Kuinka paljon rahaa käytän kauneuteen? 1/4

Pohdin marraskuun lopulla kuinka paljon käytän rahaa kauneuteen vuositasolla. Silloin laskin suurpiirteisen arvion ja hieman kauhistuin kokonaissummasta. Halusin kuitenkin tietää konkreettisesti kuinka paljon rahaa käytän kauneuteen ja vuoden alusta aloin merkitsemään ylös jokaisen ostokseni. Merkitsen ylös kaunistelematta kaiken ostamani, jonka ajattelen kuuluvan tavalla tai toisella tähän kategoriaan. Lisään mukaan myös mahdolliset kauneuteen liittyvät palvelut. Nimeän tuotteet ja merkitsen ylös siitä maksamani hinnan. Merkitsen myös, jos olen ostanut tuotteen alennetulla hinnalla. Periaatteeni on, etten osta tuotteita vain alennuksen vuoksi, mutta hyödynnän mielelläni alennuksen, jos tarvitsemaani tuotteesen sellainen on saatavilla. Käytän vain luonnonkosmetiikkaa ja olen usein melko uskollinen löytäessäni minulle sopivan tuotteen. Kaikkia tuotteita en kuitenkaan käytä ympäri vuoden, vaan vuodenaikojen vaihtuessa muutan hieman rutiinejani.

Tammikuu

 • Mádara Pihlaja DD-voide 15€
 • Evolve Hyarlon Acid Serum 27,90€ (tuote oli alennuksessa)
 • Alima Pure peitevoide refill 21€
 • Melvita Damask Rose Floral Water 16,50€

Tammikuun ostokset yhteensä: 80,40€

Helmikuu

 • Nurme Avocado Oil shampoopala 8,95€
 • Nurme eteerinen öljy greippi 7,75€ – käytän eteerisiä öljyjä valmistaessani itse esimerkiksi deodoranttia, vartalovoidetta tai pyykkietikkaa.
 • Nurme eteerinen öljy appelsiini 7,75€

Helmikuun ostokset yhteensä: 24,45€

Maaliskuu

 • Avril Le Mascara Waterproof 13,90€
 • Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm 52,50€
 • We Love the Planet Sweet Serenity -deodorantti 13,95€ (tuote oli alennuksessa) – en yleensä osta deodoranttia, koska valmistan sen itse, mutta jouduin ostoksille kun unohdin pakata deodorantin työmatkalle.
 • Haut-Ségala Risiiniöljy 8,50€ (tuote oli alennuksessa)
 • Melvita Damask Rose Floral Water 16,50€
 • Mádara Pihlaja DD-voide 10,50€ (tuote oli alennuksessa)
 • Mádara Pihlaja kasvovoide 24,90€

Maaliskuun ostokset yhteensä: 140,75€

Kaikki ostokset yhteensä: 245,60€

Kokonaissumma on mielestäni aika suuri. Minulla on selvästikin todella siloiteltu käsitys todellisesta kauneuteen käyttämästäni summasta. Kolmen kuukauden keskiarvoksi tulee 81,86€. Olisin itse arvioinut summan pikemminkin 50€/kk. Olen kuitenkin ostanut tuotteita ensisijaisesti tyhjentyneiden pakkausten tilalle. Toki mukaan mahtui myös deodorantti, jonka ostin vain typerän pakkausvaiheessa tehdyn unohduksen vuoksi. Eteeristen öljyjen valikoimani täydennystä olin jo pohtinut pidempään ja risiiniöljyyn tartuin, vaikka edellinen pullo ei vielä ollut täysin tyhjä. Nämä ovat sellaisia ostoksia, joita en tee yleensä useaan kertaa vuodessa, koska tuotteet kestävät käytössä pitkään. Toisaalta jo kolmen kuukauden ikkunalla näkee mitä tuotteita käytän päivittäin ja ostan useaan kertaan vuodessa.

Totesin itselleni, että tämä ostosten listaaminen on syytä pitää yllä, koska jo kolmessa kuukaudessa olen oppinut jotain ihan muuta kuin itsestäni ja käyttämäni rahan määrästä kuvittelin. Kuulostaako summa teidän mielestänne isolta tai päinvastoin pieneltä? Vertaistuki tulisi tarpeeseen.

