykkään!

Uusin miehen hankinta on Olympus 17mm F1.8 -laajakulmaobjektiivi. Tämä linssi ei ole vielä päässyt kovin monesti käyttöön, sillä kuvaan harvemmin maisemia tai laajempia kulmia. Objektiivi on kuitenkin loistava hämärässä tai pienissä maisemakuvissa! Tämä linssi pääsee varmasti kesällä enemmän käyttöön, kun poikaa tulee kuvattua niin rannalla kuin puistossa, eli paikoissa, joissa kohteen lisäksi saa näkyä kivaa taustaakin.
olympuslenses.jpgIhan oma lukunsa on macrokuvaus, jota varten meille on ostettu Olympus 60mm F 2.8-macrolinssi. Rrrrakastan ottaa kuvia niin pienistä lumihiutaleista kuin pienien kukkien yksityskohdista! 60mm -linssi saa aikaan upeaa jälkeä, mutta vaatii yleensä kamerajalustan, koska oma käsi ei pysy niin vakaana, että pienet yksityskohdat saisi kuvattua tarkasti. Mieheni kuvailee tällä kaikkea ällöttävää niin kuin hämähäkkejä, yök! Oletko nähnyt, miltä hämähäkki näyttää oikein läheltä? Pelottavalta!bloggerstoolscamera_0.jpgKun kamera ei ole mukana, nappailen tilannekuvia kännykällä. Pohdin pitkään ja hartaasti tällä bloginkin puolella uuden puhelimen ostoa, ja ehdin jo julistaa päätyneensi Honor 8-puhelimeen, koska se vaikutti hinta-laatu-suhteeltaan loistavalta! No, sitten jänistin kuitenkin, ja pysyin Samsungin leirissä. Ostin niin ikään loistavalta vaikuttavan puhelimen Samsung Galaxy S7:n. Muutaman kuukauden käytön jälkeen voin lämpimästi suositella kyseistä puhelinta! Kamera ei toki ole järkkäritasoa, mutta hyvä ja tarkka se on! Ja pienellä perehtymisellä siitä saisi varmasti vielä enemmän irti. Kun minulla kuitenkin on ihan minijärkkärikin, niin myönnettävä on, etten ole perehtynyt puhelimen kameraan kovin antaumuksella 😀bloggerstoolssamsung.jpgbloggersart.jpg

bloggertoolss7.jpgolympusepl7.jpg

Tämmöinen setti mulla siis on käytössä, ja oma mielipiteeni on, että bloggaaja tai harrastuskuvaaja pärjää melko hyvin näillä 🙂 Toki objektiivien tarpeeseen vaikuttaa omat kuvauskohteet, mutta tämä on aika kätevä ja pätevä paketti 🙂 Vai mitä olette mieltä? Löytyykö teiltä samaa kameraa tai linssejä?

Mua kiinnostaisi tietää, millä kameralla ja objektiiveillä sinä kuvaat? Onko antaa vinkkejä, mitä linssejä kannattaisi olla laukussa mukana?

Ja vielä viimeiseksi, kiinnostaako sua nämä kamerajutut, vai keskitynkö tulevaisuudessa muihin juttuihin?

 

Superkivaa viikonloppua! Palailen asiaan sunnuntaina, mikäli hurjilta 1-vuotissynttärijuhlinnalta ehdin 🙂

suhteet oma-elama ajattelin-tanaan trendit
Kommentit (19)
 1. Tytti-Kaarina
  30.1.2020, 16:03

  Mä oon itsekin niin tykästynyt tuohon Olympuksen PEN-kameraan. Mulla taitaa tosin olla vieläkin vanhempi malli kuin sulla, mutta se ei menoa haittaa! 🙂

  https://kuplivaarki.fi/

 2. Siiri / Pilkettä
  24.11.2017, 13:20

  Näin myöhäisheränneenä kommentoin että olisi kiva lukea jatkossakin kamera- ja kuvausjuttuja. Tässä kirjoituksessa tykkäsin erityisesti siitä kuinka kerroit eri objektiiveista. 🙂 Kun teillä kerran on noin laaja arsenaali objektiiveja niin yksi hauska ja informatiivinen postausidea voisi olla kuvata sama juttu eri objektiiviella ja havainnoida niiden välisiä eroja. 😉

  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! Mulla on monesti ollut aikomus jatkaa näitä kamera- ja kuvausaiheisia postauksia, mutta aina se on jäänyt!

   Kiitti ideasta, ehdottomasti yritän toteuttaa 🙂

   1. Siiri / Pilkettä
    30.11.2017, 06:36

    Jee, jään odottelemaan mitä tuleman pitää. 😉 Minäkin päädyin nyt hankkimaan OM-D:n ja tästä alkoi nyt sitten kuvaamisen opettelu toden teolla – olen kuvannut tähän asti kännykällä. 😀 Linkkasin kirjoituksessani myös tänne, sillä kirjoituksesi antoi minulle hyviä ajatuksia kun harkitsin minkä kameran ja objektiivin hankkisi. 🙂
    http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta/jarjestelmakameran-hankinta-haaveista-todeksi/

    1. Hyvä kameravalinta! Kiva, kun linkkasit juttuni 🙂 Käyn lukemassa, mitä olen kirjoittanut.

     Onnea kameran opiskeluun!

     1. Siiri / Pilkettä
      27.7.2018, 06:49

      Hehheh, niin minä vain sitten palasin tänne kertailemaan objektiivioppeja. 😉 Viime vuoden lopusta kuvaaminen on tapahtunut Olympuksella ja suosikkiobjektiivina on juurikin se 45 mm, MUTTA se ei tosiaan ole se kaikista kätevin ahtaissa tiloissa. Niinpä mietinkin nyt Olympuksen 25 mm tai Panasonicin 20 mm hankkimista. Vertailin kittilinssin avulla miltä tuo 25 mm tuntuu ja vähän jäi epäilyttämään kuinka mukavasti sillä saa kuvan esimerkiksi omasta lautasestaan ravintolassa. Joutuuko sillä sinun mielestäni tuuppimaan vielä tuolia taaemmaksi ja kurottelemaan käsillä, vai onko se ahtaissakin paikoissa näppärä?

      1. 45mm oli aikaisemmon lempparini, mutta on vähän hidas tuohon uudempaan 25mm verrattuna. Nykyään mulla on lähes aina tuo 25mm kamerassa, koska se antaa vähän laajemman kuvakulman.

       En ole ihan varma, ymmärsinkö kysymyksesi oikein, mutta 25mm luulisi olevan helpompi myös löheltä kuvattavien ruokien kanssa. Yleensä kuvaan sillä ruokakuvia noin puolen metrin-metrin päästä.

       1. Siiri / Pilkettä
        27.7.2018, 10:59

        25 mm objektiivilla saa kyllä varmaasti kauniita ruokakuvia, mutta hain enemmän sitä että vaatiiko 25 mm objektiivi sitä että nousee pöydästä – esimerkiksi jos olet ravintolassa ja haluat ottaa annoksestasi kuvan onnistuuko se takapuolta nostamatta vai joudutko kurottelemaan jotta lautanen mahtuisi kuvaan. Vähän hankala selittää, pahoittelen. 😀

        1. Veikkaan, että myös 25mm joutuu vähän peruuttelemaan tuolilla, jos haluaa ottaa omasta lautasesta kuvan.

         Tällaiseen kuvaukseen voisi 17mm olla vielä parempi, kun se on taas astetta laajempi 🙂 

         Yritän saada viikonloppuna toteutettua sen toivomasti postauksen eei objektiiveilla saman kuvan ottamisesta.

         1. Siiri / Pilkettä
          31.7.2018, 06:39

          Päädyin samaan kun testailin miltä eri polttovälit tuntuivat kittiin kuuluneella peruszoomilla ja ostin nyt Panasonicin 20 mm-objektiivin. 🙂

          Tuo objektiivien vertailupostaus kiinnostaa kyllä edelleen. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *