Valeria on kuin moderni espanjalainen Sex And The City

Jos ranskan sanotaan olevan rakkauden kieli, niin espanjan voisi hyvinkin väittää olevan intohimon kieli. En ole katsonut espanjalaisia sarjoja sitten Serranon perheen, mutta yhtenä hiljaisena sunnuntai-iltana törmäsin Netflixissä espanjalaiseen Valeria-sarjaan. Kaipasin jotain kevyttä katsottavaa, ja Valeria imaisi minut mukaansa samantien upealla värikkäällä puvustuksella, kiinnostavilla henkilöhahmoilla ja korvia hyväilevällä espanjan kielellä. Ja ihmissuhdekiemuroilla, tottakai.Kuva: Hola.com

Vaikka sarjoja ei ehkä kannattaisi vertailla keskenään, on Valearian asetelmat monella tavalla samanlaiset kuin kulttisarja Sex And The Cityssä. On kadehdittavan trendikkäästi pukeutuva kaveriporukka, joka asuu toinen toistaan upeammissa asunnoissa isossa sykkivässä cityssä. Yhdessä he parantavat maailmaan viinilasillisen (tai cervezan) äärellä selvitellen mies- ja työhuoliaan.

Päähenkilö Valeria yrittää kirjoittaa esikoiskirjaansa, mutta inspiraatio meinaa olla hukassa. Valerian avioliittokin on kriisissä, ja elämän suunta hieman hakusassa. Toisin kuin Sex And The Cityn itsevarma Carrie, on Valeria epävarmempi itsestään ja taidoistaan. Sarjan henkilöhahmot ovatkin karikatyyrimäisyydestään huolimatta samaistuttavia. Heidän kohtalostaan välittää, ja heille haluaa tapahtuvan hyviä asioita.

Sarjaa ei kannata ottaa liian vakavasti. En tiedä, kuinka paljon SATC on ollut tämän sarjan inspiraation lähteenä, mutta itse nautin sarjasta suunnattomasti. Se oli kuin raikas espanjalainen tuulahdus harmaaseen viikonloppuuni. Sarjassa nautin eniten ruostuneen espanjan kielen taitojeni verestämisestä, räiskyvistä väreistä niin vaatteissa kuin sisustuksessa, intohimoisista kohtauksista, ja Madridin tunnelmallisesta katukuvasta. Sarjan katsomisen jälkeen tuntee palavaa halua matkustaa kesäksi Madridiin, tai ainakin uudistaa vaatekaapin sisältöä ja hankkia permis.

Ahmin ensimmäisen kauden kahdeksan jaksoa kahteen päivään, ja nyt en malta odottaa, että saako sarja jatkoa. Ensimmäinen kausi päättyi kyllä niin kutkuttavaan tilanteeseen, että veikkaan toisen kauden olevan jo ainakin työn alla.

Jos siis kaipaat kevyttä hömppää ja tulista intohimoa, niin ota Valeria kokeiluun!

Lue myös: Näitä sarjoja odotan tänä keväänä ja Joulufiilis kadoksissa – katso tämä sarja!

suhteet parisuhde leffat-ja-sarjat
Kommentit (2)
  1. Tämä pitää katsastaa.
    Oma ”viikon sarjani” oli Hollywood – toisen maailman sodan jälkeiseen elokuvamaailmaan sijoittuva fiktiivinen, mutta todellisiakin hahmoja fiktiivisesti hyödyntävä sarja. Ihanaa 40-luvun lopun maailmankuvaa autoineen, asuineen ja muuttuvinen asenteineen.

    1. Hollywood on ehdottomasti mun katselulistalla! Se näyttää niin kauniisti kuvatulta! Ah, ne 40-luvun asut, autot ja kaikki!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *