Vegaaninen luumujuustokakku.

Ihanaa ensimmäistä adventtia!

Tämä hyydytetty luumujuustokakku sopii joulupöydän jälkiruoaksi tai uuden vuoden juhliin.

En halunnut tällä kertaa aivan överimakeaa kakkua, jonka vuoksi jäti kokonaan ”erillisen” sokerin lisäämättä. Minun makuuni luumumarmeladi makeutti riittävästi. Tomusokeria voi kuitenkin lisätä oman makunsa mukaan, se ei muuta rakennetta suuntaan tai toiseen.

Suosittelen juustokakuissa käytettäväksi nimenomaan tomusokerin, koska se mielestäni sulautuu massaan parhaiten. Tavallinen kidesokeri saattaa jäädä aavistuksen kiteiseksi.

Tarvitset:

POHJA

200 g piparkakkuja

80 g margariinia

TÄYTE

300 g maustamatonta Oatly PåMackan -tuorejuustoa

4 dl Planti-kauravispia

300 g luumumarmeladia

2 dl mantelimaitoa

6 tl agar agar -jauhetta

(tomusokeria)

Luumujuustokakku (3).JPG

Luumujuustokakku (1).JPG

1. Murskaa keksit, sulata margariini. Kaada margariinisula keksimurun joukkoon. Levitä keksimuru leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan (käytän itse 24 senttistä vuokaa) pohjalle ja painele tasaiseksi.

2. Notkista tuorejuusto, vaahdota vispikerma. Sekoita keskenään vaahdotettu vispi, tuorejuusto sekä luumumarmeladi. Maistele ja lisää halutessasi tomusokeria.

3. Mittaa kattilaan mantelimaito ja agar agar. Keitä seosta noin kaksi minuuttia samalla sekoittaen ja anna sitten jäähtyä hetken.

4. Kaada agar agar -seos ohuena nauhana tuorejuustomassan sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada lopuksi seos keksimurupohjan päälle. Anna jähmettyä vähintään kuusi tuntia, mieluiten yön yli.

 

VILKAISE MYÖS:

Aprikoosijuustokakku

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

New Yorkin juustokakku

Sitruuna-lakritsijuustokakku

Kommentit (3)
  1. Agar-agarin kanssa ilmeisesti kannattais käyttää oikeaa teelusikkamitttaa eikä lusikkaa. Nimittäin ensin sain aikaan puuroa kun mittasin agarin nesteeseen pikkulusikalla. Tein uuden agar-seoksen johon laitoin vähemmän jauhetta, se oli jo sen verran löysempää että oli kaadettavissa kermaseokseen. Kakku oli herkullinen. Lisäsin kanelia ja käytin Kaslinkin ja Alpron vispiä (koska Plantia ei ollut kaupassa), muuten noudatin ohjetta.

  2. Jos laittaa 10tl agar agar jauhetta, niin kuinka ”jämäkkä” tai kuohkea kakusta tulee? Usein olen käyttänyt juustokakuissa max 5tl.

    1. Moikka! Tuosta toisesta kuvasta mielestäni näkee aika hyvin, että kakku pysyi todella kuohkeana isosta agar agar -määrästä huolimatta. Käytän itse usein 4tl agaria saman kokoisissa juustokakuissa mutta tähän laitoin tarkoituksella enemmän, koska ajattelin luumumarmeladin tekevän massasta niin löysähköä.

      Kakku ei ollut lainkaan jämäkkä tai kumimainen, jos niin voisi sanoa. Ja sitä itseasiassa itsekin jännitin näin ison agar -määrän kanssa. Päinvastoin, kuohkea ja pehmeä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *