Testissä: SiderAL rautavalmiste

Kaupallinen yhteistyö: Olo-apteekki

Matala ferritiini – siinä kiperä aihe, josta olen puhunut blogissa useampaankin otteeseen. Blogia pidempään seuranneet ehkä muistavatkin kipuiluni väsyneen ja vetämättömän olon kanssa sekä taisteluni eri rautavalmisteita testatessani. Pitkän aikaa luovutin koko asian kanssa, sillä mikään testaamani rautavalmiste ei sopinut herkälle vatsalleni. Ehkä se on tämä lähestyvä nelikymppisyys tai kevään tuoma valonpilkahdus mielessä, mutta tänä keväänä olen päättänyt laittaa monta asiaa kuntoon. Nyt minusta tuntuu, että minulla on tarmoa panostaa omaan hyvinvointiini, joka kärsi pahasti viime vuonna. Yhteistyössä Olo-apteekin* kanssa testissä on nyt kehuttu SiderAL-rautavalmiste*.

SiderAL Folic matalan ferritiinin avuksi

Hyvinvoinnin edistäminen jatkuu tänä keväänä seuraavaksi niin, että yritän saada matalan ferritiinini nousemaan. Monen harmin ja vaivan syy voi hyvinkin löytyä matalista rauta-arvoistani. Olen kuullut paljon hyvää jauhemaisesta sukrosomiaalista rautaa (Sucrosomial® Iron), foolihappoa ja B6-, B12-, D3- ja C-vitamiinia sisältävästä SiderAL Folic*- rautavalmisteesta. SiderALin kerrotaan sopivan myös niille, jotka eivät siedä tavanomaisia rautavalmisteita. Sukrosomiaalisessa raudassa itse rautamolekyyli on suojattu kahdella eri kerroksella. Fosfolipidikaksoiskalvo sekä sukresterikerros (rasvahappojen sakkaroosiesterit) takaavat raudan korkean imeytyvyyden koko ohutsuolen matkalta sekä erinomaisen maha-suolikanavan sietokyvyn.

Testissä on nyt SiderAL-rautavalmiste. Halusin testata tuotetta ensin muutaman viikon ajan ennen kuin kirjoitan aiheesta. Olen nyt nappaillut jauhetta kaksi viikkoa, ja voin ilolla kertoa ettei minulla ole ollut mitään vatsaoireita! SiderALin imeytymismekaniikka on erilainen kuin muissa testaamissani rautavalisteissa, ja luin tämän liittyvän rautaa ympäröivään Sucrosome®-kuoreen. Rauta ei ole kosketuksessa mahalaukun vatsahappojen eikä suoliston limakalvojen kanssa, joten maha ei tule kipeäksi.

SiderALFolic on ihana sitruunanmakuinen jauhe, jonka ottaminen on jopa mukavaa. En erityisemmin pidä tableteista, jotka jäävät helpoisti kurkkuun, joten jauhe oli kiva uusi tapa ottaa rautaa. Jauheen mausta tulee mieleen joku lapsuuden karkkijauhe. Tuote maistuu niin hyvältä, että jopa ihan odotan, että koska voin taas napata pussillisen. Koska rauta on suojattu, ei sen ottamista tarvitse ajoittaa iltaan tai kauaksi maitotuotteiden nauttimisesta. Sen voi ottaa mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Viimeksi, kun mittasin ferritiinini, se oli 22. En ole nyt pitkään aikaan käynyt arvoa mittauttamassa, mutta ajattelin vetää useamman kuukauden kuurin SiderALia ennen seuraavaa mittausta. Olen lukenut kokemuksia SiderALista, ja suurimmalla osalla se onnistuu nostamaan rauta-arvoja. Olen siis toiveikas, vaikka toki mitään takuita ferritiinin nousemisesta ei ole. Olemme kaikki erilaisia, ja matalien rauta-arvojenkin syyt vaihtelevat. Pidän kuitenkin peukkuja pystyssä, että SiderAL olisi reittini paremipiin ferritiiniarvoihin.

SiderAL on hieman hinnakkaampi rautavalmiste kuin muut testaamani. Jos siitä ei tule huonoa oloa ja kipuja, niin pidän sitä hintansa arvoisena. SiderAL tuotteet ovat tällä hetkellä tarjouksessa Olo-apteekissa*. Jos jauhe ei houkuttele, niin SiderAL -tuoteperheestä löytyy myös tablettina nautittava SiderAL Forte*. Sain yhteistyön myötä muutaman paketin SiderAL-tuotteita testiin, mutta nyt kun tiedän että vatsani kestää, taidan käydä nappaamassa muutaman paketin lisää valmiiksi varastoon.

Olo-apteekista* löytyy kattava valikoima terveyden ja hyvinvoinnin tuotteita. Sieltä löytyy tällä hetkellä SiderALin lisäksi paljon muitakin hyviä talvitarjouksia*. Käy kurkkaamassa, jos Olo-apteekki ei ole vielä tuttu!

Onko sulla kokemuksia SiderAL-valmisteista? Oletko onnistunut nostamaan niillä ferritiiniarvoja?

Lue myös:  Syy väsymykselle löytyi – alhainen ferritiini ja Alhainen ferritiini – 6kk myöhemmin

*mainoslinkkejä

hyvinvointi terveys hyva-olo
Kommentit (3)
  1. Hei! Onko tämä valmiste toiminut sinulla ja ferritiini noussut?

  2. Oman kokemukseni perusteella suosittelisin myös kaikille raudanpuutoksesta kärsiville keliakiatestausta. Sen näkee nykyisin helposti verikokeella. Keliakia ei välttämätä oireile mitenkään, mikä oli itsellenikin yllätys, vaikka toki itse menin lopulta lääkärille kamalien vatsaoireiden takia. Sen myötä sitten myös selvisi moni muukin asia, joista olin kärsinyt vuosikausia ellen koko ikääni. En halua sen kummemmin pelotella, mutta hoitamaton keliakia altistaa mm. suolistosyöville ja monelle muulle kamalalle. Vaikka raudanpuutoksen syy ei lopulta olisikaan keliakia niin asia kannattaa ehdottomasti tarkistaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *