Suhteellista podcast alkaa!

Iiiik! Nyt eletään jännittäviä aikoja! Tänään mun ja Hannan pitkään mietitty projekti näkee päivänvalon, kun meidän Suhteellista podcast alkaa! Podin nimi viittaa podin  aiheeseen eli ihmissuhteisiin sekä myös siihen, miten asiat todella aina ovat suhteellisia. Näkökulma asioihin riippuu aina katsojasta. Podia alettiin suunnittelemaan kesällä, ja jaksoja nauhoittamaan syyskuun alussa. Teknisten ongelmien vuoksi aloitus on hieman viivästynyt, ja podin julkaisua on joutunut jännittämään hieman pidempään eli tänne lokakuun alkuun saakka. Mutta tänään on se päivä, kun ensimmäinen jakso on kuunneltavissa!

Hei, meidän pitäis tehdä podcast!

Siitä saakka, kun olen insta stooreissa höpötellyt omiani, olen saanut tasaiseen tahtiin kommentteja, että ääneni on miellyttävä. Moni on sanonut, että ääneni sopisi äänikirjoihin tai podcastiin. Mieltä on lämmittänyt ihana palaute ja kauniit sanat. Kiitos niistä! Äänikirjoja ei taida ihan kuka vaan päästä lukemaan, mutta oman podin voi perustaa kuka vaan. Podin ajatus on kytenyt mielessäni, ja kun asiasta Hannalle mainitsin, oli hän heti ajatuksessa mukana.

Yhdessä innostuimme ideasta, ja aloimme miettimään, mistä voisimme podissa keskustella. Luonnollisin vaihtoehto oli molempia (ja varmasti kaikkia muitakin) kiinnostavat ihmissuhteet. Lähdimme siis liikkeelle meidän ystävyyssuhteesta. Meidän ystävyys on alkanut yhteisen harrastuksen eli bloggaamisen kautta. Meillä on kuitenkin täysin eri elämäntilanne ja suuri ikäero. Nämä asiat vaikuttavat paljon siihen, miten maailmaa katsomme, ja mitä ihmissuhteista ajattelemme. Tämä olikin kiinnostava lähtökohta podille. Siinä missä minä kriiseilen lähestyvää keski-ikää ja tasapainoilen ruuhkavuosien ristitulessa, elää Hanna vastavalmistuneen ja uraa aloittelevan ihmisen nopeatempoista arkea. Podin ensimmäisessä jaksossa esittelemme itsemme ja käymme hieman läpi meidän ystävyyden alkumetrejä. Vähän myöhemmässä jaksossa paneudumme tarkemmin tähän superkiinnostavaan aiheeseen, eli siihen, vaikuttaako suuri ikäero ystävyyssuhteeseen.

Ikäero ja eri kiinnostuksen aiheet näkyvät myös siinä, että Hanna on melko lailla yksin vastuussa podin teknisestä puolesta mikkien valinnasta podin nauhoituksen editointiin. Olen ihan kädetön tekniikan edessä, ja annan mitä suurimmat kiitokset Hannan tietotaidoille! Kiitosta täytyy myös antaa siitä, että hän kärsivällisesti jaksaa selittää minulle, miten podcastimme siirtyy nauhoitusalustalta sellaisiin medioihin, joissa sitä pääsee kuuntelemaan. Oma panokseni podin kanssa onkin siis enemmän taiteellinen kuin tekninen. Annan ääneni, ideani ja someosaamiseni (joka sekin jää kyllä auttamatta kakkoseksi Hannan ammattitaidon rinnalla). Ja tästä kombosta syntyi Suhteellista podcast!

Miltä kuullostaa?

Ensimmäinen jakso on nyt kuunnteltavissa erinäisissä kanavissa Spotifystä Google Podcasts`siin. Käy siis ihmeessä kuuntelemassa, ja kerro miltä kuulostaa! Ensimmäisen jakson nauhoittaminen jännitti, ja se kuuluu myös omassa puheessani hassusti. Pisteet ja papukaijanmerkki sille, joka jaksaa laskea, kuinka monta kertaa sanoin jakson aikana sanan ihana 😀 Olkaa siis armollisia!

Podin tulevissa jaksoissa puhutaan kuumottavista aiheista niin tinderistä eksiin. Huh, ihan alkaa korvia kuumottamaan! Ensimmäisen kauden jaksot julkaistaan joka viikko keskiviikkoisin. Avaan joka jakson kohdalla ajatuksiani täällä blogissa enemmän postauksen muodossa. Ja olisi hienoa, jos jatketaan keskustelua myös Suhteellista podcastin instagramin puolella! Ota siis rohkeasti osaa keskusteluun! Ja jos sulla tulee mieleen joku aihe, josta haluaisit podin toisella kaudella kuulla, niin toiveita saa myös esittää!

Kivaa keskiviikkoa! Oon niin innoissani!

Lue myös: Pitääkö kumppanin olla match myös ulkoisesti? ja Missä olisin, jos en olisi koskaan lähtenyt Lontooseen?

Kommentit (3)
  1. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Täytyypä käydä kuuntelemassa. Kauniit nämä kuvat!

  2. Voi mahtavaa, onnea uudelle podille! <3 Täytyy käydä pian kuuntelemassa. Ja mäkin olen juuri yksi niistä, jotka on sun ääneäsi ihailleet! 😀 Itsekin olen joskus haaveillut podcastista, mutta mulla kyllä myös aiheuttaisi harmaita hiuksia tuo tekniikkapuoli. Mahtavaa, että sulla on ystävä joka osaa nämä jutut. <3

    1. Kiitos ihanista sanoista nyt ja aikaisemmin <3 Kiva kuulla, että podi kiinnostaa. Sun podista tulisi varmasti tosi mielenkiintoinen, ehkäpä vielä saat sen toteutettua!

      Olen kyllä onnekas, että Hanna handlaa nuo tekniset jutut 😀 Muuten olisi saattanut jäädä tämä podi toteuttamatta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *