Helppo suklaa-appelsiinijuustokakku.

Joulu oli ja meni, uusi vuosi on ihan justiinsa. Ollaan jo useampi vuosi vietetty uutta vuotta hyvin pitkälti kotona vain, paukkuarat koirat kainalossa ja hyvää ruokaa naaman edessä.

Reseptin juustokakku on helppo ja se maistuu aivan Fazerina-suklaalle, ainakin sen perusteella, miltä muistan Fazerinan maistuvan. Suklainen ja pikkaisen appelsiininen. Jos Fazerinan maku on sinunkin mieleen, kurkkaa myös nämä suklaa-appelsiinipiparit.

Resepti poikkeaa muista juustokakkuresepteistäni siten, että pohja ei olekaan piparista. Tällaista reseptiä itseasiassa kyseltiin Sipsikaljavegaanit-ryhmässä Facebookissa joten täältä pesee.

Tarvitset:

POHJA

1,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta

0,5 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1,5 dl mantelijuomaa

TÄYTE

300 g Oatly PåMackan -tuorejuustoa

400 g Alpro Go On! -soijarahkaa

1 dl tomusokeria

1 rkl perunajauhoja

100 g tummaa suklaata sulatettuna

yhden appelsiinin mehun ja kuoren raastettuna

Appelsiini-suklaajuustokakku (3).JPG

1. Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten joukkoon mantelimaito. Sekoita hyvin ja kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 180 asteessa 15 minuuttia.

2. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, tomusokeri, sulatettu suklaa, appelsiinin mehu sekä kuori. Lopuksi siivilöi perunajauho ja sekoita massa hyvin. Kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista 180 asteessa 45 minuuttia.

3. Anna valmiin kakun jäähtyä ja jähmettyä hyvin ennen tarjoilua.

 

VILKAISE MYÖS:

Aprikoosijuustokakku

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

New Yorkin juustokakku

Sitruuna-lakritsijuustokakku

Luumujuustokakku

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *