Suhteellista podcast – Voiko puolison kanssa puhua eksistä?

Suhteellista podcastin neljäs jakso näkee tänään päivänvalon. Ihmissuhdeteema jatkuu tällä viikolla keskustelulla entisistä puolisoista. Täytyy myöntää, että tämä jakso tuntui yllättävän henkilökohtaiselta, ja sen julkaiseminen jännittää ehkä enemmän kuin ensimmäisen jakson. Aihe herättää varmasti paljon tunteita, ja saimmekin Hannan kanssa varsin mielenkiintoista keskustelua aikaiseksi aiheen tiimoilta. Itse asiassa keskustelu kävi niin kiinnostavana, että jatkoimme sitä vielä nauhoitusten jälkeenkin. Keskeisenä kysymyksenä on se, voiko puolison kanssa puhua eksistä, mutta kävimme läpi myös omat suhdehistoriamme. 

Eksät – ystäviä vai vihollisia?

Vaikka tulemme Hannan kanssa superhyvin juttuun, ja olemme monesta asiasta samoilla linjoilla, niin tämän podin myötä olemme huomanneet edustavamme monessa asiassa vastakkaisia puolia. Lähtökohta suureen eksät-keskusteluun olikin siitä herkullinen, että suhtaudumme asiaan melko lailla päinvastaisesti. Oli silmiä avaavaa kuulla Hannan näkemys siitä, miksi hän suhtautuu asiaan kuten suhtautuu. Mietin myös, että onko oma suhtautumiseni ”vanhanaikaisempi”, ja näkyykö tässäkin teemassa meidän ikäero.

Sen voin paljastaa, ettei kumpikaan meistä suhtaudu entisiin puolisoihin vihollisina, ja molempien erot on onnistuttu aina tekemään aikuismaisesti. Tiedän, että ero on aina kova paikka, enkä siis yhtään ihmettele, että tunteet eksää kohtaan voivat olla hyvinkin negatiiviset. Toisaalta löytyy myös heitä, jotka pystyvät säilyttämään hyvät välit entisiin puolisoihin, ja olemaan jopa ystäviä. Jaksossa kerromme, miten itse tulemme toimeen eksiemme kanssa. Olisikin mahtavaa kuulla, miten sinä tulet omien entisien puolisoiden kanssa toimeen? Onko ero erottanut lopullisesti, vai onko asiat sovittu ja jatkettu ystävänä?

Voiko entisistä puhua puolison kanssa?

Entisiä puolisoita ja pieleen menneitä suhteita puidaan yleensä ystävän kanssa. Ystävä on neutraali juttelukumppani, ja osaa antaa puolueettoman mielipiteensä suhteen karikoista. Tai sitten voi vaan yhdessä lytätä entistä puolisoa, jotta itselle tulee parempi olo, ja suhteen päättymisen saa käsiteltyä. Oman puolison kanssa entisistä puhuminen on kuitenkin hieman jännittävämpi paikka. Omat ja puolison entiset ovat ainakin joskus olleet niitä maailman tärkeimpiä ihmisiä, ja tietty tunnelataus säilyy aina asiasta puhuttaessa.

Entisistä puhuminen voi aiheuttaa mustasukkaisuutta tai toisaalta myös alemmuuden tunnetta, jos puoliso ylistää omaa entistä puolisoaan. Näissä keskusteluissa täytyykin olla reippaasti tilannetajua ja hienotunteisuutta. Toinen meistä Hannan kanssa pitää tärkeänä, että puolison kanssa käydään läpi molempien suhdehistoriaa, tai toinen meistä taas pitää sitä hankalana asiana. Podijakson kuuntelemalla selviää, kumpi on kampi. Osaatko arvata, kumpi meistä edustaa kumpaa koulukuntaa? 😀

Jakson pääsee tuttuun tapaan kuuntelemaan alla olevasta linkistä sekä myös

Spotify  |  Anchor.fm  |  Apple Podcast

Seuraa meitä & osallistu keskusteluun Instagramissa @suhteellistapodcast

Millainen suhde sinulla on entisiin puolisoihin? Jutteletko nykyisen puolison kanssa entisistä, tai eron syistä?

Lue myös: Suhteellista podcast alkaa! ja Parisuhde ja ulkonäkö

Kommentit (1)
  1. Tuo mekko näyttää päälläsi todella paljon paremmalta kuin myyjän nettikaupan kuvissa! 🙂 Sopii sinulle tosi hyvin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *