Kuinka paljon rahaa käytän kauneuteen? 2/4

On aika toisen neljänneksen tarkastelulle. Tähän neljännekseen on mahtunut itsen hemmottelua niin kampaajalla kuin täydellisessä kasvohoidossakin, lisäksi tämän neljänneksen aikana on hankittu kesäkauden tuotteita aurinkovoiteesta aina auringon polttamiin ja hyönteisten puremiin helpottavaan aloe vera -geeliin.

Opettelen olemaan arvostelematta itseeni tai kauneuteen käyttämääni summaa. Postaussarjan tarkoitus on ensisijaisesti tutkia millainen summa kauneudenhoitoon minulta konkreettisesti kuluu vuositasolla. Tässä postaussarjassa merkitsen ylös kaunistelematta kaiken ostamani, jonka ajattelen kuuluvan tavalla tai toisella tähän kategoriaan. Lisään mukaan myös mahdolliset kauneuteen liittyvät palvelut. Nimeän tuotteet ja merkitsen ylös siitä maksamani hinnan. Merkitsen myös, jos olen ostanut tuotteen alennetulla hinnalla.

Käytän vain luonnonkosmetiikkaa ja olen usein melko uskollinen löytäessäni minulle sopivan tuotteen. Kaikkia tuotteita en käytä ympäri vuoden, vaan vuodenaikojen vaihtuessa muutan hieman rutiinejani. Viimeisen vuoden aikana olen myös huomannut ihoni herkistyneen vielä aiempaa enemmän ja olen tuskaisesti (välillä henkisen tuskailun lisäksi myös iho helahdellen, poltellen ja kiristellen) etsinyt itselleni aidosti sopivia kasvotuotteita. Joitakin kosmetiikkatuotteita valmistan myös itse esim. dödö ja vartalovoide.

Huhtikuu

• Kampaaja 59€
• Maggie Anne kynsilakka 9€ (alennuksessa, kuopukselle ostetun hiusharjan kylkiäisenä)
• Less is more Proteinspray 25€
• Melvita Eau Extraordinaire Rose Lotion-sérum repulpante 22€

Huhtikuun ostokset yhteensä: 115€

Toukokuu

• Laponie of scandinavia milk cleanser 17,95€
• Alimapure meikkipohja re-fill 28€
• Manteliöljy 6,99€ – käytän manteliöljyä vartalovoiteen valmistukseen sekä iholle sellaisenaan.
• Inkuto Sheavoi 19,95€ – sheavoita käytän vartalovoiteen ja deodorantin valmistukseen. Yhdestä paketista riittää hyvin useampaan deodoranttiin ja vartalovoiteeseen.
• Algamaris aurinkovoide 23,90€

Toukokuun ostokset yhteensä: 96,79€

Kesäkuu

• Ayurvedinen kasvohoito 108€ – tämä oli ehdottomasti paras kasvohoito, missä koskaan olen ollut!
• Rasasara Pitta starter kit 89,90€
• Melvita Damask Rose Floral Water kosteuttava kasvovesi 16,50€
• Aloe Vera Esi aloe vera -geeli 10,50€ – aloe vera -geeli on minulle kesän ykköstuote, jota käytän aurinkoisten päivien jälkeen vartalovoiteeseen ja kasvovoiteeseen sekoitettuna tai sellaisenaan hyönteisten puremille jne.
• Organic Shop Thermal Spring suihkugeeli 3,50€
• Savon Stories Shampoing au Lait de Coco Bio 13,80€

Kesäkuun ostokset yhteensä: 242,20€

Kaikki ostokset yhteensä: 453,99€

Jos edellisen kolmanneksen kokonaissumma 245,60€ oli mielestäni suuri, niin tämä todellakin on. Tämän neljänneksen keskikulutus nousee 151,33€ kuukaudessa. Toisaalta, kun tarkastelen ostoksia, huomaan summaa nostavan lähinnä kampaajakäynnin ja kasvohoidon, joista kummastakaan en tunne pienintäkään katumusta. Käyn kampaajalla verrattain harvoin (noin 2-3 kertaa vuodessa) ja kasvohoito oli palkinto itselleni pidemmän projektin loppuun saattamisesta. Tosin kasvohoito oli niin ihana, että päätin heti hoidon jälkeen palaavani hoitopedille viimeistään joulukuussa.

Muutamia ns. turhiakin ostoksia tähän neljännekseen on mahtunut, kuten kynsilakka. Ja toisaalta myös sellaisia ostoksia, joita lisäkseni käyttää koko perhe: aurinkovoide, aloe vera, suihkugeeli. Myös itse tehdyn kosmetiikan raaka-aineista hyötyy paitsi oma perhe myös mm. isosiskoni, joille valmistin vartalovoiteet syntymäpäivälahjaksi. Huomaan, etten jaksa enkä halua järkyttyä tästä kauneuteen käyttämästäni summasta. En kadu yhtäkään ostosta ja tällä hetkellä minulla ei ole tarvetta uusille ostoksille. Hajuveteni loppui, mutta en ole vielä edes alkanut etsiä uutta, vaan käytän kaapista löytyvät matkakokoisten tuoksujen jämät ensin loppuun.

Lue myös:

Kuinka paljon rahaa käytän kauneuteen?

Kuinka paljon rahaa käytän kauneuteen? 1/4

kauneus vastuullisuus raha ostokset
Kommentit (5)
 1. Tuo ayurvedinen kasvohoito kuulostaa mielenkiintoiselta! Ootko kirjoittamassa siitä vielä mahdollisesti lisää? 🙂

  https://astuharhaan.wordpress.com/

  1. Kasvohoito oli taivaallinen ja suunnitelmissa tosiaan on kirjoittaa siitä vielä ihan oma postaus 🙂

 2. Niin huippu tämä postaussarja! Innostuin kyllä itsekin nyt listaamaan kauneuskulut ylös. Sitä varmasti päässään ajattelee, ettei se ole paljoakaan, mutta voi olla, tuun yllättymään.

  Pidätkö muista menoista kirjaa vai keskitytkö vain kauneuteen meneviin kuluihin? Onko tarkoituksenasi vähentää kuluissa tulevaisuudessa vai ihan muuten vain tutkiskella summia?

  1. Kiitos! Tää on todella yllättänyt mut. Olen ennen ajatellut, että kulutus olisi noin 50-100€/kk vaihdellen isompien ja vähäisempien ostosten mukaan, mutten ole pohjannut tuota arviota mihinkään laskelmaan.

   En kirjaa summia ylös tällä hetkellä muusta kuin kauneuteen liittyvistä tuotteista ja palveluista, mutta seuraan kuinka paljon ostan vaatteita määrällisesti (siitä on oma postaussarjansa). Syy summien kirjaamiseen on puhdas mielenkiinto, kun tulin ajatelleksi asiaa yhtenä iltana viime marraskuussa. Tein silloin nopean laskelman arvioon perustuen ja yllätyin loppusummasta samalla tiedostaen, että laskelmassani oli puutteita. Päätin silloin kirjata kaiken ylös vuoden ajan, jotta saisin todellisen summan.

   En ole vielä päättänyt mitä teen kirjausvuoden päätyttyä. Voi olla, että joudun muuttamaan käsitystäni omasta kuukausitason budjetistani tai sitten pyrin muuttamaan kulutuskäyttäytymistäni, jos se tuntuu aiheelliselta – se jää nähtäväksi. Todellisen summan tunteminen kuitenkin auttaa oman talouden budjetoinnissa, jos tulevaisuudessa haluaisin säästää tai sijoittaa nykyisiä summia enemmän jotain isompaa tavoitetta varten. Minua kiinnostaa tämä myös vastuullisuuden, ekologisuuden ja minimalismin kannalta ja tulen varmasti pohtimaan, miten kulutuskäytökseni vastaa arvojani.

   1. Aivan, tosi mielenkiintoista kyllä nähdä nuita loppusummia, vaikkei tarkoituksena olisikaan sitä muuttaa suuntaan taikka toiseen 🙂

    Tosi hyvä pointti tuo, että vastaako todellinen kulutus sitä arvomaailmaa, mitä haluaisi edustaa. Siinä on kyllä itsellekin tutkiskeltavaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *