Rakkaudesta kahviin ja inkivääriin

En tunnusta olevani koukussa kovin moneen asiaan. Oikeasti en ole riippuvainen mistään, mutta leikkimielisesti muutama ruoka saa minut innostumaan, kaipaamaan ja haluamaan. Pärjään ilmankin, jos on ihan pakko, mutta jos ei ole niin fiilistelen niitä mielelläni. Niistä kaksi ovat kahvi ja inkivääri.

Aamukahvi on ehkä se kaikista tärkein. Saatan odottaa jo illalla tulevan aamun kahvihetkeä.  Kotona valmistamme kahvimme kahvipavuista jauhamalla. Mitkä tahansa pavut eivät kuitenkaan käy. Tähän mennessä kokeiluista parhaat ovat olleet Lidlin Espresso 100% Arabica-kahvipavut. Yhdellä reissulla viime vuonna otimme jopa pavut ja myllyn mukaan, jotta varmasti saisimme hyvää kahvia :D. Viimeisimmällä reissulla taas pelastuksena olivat siskoni kahvi, sekin pavuista asti itsetehty. Juon kahvini maidon kera. Tässä punainen maito tai kahviin tarkoitettu kauramaito ovat parhaimmat.

kahvipurkki.jpg

jauhin ja purkki.jpg

Toinen rakkauteni kohde on inkivääri. Erityisen innoissani olen Ginger Peoplen tuotteista, mutta kuivattu inkivääri tai inkivääri ruoassa tai juomassa käyvät myös. Se pehmeä polte ja koko kroppaan leviävä lämpö tuntuvat hyvältä. Chilistä sen sijaan en ole niin innoissani, sillä sen polte on erilaista. Mutta wasabi sushin kera! Ai että! Se kuuluu houkutuslistalleni myös. 

Ginger People on yhdistänyt nämä kaksi rakkauttani samoihin kääreisiin: kahvinmakuinen inkiväärimakeinen. Olen aiemmin maistanut vastaavia maustamattomina ja mausteisen omenan makuisena ja nyt löytyi tämä makuyhdistelmä. Toimii! Maku kestää pitkään ja inkivääri tuo kivaa pientä poltetta tumman kahvinmaun joukkoon. Aiemmin näitä rasioita olen nähnyt vain Punnitse ja säästä-liikkeissä, mutta tämän löysin K-supermarketin karkkihyllyltä. Tiukempaan inkiväärinhimoon vastaavalla sarjalla löytyy super-versio tai sitten voi hakea Punnitse ja säästä-liikkeistä sokeroimattomia kuivattuja inkivääripaloja ja nauttia niiden poltteesta kunnolla! Varsinkin vähän tukkoiseen tai kurkkukipuiseen oloon ihan loistavia ”röörien” avaajia! Vaikutusta voi tehostaa vielä kuumalla teellä. 

inkiväärikarkkia.jpg

inkiväärikarkki.jpg

inkivääria.jpg

Inkivääristä lauantai-iltaa kaikille!

-Katja

Kommentit (2)
  1. Kiitos kommentistasi ja tervetuloa seuraamaan! Tulen keväämmällä kertomaan enemmän ammatistani, siitähän voikin olla esimerkiksi sinulle hyötyä 🙂

  2. Vouuu nappasin blogilistan ekan blogin, ja sitten päädyn toisen luokse, joka ei oikeen elä ilman (vasta jauhettua) kahvia ja inkivääriä, ja on vieläpä ravitsemusterapeutti! Voiko näin sattua 😀 Olen siis itsekkin kaavaillut alalle hakeutumista. Mukavaa! Jään seuraamaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *