Näin syntyi blogini Onnellinen keho

IMG_20160701_132044.jpg

IMG_20160726_105359.jpg

katjatyössä.jpg

Olen blogannut enemmän ja vähemmän vuodesta 2013. Silloinen työnantajani ehdotti minulle blogin perustamista työssämme kohtaamien asioiden ympärille. Syntyi blogi Lounaalla ravitsemusterapeutin kanssa, jossa aiheet pyörivät pitkälti painonhallinnan, syömishäiriöiden sekä rennon ja värikkään syömisen ympärillä. Pääpointtina oli: älä laihduta, keskity perusasioiden kuntoonlaittamiseen. Kirjoitin postauksia, kun fiilis tai sopiva aihe tuli mieleen. Suunnitelmallista se ei siis ollut. Lähinnä harrastelua. Teksti on aina ollut minun vahvuuteni, kuvat eivät ja se näkyi postauksissa. Minua se ei suuremmin haitannut, kirjoitin lähinnä rakkaudesta kirjoittamiseen ja näkemysteni jakamiseen toisten arkea helpottamaan. 

Hiljalleen rohkaistuin myös kuvien kanssa ja enemmän blogin sisältö alkoi liittyä myös omaan arkeeni. Uusia lukijoita löysi blogiin ja vuorovaikutteellisuus lisääntyi. Kun klinikan toiminta loppui nyt syksyllä 2016, aloin miettimään, haluanko jatkaa samalla blogilla vai miten bloggaamisen kävisi. Itsestä tuntui parhaimmalta hetkeksi aikaa keskittyä muihin juttuihin, mutta edelleen jatkaa kirjoittelua. Näin syntyi ajatus uudesta blogista. Lilyn alustaksi valitsin yhteisöllisyyden vuoksi. Tykkään helposta tavasta seurata muiden blogeja, tutustua uusiin ja kommentoida. Myös ulkoasu on siisti.

Uuden blogin nimeä mietin hetken. Aiemmin keväällä minulta ilmeistyi ensimmäinen oma kirja, Onnellinen keho, jonka teemat olivat samankaltaiset kuin Lounaalla ravitsemusterapetin kanssa-blogissa. Koska kirja kuvasti hyvin kiteytetysti omaa ajatusmaailmaani, päätin nimetä uuden blogini samoin. Näin syntyi Onnellinen keho-blogi, jossa tavoitteena on alleviivata oman kehon ja itsensä arvostamista, perusasioiden kunnioittamista ja tasapainon rakentamista omaan arkeen. Niin syömisen, liikkumisen, lepäämisen, ihmissuhteiden ja itselle mieluisten asioiden toteuttamisen suhteen.

Blogin sisältö hakee tällä hetkellä paikkaansa. Oma arkeni on heittänyt häränpyllyä syksyn aikana. Ravitsemusterapeutista ensin työttömäksi, sitten opesijaiseksi ja kohta jälleen työttömäksi, hetkeksi. Kasvatustieteen opinnot ovat kulkeneet matkassa tiivisti mukana. Vielä olisi loppurutistus viimeisen kurssin kanssa. Tällä hetkellä blogi palvelee minulle rentouttavaa ajanvietettä, harrastusta, ja postausten aiheet ovat kuten ennenkin, omasta arjestani mieleen pulpahtavia. Mutta uusia muutoksia on jälleen luvassa elämässäni ensi vuoden alussa. Niistä tarkemmin lähempänä, mutta sanotaanko näin, että ympyrä sulkeutuu ;). Nämä todennäköisesti näkyvät myös blogin puolelle.

Kysynkin nyt teiltä siellä ruudun toisella puolella, millaisista aiheista olisitte kiinnostuneita kuulemaan?

-Katja

Kommentit (4)
  1. Kiitti :). Itekkin tykkään lukea sellasia postauksia, missä annetaan enemmän itsestä kuin vain yleisesti tai ympäripyöreästi selitetään jostakin. Tällä hetkellä huomaan itsekin lukijana alkaneeni karsimaan aiemmin seurattuja blogeja ja siirtymään enemmän arkisempiin ja helpommin lähestyttäviin blogeihin ja siksi tätä omaa bloggaamistakin mietin. Sun blogi on musta hyvä esimerkki tälläsestä antoisan arkisesta blogista 🙂

    1. Voi kiitos, ihanasti sanottu 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *