Kokemuksia kaivataan: Bullet Journal, toimiiko todella?

muistiinpanovälineet.jpg

Tällä hetkellä en pärjäisi ilman lippulappusysteemejä asioiden hoitamisessa. Tuntuu, että ajatuksia, ”pitäisi”-asioita ja ”haluan tehdä”-asioita alkaa olla pyörryksiin asti päässä. Viimeistä viikkoa tosiaan Kokkolassa viedään ennen ensi viikon muuttoa Kuopioon ja kaikenlaisia hoidettavia asioita on ihan joka päivälle. Niin mukavia kuin ei-niin-mukavia. Tähän päälle sitten normiarkikuviot ja työt. Kynä saa olla koko ajan lähellä. Tiedän järjellä, että no hätä, mutta yöllä unissa sitten alitajunnassa ja päivällä piilossa olleet ajatukset ja fiilikset nousevat pintaan. Pienimuotoista stressia ilmassa, etten sanoisi. 

Toisaalta olen sen tyyppinen persoona, että keksin aina jonkin projektin, jos luppoaikaa alkaa olla. Eli tekemistä saakin olla, mutta tasapainossa levon kanssa. Pidän sitä aina hälytysmerkkinä, jos unen laatu kärsii tai näen painajaisia tms. Nyt kuormitustekijöitä on vähän joka puolella ja vaikka suurin osa on positiivisia, kärsin selkeästi ylivireystilasta. Jonkinlaista uutta systeemiä mielen purkamiseen ja uudelleenlataamisen tarvitsen. Ilman lisälappuja, sillä kohta alkaa tulla stressiä liian monesta lapusta siellä täällä. Olen yrittänyt perinteistä kalenterinpitoa, mutta palaan toistuvasti lappuihin, jotka sitten katoilevat, suttaantuvat tai muuta vastaavaa. 

Luin jokunen aika sitten Ainon blogista Bullet Journal-systeemistä ja jäin miettimään sen toimivuutta. Äkkiseltään idea vaikutti vähän sekavalta ja sellaiselta piirtelyltä, joka ei ole minun juttuani lainkaan. Yksinkertaiset ranskalaiset viivat ja raksi ruutuun-systeemit ovat enemmänkin meikäläisen heiniä. Kun sattumoisin Lidilissä sitten oli myynnissä sopivasti tarpeet kyseisen muistiinpanohässäkän kokoamiseksi, nappasin ne ostoskoriin ja tuossa ne nyt sitten laatikoston päällä odottavat käyttöönottoa. Kyllä niille muutakin käyttöä löytyy, jos Bullet Journalin idea ei aukea, mutta ajattelin kuitenkin kokeilla, koska haluan oppia uutta. Sitä paitsi on tärkeää pitää mielensä avoimena, ettei vaan missaa jotakin olennaista. Mutta kuitenkin huomaan myös olevani hyvin skeptinen. Onkohan tämä haaste lainkaan kannattava? 

Kysynkin nyt teiltä lukijoilta, onko teillä kokemuksia kyseisestä systeemistä? Toimiiko ja jos toimii niin, miten se oikeasti aloitetaan? Rautalankaversiona, kiitos 😀 

-Katja-

Kommentit (5)
  1. Pakko myöntää, että tällä tasolla mennään edelleen eli mitä opimme tästä? Vanhassa vara parempi 😀

  2. Halkipoikkipinoon
    3.4.2017, 11:33

    Olis karmeaa ottaa paineita joistain värikynistä. Pikku vihko rintataskuun ja hyvä kynä sen viereen, asialliset hommat hoidetaan ja koristehärpäkkeet jätetään suosiolla muiden harrastukseksi…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *