Joulukuun palat

Joulukuu oli täynnä erilaista arkea, ystäviä ja tunnelmia. Puolivahingossa, sillä en ainakaan tietoisesti suunnitellut sitä sellaiseksi. Joulukuun mieleenpainuvimmat, olkaa hyvä! 

Ravintolat ja kahvilat. Jos marraskuussa lounaiden ja kahvittelujen määrä kasvoi, niin joulukuussa niitä oli vieläkin enemmän. Lahjaostosten ja -fiilistelyjen päätteeksi ulkoistimme usein iltaruokailut aikataulusyistä. Tai sitten maistui vähintään glögit. Kerran kävimme Fridan kanssa kahdestaankin lounaalla, sillä tajusin kaupassa, etten ehdi enää tehdä ruokaa ennen päiväunia. Ihanan rentoa. Joulukuuhun mahtui myös yksi treffi-ilta, jolloin ravintolaksi valikoitui Vihreä Holvi. Allu oli yllätyksellisesti vapaalla välipäivinä, joten yhteistä aikaa oli reilusti normaalia enemmän.

 

jkp1.png

jkp2.png

jkp3.png

jkp4.png

 

Kotoilu. Puistoulkoilu oli joulukuussa melko pientä osittain säiden ja osittain aikataulujenkin vuoksi. Fridan päiväunet (kotona nukkuessa) pitenivät kuukauden aikana keskimäärin kolmeen tuntiin. Puuhastelimme ja leikimme kotona, piirsimme ja tanssimme, sekä koristelimme paljon pipareita. Syksyn viikottainen tehomeno, taaperojumppakin loppui joulukuussa. Rullalle kääritty vierasfuton on jäänyt yövieraiden jälkeen nurkkaan, ja se sai kuukaudessa uuden aseman juoksuleikkikohteena. 

 

jkp5.png

jkp6.png

 

Reissuja, juhlaa ja kulttuuria. Jos merkitsin kesäreissut instagramiin toyotankesäksi, niin joulukuu aloitti siellä toyotantalven. Vietimme kolme viikonloppua muualla. Joulukuuhun toi juhlaa myös Tuulin vauvan 1-vuotissynttärit sekä ystäväni vauvan syntymä. On hyvä, että vauvatasapaino pysyy kohdillaan, enkä malta odottaa, että pääsen tutustumaan uuteen pikkuiseen! Vähän massiivisempi vauvaryhmä oli liikkeellä joulukuun alussa Kiasmassa, kun Julia järjesti kulttuurimamojen kohtaamisen. Kun tapasimme aulassa, kaikki vauvat nököttivät tyytyväisinä kantorepuissaan ja minä juoksin ympäriinsä Fridan perässä (samperin selkäkappale-kielto). Onneksi mukana oli kyllä muutama muukin taaperon äiti. Pahoittelut kuitenkin kulttuurimamoille, etten ehtinyt hirveästi tutustumaan teihin! Jouluaaton aaton kunniaksia otettiin Lotan kanssa vielä annos saunakulttuuria Kotiharjun saunalla. Minulle se oli ensimmäinen kerta. Huikea paikka.

 

jkp7.png

jkp8.png

jkp9.png

Jouluaaton aaton aurinko.

 

Mukulan kiihtyvä meno eli mukulointi. Fridalla on selvästi alkanut jokin uusi upea vaihe. Vaikka uhmaa ja kiukuttelua onkin, tyttö on aloittanut hurmaavan töhötyksen. Pää pitää saada pyörälle joko pyörimällä tai puristamalla silmät tiukasti kiinni ja heiluttamalla päätä. Sanoja ei vieläkään juuri ole, mutta omia sanoja on sitäkin enemmän. Niillä Frida selittää tapahtumia kirjoista ja esineistä hurjalla paatoksella. Sana ”bugee” toistuu usein. Joskus lopputavu on jopa örisevä. Uinnissa on myös alkanut uusi rohkeampi vaihe ja Frida hyppii veteen rohkeasti ja osaa jo päristää veden alla. Keväällä alkanut, ilmeisesti oman tahdon kehittymiseen liittyvä haluttomuus sukeltaa, on siis vihdoin taltutettu!

Frida on nyt vuosi ja neljä kuukautta. Vuodessa kääntymistä harjoittelevasta tirriäisestä on tullut mäkihyppääjä-asennossa viilettävä hauskuuttaja. Pieni esiintyjä sai joulukuussa myös ensimmäisen ponnarinsa.

 

Bugeeta tammikuuta!

 

jkp10.png

jkp11.png

jkp12.png

jkp13.png

 

 

Lue myös:

Lokakuun palat

Marraskuun palat

Mukulan levylautasella

Hassu muisti kadottaa vuoden

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *