Kuinka paljon rahaa käytän kauneuteen? 3/4

On aika kolmannen neljänneksen tarkastelulle. Opettelen yhä olemaan arvostelematta itseeni tai kauneuteen käyttämääni summaa.Toisaalta olen oppinut ajattelemaan, ettei omaan hyvinvointiin käytetty raha ole tuhlausta. Asiat, jotka saavat minut hyvälle tuulelle päivittäin eivät ole tuhlausta. Joku toinen pärjää vähemmällä ja jonkin toisen mielestä minun rutiinini voi olla kevyt tai vailinainen. Jokaisella on oikeus omaan rutiiniinsa ja yhtä oikeaa ratkaisua ei tässäkään asiassa ole. Tässä postaussarjassa merkitsen vuoden ajan ylös kaunistelematta kaiken ostamani, jonka ajattelen kuuluvan tavalla tai toisella kauneudenhoidon kategoriaan. Lisään mukaan myös mahdolliset kauneuteen liittyvät palvelut. Nimeän tuotteet ja merkitsen ylös siitä maksamani hinnan. Merkitsen myös, jos olen ostanut tuotteen alennetulla hinnalla.

Käytän vain luonnonkosmetiikkaa ja olen usein melko uskollinen löytäessäni minulle sopivan tuotteen. Kaikkia tuotteita en käytä ympäri vuoden, vaan vuodenaikojen vaihtuessa muutan hieman rutiinejani. Periaatteenani on ostaa uusi tuote vanhan loputtua, mutta ihan aina en toimi puhtaasti periaatteen mukaan.

Heinäkuu

 • Nurme eteerinen öljy laventeli 9,95€
 • Boho Gypsy Volume Mascara 15,95€ – kokeilin jälleen uutta koska loppujen lopuksi en ollut täysin tyytyväinen maaliskuussa ostamaani Avrilin ripsiväriin. Tämä on toiminut kiitettävästi ainakin tähän asti. Kovimmat syysmyrskyt ja talvi on toki vielä kokematta.
 • Yin Your Skin by Katja Kokko gua sha -kampa 29,95€
 • Melvita Damask Rose Floral Water 16,50€

Heinäkuun ostoksen yhteensä: 72,35€

Elokuu

Elokuun ostokset yhteensä: 0€

Syyskuu

 • Four Reasons Nature Moisture shampoo 13,52€ (tuote ostettu alennuksella)
 • Four Reasons Nature Moisture conditioner 13,52€ (tuote ostettu alennuksella) – luononkiharat hiukseni oli niin karhean kuivat kesän jäljiltä, että halusin kokeilla toisiko kosteuttavat tuotteet niihin toivomaani eloa. Olin myös kiinnostunut uudesta kotimaisesta kampaamolaatuisesta luonnonkosmetiikasta.
 • Melvita Damask Rose Floral Water 14,00€ (tuote alennuksessa)
 • Melvita Eau Extraordinaire Rose Lotion-sérum repulpante 18,70€ (tuote alennuksessa)
 • Melvita Nectar de Roses silmänympärysgeeli 23,40€ (tuote alennuksessa)
 • Evolve Hyarlon Acid Serum 35,80€
 • Abel Pink Iris hajuvesi 98€
 • Kure Bazaar kynsilakka, väri Kale 19,51€
 • Less is more Proteinspray 25€
 • Absolution Le Multi Correcteur -peitevoide 23,10€ (tuote alennuksessa) – normaalisti käyttämäni Alima Puren peitevoiteen täyttöpakkaukset oli loppu.
 • Geisha Shaver 19,95€

Syyskuun ostokset yhteensä: 342,51€

Kaikki ostokset yhteensä: 414,86€

Kuten listauksista helposti näkee, oli elokuun loppuun mennessä todella moni käyttämistäni tuotteista loppu. Itse asiassa oli kärvistellyt jonkin aikaa vajavaisella kasvojenhoitorutiinilla, koska minulla ei yksinkertaisesti ollut aikaa lähteä täydennysostoksille kauppaan.

Summa tuntuu isolta, mutta samalla tiedostan, että uuden tuoksun ostaminen hilaa kokonaissummaa heti liki sadalla eurolla ylös päin ja gua sha -kampa ja metallinen shaver nostavat myös osaltaan summaa ylös päin. Varsinaisesti ylimääräisiä ostoksia oli vain kynsilakka (en voinut vastustaa täydellistä syyssävyä) ja eteerinen laventeliöljy (jota käytän aromaterapeuttisesti iltaisin rauhoittamaan) sekä tavallaan myös shampoo ja hoitoaine, koska yleensä olen käyttänyt shampoopalaa ja etikkahuuhdetta (nyt hiukseni tarvitsivat hetkellisesti kuitenkin hellempää huolenpitoa). Ilman näitä harvoitehtäviä ostoksia ja ”ylimääräisiä” ostoksia olisi summa jo huomattavasti pienempi (210,46€). En kuitenkaan kadu yhtäkään ostostani ja tiedän, että menee kauan ennen kuin taas tarvitsen uuden tuoksun ja shaver ja gua sha -kampa palvelevat hyvin hoidettuina minua lopun ikääni.

Lue myös:

Kuinka paljon rahaa käytän kauneuteen?

Kuinka paljon rahaa käytän kauneuteen? 1/4

Kuinka paljon rahaa käytän kauneuteen? 2/4

Kuva: Pexels.

kauneus oma-elama raha
Kommentit (2)
 1. Oli pakko googlata että mikä ihmeen gua sha -kampa, ja olin ihan silmät ymmyrkäisinä tuloksista. 30 euroa pienestä kivestä, jolla painellaan ja silitellään naamaa. Nimi tarkoittaa ”punaisia jälkiä”.

  Uskon, että iho voi hyvin, kun ihminen on stressitön, nukkuu hyvin, juo vettä ja syö hyviä rasvoja ja kiinnittää muutenkin huomiota ruokavalioonsa, puhdistaa ja kosteuttaa ihoaan tarpeen mukaan, suojautuu auringolta. Silittely ja lempeä hieronta, mitä tapahtuu myös voiteiden levityksen yhteydessä, varmasti tekee hyvää. Tällainen pieni kivi on villitys, joka kestää jonkin aikaa, mutta olen melko varma, että viiden vuoden päästä sitä ei enää muista kukaan.

  Kaikilta some-vaikuttajilta toivoisin kriittisyyttä, kriittisyyttä ja kriittisyyttä, tänä erilaisen huuhaan jylläämisen aikakautena.

  1. Kiitos kommentista 🙂

   Uskon siihen, että jokainen saa tehdä omat valintansa kauneudenhoidon suhteen ja kannustan mielummin kriittiseen kuluttamiseen kuin kenenkään toisen mallin mukaan ostamiseen. Se mikä sopii minulle, ei välttämättä sovi sinulle.

   Postaussarjan tarkoitus on ensisijaisesti auttaa tapausesimerkkinä hahmottamaan minkä suuruinen on koko vuoden kauneusbudjetti.

   Ihanaa syksyä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *