Ladataan...
Isyyspakkaus

Vihjailin tuossa muutama päivä sitten, että ilmoittauduin tanssitunneille. Kyseessä on Tanssikoulu DCA:n vain miehille tarkoitettu tanssitunti, jonka oli määrä alkaa tällä viikolla. Mutta voi rähmä, ilmoittautuneita ei ollut tarpeeksi.

DCA:lta kerrottiin, että tunti voidaan pyöräyttää käyntiin, jos ilmoittautumisia tulee enemmän. Siksipä kyselenkin, aivan täysin omaa etuani tavoitellen: löytyisiköhän joku muukin mies, jota kiinnostaisi lähteä kokeilemaan, mistä on kyse?

Tanssitunti on tarkoitettu kaikille äijille taustaan tai ikään katsomatta, ja ryhmän olisi tarkoitus kokoontua 24.11.2016 alkaen torstaisin klo 20:45 DCA:lla Helsingin keskustassa.

Jos kiinnostusta löytyy, klik klik: http://www.tanssikouludca.fi/tunnit/miesten-tunti-alk-2411.

Share

Ladataan...
Isyyspakkaus

Lapsi sai kaverin synttäreiltä mukaansa kimaltelevan huulirasvan. Kotona huomasin, että sitä oli levitetty melko runsaalla kädellä ja juhlamekossakin oli iso, kimalteleva ja huulien muotoinen rasvatahra, joka ei lähtenyt pesussa pois.

Seuraavana viikonloppuna muistutin, että emme voi käyttää kyseistä mekkoa. Sain siihen melko topakan vastauksen.

Taitaa tyttö tuntea itsensä aika hyvin.

Share

Ladataan...
Isyyspakkaus

Lupaan, että mainitsen omenat viimeistä kertaa tänä vuonna. Se on myös helppoa luvata, sillä viimeisetkin omenat on nyt kerätty puutarhamökiltä.

Naapurimies kävi lauantaina keräämässä 60 kg puusta, ja me keräsimme eilen loputkin omenat, ja niitä saatiin noin 40 kg. Osa meni työkaverilleni ja loput laitoin äitini ja isäni mukaan, jotka olivat kyläilemässä meille viikonloppuna.

Sitten pääsinkin uuteen lempipuuhaani: omenapuun leikkaamiseen. En tiedä kumpi oli hauskempaa, oksien leikkaaminen pitkällä teleskooppivartisella leikkurilla vai kiipeäminen puun latvaan sahan kanssa.

Enpä ollut aiemmin leikannutkaan omenapuuta, mutta ajattelin, ettei se mitään rakettitiedettä voi olla. Leikkaa vaan pois kaikki ylöspäin kasvavat ja toisten oksien kanssa risteävät oksat ja pyrkii tekemään puusta tavallaan sateenvarjon muotoisen.

Ehkäpä tämä vähän hillitsee omenoiden määrää tulevina vuosina. 

Rouva puolestaan päätti katsastaa maa-artisokkapenkin sadon, ja sehän näytti huikealta. Hän nosti maasta kymmenisen artisokan vartta ja sai mukaan kassillisen perunan kokoisia maa-artisokkia! Aah, maa-artisokkarisottoa! Paahdettua maa-artisokkaa! Ruokaa voi vielä maustaa piparjuurella, jota Rouva kaivoi mukaan pätkän toisesta penkistä.

Kaikkea tätä seurasi vierestä pieni punarinta, joka on ollut mökillä seuranamme useamminkin. Luulemme, että hän asuu siellä ja on myös kovin kesyn tuntuinen.

Mutta hei kaveri, eikös sinunkin pitäisi jo alkaa lähteä? Täällä alkaa olla jo pidot pidetty tältä vuodelta, ja ajatus talven viettämisestä Etelä-Euroopassa ei kuulostaisi yhtään pahalta.

Share

Ladataan...
Isyyspakkaus

Olemme pitkään suunnitelleet voimistelurenkaiden hankkimista kotiin. Tyttö on kokeillut sellaisia muutaman kerran eri paikoissa ja toivonut kovasti omia renkaita. Sitten Rouvakin alkoi jo pohtia, olisiko meillä jotain paikkaa niille.

Minulle ratkaisu oli itsestään selvä. Tietty on.

Paikka on eteisen ja olohuoneen välisessä oviaukossa, jossa on juuri ja juuri riittävästi tilaa temppuiluun, ja se olikin oikeastaan ainoa mahdollinen paikka renkaille.

Renkaat ovat Suomen Voimistelutuotteen puiset voimistelurenkaat, jotka on vahattu valkoisella puuvahalla.

Nämä renkaat ovat lasten kokoa, ja aikuisten käyttöön löytyy myös järeämmät kahvat. Pienemmät renkaat sopivat kyllä kaiken kokoisille temppuilijoille, mutta nämä renkaat on suunniteltu niin, että lapsi ei saa työnnettyä päätään renkaan läpi.

Kuvassa näkyvät hihnat kestävät 120 kg:n painon, ja leveämmillä hihnoilla painoa voi olla jopa 300 kg.

Sain renkaat kiinni kattoon jo muutama viikko sitten, ja pieni sirkustyttö on temppuillut niillä siitä lähtien hyvin ahkerasti.

Kun renkaat ovat samassa tilassa, jossa oleskelemme muutenkin, hän käy monta kertaa päivässä ja illassa tekemässä renkailla muutamia kieppejä ja näyttää innokkaasti, mitä kaikkea uutta hän on oppinut.

Kiinnitin renkaat kattokannakkeilla 50 cm:n etäisyydelle toisistaan. Se on hyvä kompromissi ja sopii sekä lasten että aikuisten käyttöön.

Porasin reiät kantavaan palkkiin, joka oli erittäin kovaa materiaalia ja vaati poravasaraa. Rei'issä on 4 cm pitkät muoviproput, ja kannakkeet on kiinnitetty niihin nelisenttisillä ruuveilla.

Olin toki huolissani, kestävätkö kiinnitykseni oikeasti, mutta rautakaupan myyjä vakuutti, että kovaan kattoon kiinnitetyt proput kyllä kestävät aikuisenkin painon eikä tarvetta pidemmille ruuveille ole. Varmistin asian vielä roikkumalla koko painollani molemmissa renkaissa vuorotellen.

Renkaiden lisäksi tilasin myös trapetsin, jota voi käyttää samoilla kannakkeilla.

Tikkaat tulevat kyllä tarpeeseen, sillä olen havainnut, että on helpompaa vaihtaa renkaat hihnoineen, jolloin kauniisti rullalle käärittyjä hihnanpäitä ja hihnojen solkia ei tarvitse avata.

Siinä missä tyttö käyttää trapetsia keinuna, itse näen sen leuanvetotankona. On muuten huomattavasti haastavampaa vetää leukoja heiluvalla trapetsilla verrattuna kiinteään tankoon.

Kyllä tämä taitaa olla nyt parasta, mitä pieni tyttö on koskaan kotiimme saanut!

Ja isikin harkitsee vakavasti jonkinlaista treeniohjelmaa renkailla. Ehkäpä siinä olisi jonain päivänä aihettaa omaan postaukseenkin.

Tuotteet on saatu blogin kautta Suomen Voimistelutuotteelta.

Share

Ladataan...
Isyyspakkaus

Kun muutama päivä sitten jaoin blogissa linkin kaverini tekemään Antti Tuisku -fanikirjaan, päädyimme pohtimaan varsin kiinnostavaa kysymystä.

Hanna nimittäin kertoi, että hän oli jännittänyt tämän kirjaprojektin jakamista tutuilleen, sillä häntä oli mietityttänyt, mitä kaikki "vakavastiotettavat aikuiset", kuten minä, siitä ajattelisivat.

Tämä huvitti minua kovasti, sillä vietän kuitenkin päivät näpläämällä mobiilipelejä ja iltaisin latailen blogiini hassuja tekstejä ja vauvakuvia. Onko se vakavastiotettavan aikuisen puuhaa?

Tietysti on. Voisin ehdottomalla mutu-tuntumalla ja jyrkältä fiilispohjalta väittää, että aikuinen ihminen, jolla on intohimoja ja kiinnostuksen kohteita, on tasapainoisempi ja onnellisempi kuin joku toinen, joka täyttää päivänsä vain sillä, mikä on järkevää ja tarpeellista.

Eiköhän meillä kaikilla ole omat erikoisuutemme, ja on aina hienoa nähdä, kun joku tekee omaa juttuaan ilolla ja täydestä sydämestä.

Tässä iässä alkaa muutenkin jo ymmärtää, että sillä mitä kaikki muut ajattelevat on aika vähän merkitystä. Enhän voisi itsekään pitää tätä blogia, jos huolehtisin jatkuvasti siitä, pitääkö joku koko harrastusta vähän hassuna. Tiedän, että pitää, ja olen sen hyväksynyt.

Ja monethan voivatkin ajatella nimenomaan, että wau, olipa hienoa/rohkeaa/hauskaa, ja ehkä itsekin insipiroitua tekemään jotain, joka saattaa olla jonkun toisen mielestä erikoista tai yllättävää.

On hienoa, että ihmisissä on useita puolia ja myös täysin vakavastiotettavat aikuiset voivat työpäivän jälkeen tehdä jotain täysin muuta - oli se sitten fanikirjoja, meikkivinkkejä, fitness-kisailua, puutarhanhoitoa tai koruompelua.

Ja on nimenomaan hyvä, että se näytetään muille! Se on esimerkki siitä, että aikuistenkaan ei tarvitse tehdä vain töitä ja miettiä sitten vanhana, että "olisi pitänyt".

Itsekin ilmoittauduin juuri miehille tarkoitetuille tanssitunneille, ja todellakin kirjoitan siitä blogiin, jos vaan ryhmä järjestyy. Enkä aio vähempää välittää, mitä joku "vakavastiotettava aikuinen" siitä ajattelee.

Entäpä sinä? Oletko jättänyt tekemättä jotain siksi, että se ei sovi aikuiselle? Ja "mitä kaikki muutkin siitä ajattelisivat?"

Share

Pages