Kuinka paljon sinulla kuluu kauneuteen vuodessa tai kuukaudessa?

kauneus ostokset raha oma-elama
Kommentit (5)
 1. Mielenkiintoista! Oon itsekin pitänyt kirjaa kaikista kauneudenhoitomenoistani viime elokuusta lähtien. Laskin pikaisesti, että tähän mennessä, eli kahdeksan kuukauden aikana, rahaa on mennyt noin 100 euroa ja siitäkin summasta 45 euroa meni hiustenleikkuuseen. Apua, hirvittävän vähän! :’D En tosin laskenut summaan mukaan esimerkiksi kookosöljyä, jota käytän joskus ihorasvana.

  Ymmärrän kuitenkin myös sen, jos haluaa panostaa tuotteisiin ja ”hemmotella” itseään kosmetiikalla. Kukin panostaa siihen, mistä tykkää! Minulla menee vastaavasti rahaa sitten muuhun. 🙂

  Mihin käytät risiiniöljyä? Minulla on avaamaton risiinipullo tallessa, mutta en uskaltanutkaan sitä käyttää.

  1. 100€ sisältäen kampaajakäynnin. Nostan hattua. Tuo kuulostaa 7kk ajalle tosi vähältä. Mun iho on niin herkkä, että pysyn uskollisesti niissä tuotteissa, jotka mulla toimii. Esim kasvoveden pois jättäminen saa aikaan rupukuivan ihon tai merkin vaihtaminen kirvelevän ja kutiavan helahdusreaktion.

   Käytän risiiniöljyä hiuksiin ja hiuspohjaan joko sellaisenaan tai hiusnaamion osana. Mun kuivat luonnonkiharat kaipaa aina välillä vähän hemmottelua, joten teen öljystä hoitavan naamion muutaman kerran vuodessa, ehkä noin 1-3kk välein, kun tuntuu siltä, että ekstralempeys on tarpeen.

   1. Ymmärrän hyvin. 🙂 Täytyykin kokeilla tuota risiiniöljyä ainakin mun korppuihin hiuslatvoihin!

 2. Supermielenkiintoista! En ole itse (vielä) paneutunut juurikaan kosmetiikkaan käyttämääni rahaan, kun sitä on mennyt siihen omasta mielestäni vähän tai kohtuudella – ehkä tuotteiden summaaminen yhteen toisi tullessaan samanlaisen yllätyksen kuin sinullekin. 😀 (olen itseasiassa kasaamassa samantyylistä postaussarjaa vaatteiden ja asusteiden osalta ja ensimmäinen osa odottaa viimeistelyään.)

  Oon myös hyvin merkkiuskollinen, eikä miulla ole käytössä yhtäkään tuubia tai purnukkaa, joka tyhjentyisi kuukaudessa. Siinä mielessä on välillä myös kuukausia, jolloin ei tule hankittua mitään kauneuteen liittyvää tuotetta, mutta joinain kuukausina täytyy uusia monta tuotetta ja rahaa palaa. Käytän myös pääsääntöisesti luonnonkosmetiikkaa ja se näkyy loppusummassa.

  https://astuharhaan.wordpress.com/

  1. Mulla nopeiten kuluu kasvovesi, joka kestää käytössä noin 2-3kk.Suurin piirtein sama tahtia tai hieman hitaammin tyhjenee talvella kasvovoiteena käyttämäni DD-voide (tosin mies käy välillä sitä myös lainaamassa 🙂 ) ja deodorantti, mutta sen valmistan tavallisesti itse. Mua oikeastaan kiinnostaa kovasti se tuleeko vuoden aikana sellaisia kuukausia, kun en tee kosmetiikkaan liittyviä ostoksia lainkaan. Oma näppituntuma oli, että sellaisia kuulausia olisi useitakin, mutta nää kolme listattua näyttää ihan muulta.

   Vaatepostaus kuulostaa hyvältä 🙂 Käy kurkkaamassa mun vähän vastaava postaussarja (tosin ilman rahanäkökulmaa), josta eka osa tuli tammikuun puolivälissä:
   https://www.lily.fi/blogit/varpain-jaloin/kuinka-paljon-ostan-vaatteita-1-4/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *