Bao bun höyrysämpylät korealaisella kanalla
Pieni varoituksen sananen tähän alkuun. Nämä aasialaiset höyrysämpylät korealaisella kanalla ovat jotain niin tajunnanräjäyttävän hyvää ja koukuttavaa, että kokeile niitä omalla vastuulla! Höyrysämpylät ovat suloisen pehmeitä ja höttöisiä, ja kun niiden sisälle laittaa chilitahnasta tehdyllä kastikkeella valeltuja rapeita kanapaloja, niin takaisin ei ole paluuta. Voi käydä niin, että kulhon viimeisistä kanapaloista käydään kovaa vääntöä. Saanko esitellä uuden lemppariruokani Bao bun höyrysämpylät korealaisella kanalla!
Bao Bun höyrysämpylät korealaisella kanalla
Kana ja marinadi
400g kananfileitä
240ml piimää
1/2tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl valkosipulisuolaa
Rapea päällinen kanalle
180 g jauhoja
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1/2 tl valkosipulisuolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl chilihiutaleita
öljyä paistamiseen
Korealainen kastike
2 rl Gochujang tahnaa
2 rl hunajaa
4 rl fariinisokeria
4 rl soijakastiketta
2 valkosipulin kynttä murskattuna
2 tl raastettua inkivääriä
2 rl seesamiöljyä
Tarjoiluun
2 pakettia Vaasan Bao bun höyrysämpylöitä (8kpl)
kurkkua viipaloituna
punasipulia ohuina viipaleina
korianteria pilkottuna
seesaminsiemeniä
Tämä Kitchen Sanctuary-blogista löytämäni ohje vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta lupaan, että se on sen arvoista. Bao buneja ei tarvitse alkaa tekemään itse alusta alkaen, joten siinä säästää hieman aikaa ja vaivaa. Bao buneja löytyy nykyään ainakin isoimmista marketeista. Reseptin haastavin juttu saattaa olla korealainen chilitahna gochujang. Pienellä googlettelulla kuitenkin näyttäisi siltä, että sekä K-ryhmä että S-ryhmä myy tätä fermentoitua chilitahnaa, joka maisuu niin makealta kuin tuliseltakin.
Tee näin:
- Leikkaa kanafileet kuutioiksi. Laita ne kulhoon, ja lisää piimä sekä muut marinadin mausteet. Sekoita hellästi, ja laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään tunniksi.
- Sekoita toisessa kulhossa rapean päällisen ainekset (Öljyä lukuun ottamatta. Se on paistamiseen)
- Nostele kanat marinadista ja pyörittele jauhoseoksessa. Laita öljy lämpenemään. Voit myös laittaa uunin lämpenemään miedolle lämmölle, jotta paistetut kanat pysyvät lämpimänä.
- Paista kanat pannulla noin 10-15 palaa kerralla noin 3-5 minuttia. Kanaa ei kannata laittaa kerralla liikaa, jotta öljy pysyy kuumana.
- Valmista korealainen kastike sekoittamalla ainekset keskenään kattilassa. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä muutama minuutti, jotta kastike sakenee. Itse puristin valkosipulin puristimella, ja raastoin inkiväärin. Tämän kastikkeen tuoksu on hurmaava!
- Kun kanat on paistettu ja kastike on valmis, sekoita ne keskenään kulhossa varovasti.
- Bao bun höyrysämpylät voi höyryttää, mutta jos tässä vaiheessa haluat jo päästä vähän helpommalla, niin lykkää ne mikroon 30 sekuntiksi. Ihanan pehmeitä tulee!
- Tarjoile bao bunit korealaisella kanalla, ohuilla punasipulisiivuilla, korianterilla ja ohuilla kurkkusiivuilla. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Mieheni hoiti kanojen öljyssä paistamisen, ja lupasin antaa hänelle tästä kunnian blogissa. Hän vitsaili, että mun seuraajat varmasti ajattelevat, että onpa onnekas mies, kun vaimo tekee kaikenlaisia herkkuja koko ajan. Nyt siis mainittakoot kaikelle kansalle, että meillä tehdään kaikki ruuat yleensä yhdessä, ja mieheni hoitaa yleensä kaikki vähänkään vaarallisemmat tai vaativammat jutut.
Olen niin iloinen, että herkullisia bao bun sämpylöitä on ilmestynyt meille Suomeenkin myyntiin. Aikaisemmin olen näitä herkkuja maistellut lähinnä matkoilla. Onko bao bun sulle tuttu? Millaisilla täytteillä teillä näitä syödään?
Herkullista uutta viikkoa!
Lue myös: Nopeaa arkiruokaa – kana-ramenkeitto ja Nopeaa arkiruokaa – kana chow mein wokki