Haasta ja Seikkaile – voit löytää matkalla itsesi

Elokuussa 2019 lähden puolisoni kanssa pyöräilemään. Suomesta Uuteen-Seelantiin. Se tekee 30000 kilometriä maata (ja vettä) pitkin. Poljemme kahdenkymmenen maan läpi tapaamaan ihmisiä, yksilöitä ja yhteisöjä, jotka ovat tarttuneet toimeen ympäristön ja maapallomme hyvinvoinnin puolesta. Haluamme tuoda ihmiset ja toimijat yhteen, luoda kohtaamisia ja inspiroida rohkeita tekoja, sillä meillä kaikilla on yhteinen tavoite ja missio – rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen, pelastaa maapallo ja siinä samalla ihmiskunta (dream big right?). Siinä sivussa kuvaamme materiaalia dokumenttielokuvaa varten ja tulemme läpikäymään sellaisen fyysisen ja henkisen myllyn, ettemme vielä tiedä mitä tulee ulos. Pariskuntana, yksilöinä, ihmisinä.

Ehkä ajattelet tätä lukiessasi, että onpa hullua. Miksi kukaan tekisi tuollaista? Tai ehkä tunnet myötätuntoa pian kipeitä istuinluitamme kohtaan tai päätät lopettaa lukemisen tähän ja siirtyä tärkeämpiin hommiin. Tai ehkäpä huomaat, kuinka jokin ääni sisälläsi kysyy, mitäköhän hullua minä voisin tehdä? Ja miksi?

Tuo miksi-kysymys on se, joka on tuonut meidät tähän hetkeen ja päätökseen. Maata pitkin matkailu ja pyöräreissailu on toki meille tuttua ennestään, mm. 2015 poljimme Suomen päästä päähän ja nyt tiedän, että Cafe Harianna Sodankylän ja Ivalon välissä tarjoilee maailman parhaita vohveleita järvimaisemalla, ja että keskellä yötä voi polkea täydessä auringonpaisteessa ja silti olla aivan jäässä. Sekä sen, että rakastan pyörämatkailun tuomaa vapauden tunnetta, ja että toimimme puolisoni kanssa parhaiten yhteen kun edessä on haastava tilanne, joka pitää ratkaista.

Tärkein prosessi tässä taustalla on kuitenkin ollut se oman elämän ja oman itsen tarkastelu. Kuka minä olen, mitä minä haluan ja mikä on minulle tärkeää? Se on tapahtunut niin ympäristötietoisuuden lisääntymisen ja kestävän elämäntavan opettelun kautta, ja lähtenyt nousukiitoon coaching-ammattiin kouluttautumisen kautta (asiasta lisää nettisivuillani). Kaikki tämä on tuonut mukanaan hitaampaa, tiedostavampaa elämää, jossa on todella paljon enemmän merkityksellisiä kohtaamisia ja aitoja keskusteluja muiden ihmisten ja ystävien kanssa kuin ennen.

Oman elämän tarkastelussa ja seuraavan seikkailun etsinnässä nämä kolme kysymystä vievät varmasti oikeaan suuntaan:

  1. Mikä sinua kiinnostaa, innostaa, herättää tuntemaan?
  2. Mitä vahvuuksia, kykyjä ja osaamista sinulla on?
  3. Mihin maailman tarpeeseen sinä haluat vastata?

Nämä kysymykset kysyin itseltäni kaksi vuotta sitten, ja tässä ollaan, valmiina polkemaan maailman toiselle puolelle ja kampanjoimaan ilmaston puolesta. Jos haluat olla matkassa mukana ja kuulla lisää, tervetuloa ensi sunnuntaina 5.5.2019 Helsinkiin Maata pitkin -matkamessuille: https://www.facebook.com/events/1225749654216536/. Siellä starttaa tämä projekti Tarinalavalla n. klo 15! Ja voi meitä somessakin seurata @handprintsproject – tervetuloa mukaan reissuun!

Miltä oma seuraava seikkailusi näyttää ja tuntuu? Jaa ajatuksia kommenttiboksissa!

FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

hyvinvointi oma-elama vastuullisuus matkat
Kommentit (3)
  1. Tea Vikstedt
    6.5.2019, 06:13

    Hyvä juttu. Olisin lähtenyt mielelläni saattamaan alkumatkan, mutta taidamme olla Alpeilla pyöräilemässä tuona päivänä. Sen sijaan syyskuussa voin olla jo Asovanmeren rannalla, joten vilkutan teille siellä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *