Tee uudenvuodenlupaus 2017: Lopeta laihduttaminen!

vaakakapina.jpg

9.1 se alkaa!  Vaakakapina nimittäin!  Tästä koko Suomi tulee puhumaan ensi vuonna!

Maria Hintikka Live-ohjelmasta ja Jenny ja läskimyytinmurtajat- elämäntaparemontistaan tuttu Jenny Lehtinen haastaa lopettamaan laihduttamisen ja aloittamaan elämisen juuri sopivasti uudenvuoden lupausten lunastamisen aikaan. Mukana kapinassa ovat vakuuttavat asiantuntijat mielen, ravitsemuksen ja liikunnan saralta: Satu Lähteenkorva, Patrik Borg ja Timo Hakkarainen. 

Osallistua voivat kaikki omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneet. Käsiteltävät aiheet ovat nimittäin jokaiselle olennaisia. Puhutaan mm. riittävästä unesta, mieluisasta liikkumisesta, itsetunnosta ja sallivasta syömisestä. Odotan erityisesti psykologi-Sadun osuutta. Työssäni ravitsemusterapeuttina juuri tämä osa-alue, itsestä pitäminen ja armollisuus itseä kohtaan, on tullut usein vastaan, ollut se isoin kivi, johon homma on asiakkailla ja potilailla kosahtanut. Hyvinvointi kun on pitkälti kiinni pääkopasta. Ei tietynlaisesta ruokavaliosta, liikkumisesta, kehosta tai painosta, vaan suhtautumisesta itseen.

hyvinvointi-indeksi.jpgOsallistuminen ei maksa mitään. Oman Hyvinvointi-indeksisi ja lähtötasosi pääset testaamaan täältä.  Oman hyvinvointi-indeksini mukaan minulla on edelleen vähän työstettävää armollisena itselle olemisessa, vaikka paljon turhaa taakkaa olen vuosien varrella repustani poispudottanut. Lieneekö synnyinlahjana suomalaisilla saatuna tuo itsensä vähättely ja liika vaativuus omia tekemisiä kohtaan. Onneksi aivomme muovautuvat läpi elämän, joten mahdollisuudet katsoa elämää ja itseä uusin silmin on aina. Aina.

Vaakakapina tulee tarjoamaan työkaluja ja vertaistukea positiivisessa hengessä rauhalliseen, mutta pysyvään elämäntapamuutokseen Ylen verkkosivuilla koko vuoden 2017 ajan. Unohda siis perinteiset ja tutkitusti huonoiksi todetut pikadieetit ja klikkaa itsesi mukaan! Lisäinfoa löytyy myös Vaakakapinan facebook-sivustoltaOlen jo itse sivustolle liittynyt ja odotan innolla, mitä ajatuksia ja tunteita kapina tulee ihmisissä herättämään. Toivon, että vuoden päästä edes osa ikilaihduttajista on kelkkansa kääntänyt ja oivaltanut, mistä hyvässä olossa ja painonhallinnassa on oikeasti kyse. 

Vaikka yleensä en uudenvuodenlupauksia kannata, on tässä sellainen lupaus, jota voin suositella!

Hyvää uudenvuodenalusviikkoa!

-Katja

Kuvat: Yle.fi/ Annukka-Palmén-Väisänen

Kommentit (2)
  1. Kuulostaa erittäin hyvältä! Itse tapaan sanoa, että vaa’alla voi heittää vesilintua, se ei kerro todellisesta terveydestä yhtään mitään, mutta voi että, kuinka paljon harmia ja turhaa huolta se aiheuttaa. Toivottavasti joku muukin innostuu vaakalakkoon :). Tätä lupausta kannatan myös 🙂

  2. Samassa hengessä lupaan olla tammikuun lakossa – nimittäin vaakalakossa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *