Ladataan...
Isyyspakkaus

Jos kaipaat Helsingissä erinomaista aamiaista, pistäpä muistiin Café Kuuma (Albertinkatu 6).

Kuuman 16 euron All Day Breakfast sisältää kahvin tai teen, mehun, avokado-leivän tai croissantin ja lisäksi chia-vanukkaan, vihersmoothien tai jogurtin. Lisäksi voi tilata esimerkiksi kahden munan munakokkelin (4,50 €).

Tämä aamiainen oli itse asiassa syntymäpäivälahja ystäviltämme, ja pääsimme sille kahdestaan, sillä lahjaan kuului myös lastenhoitoa koko päiväksi. Eikä siinä kaikki, lahjan kolmas osa oli vielä iltapäivätee Kämp Brasseriessa! Saimme siis keksiä tekemistä yhdessä koko päiväksi, veimme lapset aamulla hoitoon ja aloitimme treffipäivämme Kuumasta.

Kuuma oli itselleni uusi tuttavuus, vaikka kahvila onkin toiminut Albertinkadulla jo pari vuotta. Se ei ole siis aivan uusi, mutta valoisa ja tyylikkäästi sisustettu kahvila on ilmiselvästi nuorten kaupunkilaisten suosiossa. Lauantaiaamuna kaikki pöydät olivat täynnä, mutta paikka vapautui aamiaisen valmistumista odotellessa. Siihen meni vajaat puoli tuntia.

Aamiainen oli todella herkullinen. Avokadoleipä rapea ja täyttävä ja myslijogurtti hunajainen. Kuuman aamiainen on erinomainen esimerkki siitä, miten aamiaiselle ei tarvita kolmenkymmenen sortin buffet-pöytää, kun kaikki on huolella valittua ja laadukasta. 

Siis loistava alku loistavalle päivälle!

Ladataan...
Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Slurp.coffee

Tunnistatko muoviputkilon tuossa kahvipussin vieressä? Jos vinkkaan, että sillä keitetään kahvia, osaisitko käyttää sitä? Odotapas hetkinen, niin kerron lisää.

Tehdään yksi asia kuitenkin heti kättelyssä selväksi: en ole lainkaan kahvihifistelijä. Join kahvini pitkään suodatinkahvina, mutta kun vaimoni ihastui reilut kymmenen vuotta sitten espressoon, hankimme mocca- eli mutteripannun, jolla keitämme tymäkämmät sumpit päivittäin. Pärjäsin valmiiksi jauhetuilla pavuilla lähes nelikymppiseksi saakka, ja ostin ensimmäisen kahvimyllyni vasta vuosi sitten.

Siirryimme kuitenkin joitain vuosia sitten ostamaan lähes pelkästään kotimaisten pienpaahtimoiden kahveja, ja sillä tiellä olemme pysyneet. Keväästä lähtien olen ollut Slurp.coffeen tyytyväinen asiakas, ja saan kahden viikon välein heiltä postissa pussillisen kahvipapuja, jotka tulevat kotimaisilta pienpaahtimoilta - tällä kertaa kustavilaiselta Mokkapuulta.

Slurpin palvelu on nimeltään kahvielämys, ja siihen voi valita makunsa mukaan joko tummia tai vaaleapaahtoisia papuja, ja kahvit voi tilata joko valmiiksi jauhettuina tai papuina. 200 g:n lähetys joka toinen viikko maksaa 9,89 €/2 viikkoa, ja valittavana on myös isompia eriä ja neljän viikon toimitusväli.

Jos kiinnostuit kokeilemaan, mene osoitteeseen slurp.coffee/tilaa ja hyödynnä koodi isyyspakkaus, jolla saat ensimmäisestä kahvielämyksestäsi 7 euron alennuksen. Koodi on voimassa vuoden 2018 loppuun saakka.

Kahvimyllyn omistamisessa ja kahvien ostamisessa papuina on se etu, että kaltaisteni sekakäyttäjien on helppo jauhaa pavut halutulle karkeudelle juuri silloin, kun tiettyä karkeutta tarvitsee. Meillä kahvi juodaan useimmin siis mocca- eli mutteripannulla keitettynä, mutta joskus tarvetta on karkeammalle jauhatukselle kuten tässä AeroPressille.

AeroPress on itselleni suhteellisen uusi tuttavuus. Ostin keittimen joskus reilu vuosi sitten käytyäni vaimoltani joululahjaksi saamalla kahvikurssilla Helsingin työväenopistossa. Kurssilla kahveja keiteltiin erilaisilla välineillä. Oli itse asiassa sekä hyvin hämmentävää että silmiä avaavaa, miten paljon kahvin keitto- tai uuttovälineellä on vaikutusta kahvin makuun. Täsmälleen samoista pavuista jauhetut kahvit maistuivat aivan erilaisilta suodatinkahvina, pressopannulla, AeroPressillä, Chemex-kahvinkeittimellä ja mocca-pannulla keitettyinä.

Ihastuin erityisesti tähän näppärän kokoiseen AeroPressiin, jolla on mahdollista tehdä hyvin nopeasti kupillinen kahvia, jos tekee mieli pidempää ja miedompaa kuin moccaa, mutta pressopannulla kahvia tulisi liikaa ja suodatinkahvinkeitintä ei jaksa kaivaa esiin.

AeroPress-keittimessä kahvi puristetaan männällä suodatinpaperin läpi. Laite ei tietenkään kuumenna vettä, eli se keitetään erikseen pannussa tai kattilassa.

Pieni pyöreä suodatinpaperi asetetaan rei'itetyn kannen sisään.

Kahvin voi valmistaa useammalla tavalla. Minä käytän tätä "ylösalaisin"-tapaa eli keitin asetetaan mäntä alaspäin pöydälle ja jauhettu kahvi mitataan sen sisään.

Keittimen sylinteri täytetään kuumalla vedellä, ei kuitenkaan aivan piripintaan. Hieman kuumaa vettä valutetaan myös suodatinpaperin läpi, jotta paperin maku häviää.

Hifistelijä mittaisi, että vesi on tarkasti 82-asteista, mutta viitaten aiempaan, veden tarkka lämpötila ei itseäni kovasti liikuta. Hifistelijä varmasti käyttäisi myös pitkänokkaista Hario-vesipannua, mutta hyvin vesi lämpeni tälläkin kattilalla, ja vain vähän kaatui pöydälle.

Sekoitetaan purut veteen.

Laitetaan kansi päälle ja odotetaan minuutti.

Sitten keitin asetetaan kansi alaspäin (tukevan) kahvikupin päälle ja painetaan mäntää rauhallisesti alas.

Ja siinä se on, AeroPress-kahvi, valmiina nautittavaksi!

"Slurp!"

Kurkista myös Instagramin puolelle, jossa on käynnissä 2 x kuukauden Slurp-kahvielämyksen arvonta!

Slurp.coffeesta löydät kahvien lisäksi myös kahvilaitteet kuten AeroPressin.

Ladataan...
Isyyspakkaus

Jos tämän kuvan teltta näyttää jotenkin tutulta, olet nähnyt sen todennäköisesti viikonloppuna useasta eri kuvakulmasta - mutta toisesta suunnasta.

Emme siis olleet ilmiselvästi lähes jokaisen tuntemani ihmisen tavoin Flow'ssa vaan nautimme viikonlopusta, jolle ei ollut suunniteltu ainoatakaan menoa tai tekemistä.

Takana on muutama hyvin työntäyteinen viikko, enkä tarkoita edes varsinaisia päivätöitä vaan kaikkea sitä puuhaa, jota olemme tehneet öitä myöten mökillä sekä puutarhan, remontin että juhliemme eteen. Viikonlopun suunnitelmani olikin siis: "en mene ainakaan mökille tekemään mitään".

Lisäksi Rouva valmisteli useampana iltana kotonamme tehtyjä lehtijutun kuvauksia, jotka olivat torstaina.

Päädyimme siis viettämään perjantaina koti-illan ja katsomaan Rouvan kanssa HBO Nordicilta The Affairin 4. kauden kaksi ensimmäistä jaksoa. Ne olivat hyvät. Ai niin, ja olihan meillä siis perjantaina myös hääpäivä, jota juhlistettiin suklaakakulla ja lasillisella punaherukkamimosaa.

Aivan täysin mökkivapaata viikonloppua ei voi kuitenkaan viettää, sillä sekä puutarha että kasvihuone kaipaavat kastelua parin päivän välein. Kävimme siis lauantaina mökillä iltapäivällä tekemässä sen verran kuin oli välttämätöntä, ja paluumatkalla vein lapset Kalasataman leikkipaikalle, jotta tyttö pääsi skeittaamaan. Ja siinähän se Flow jyrisi vain muutamankymmenen metrin päässä.

Oikeastaan tyttö olisi halunnut Eläintarhan skeittipuistoon, mutta se olisi ollut aivan väärässä suunnassa. Kalasatamassa ei ole tarjolla vastaavia kouruja kuin Eläintarhassa, mutta toisaalta alueella on kumpareita, jollaisia skeittipuistossa ei ole. Sitä paitsi Kalasatamassa on tekemistä myös mukana kulkevalle herra 2-v:lle.

Hän keskittyi keinuihin ja sisko tasapainotteli skeittilautansa päällä.

Skeittiretki Flow'n lähistölle oli strateginen valinta siitäkin syystä, että pääsimme keräämään pulloja ja tölkkejä. Tyttömme on nimittäin innostunut tästä puuhasta kovasti sen jälkeen, kun hän oli kerännyt joitain pulloja lastenhoitajan kanssa, ja lupasimme, että hän saa pitää kaikki rahat keräämistään pulloista.

Hän on kerännyt parissa viikossa pulloja 20 euron edestä ja tältä skeittiretkeltä kassaan kilahti neljä euroa lisää. Hän on niin innoissaan asiasta, että uskalsi käydä kyselemässä jopa nurmikolla istuskelevilta miesporukoilta, saisiko hän kerätä heidän tyhjät tölkkinsä mukaansa.

Rahat hän aikoo käyttää Baby Bornin vaatteisiin. Hän päätti kuitenkin käyttää jo kolme euroa summasta ostaakseen itselleen haaveilemansa trikoohiuspannan (siellä se on päässä).

Tyttöä kyllä harmitti, miten niin monet muutkin olivat keräämässä tölkkejä ja pulloja jätesäkkien kanssa Flow'n pääportin lähellä. Lohduttelin häntä kertomalla, että monet tölkinkerääjistä tekivät sitä varmasti saadakseen rahaa ruokaan.

Sunnuntai sujui yhtä suunnitelmattomasti. "Taitaa sataa, ei mennä mihinkään." Rouva ja tyttö kävivät kyllä retkellä Ateneumissa, mutta itselleni koko päivän suurin ohjelmanumero oli, että katsoimme yhdessä DVD:ltä Mamma Mia! -elokuvan. Tyttö rakastui musikaaliin viime keväänä niin kovasti, että hän laulaa edelleen sen kappaleita päivittäin ja niin paljon, että jopa hädin tuskin suomea puhuva poikamme laulaa kappeleita englanniksi mukana.

Tyttö ei muuten halunnut, että luen tekstityksiä ääneen, sillä hän tietää jo, mitä elokuvassa tapahtuu.

Tällä viikolla luvassa on mökin sähkötöitä, ja nyt myös loppuviikolle ja viikonlopulle on suunniteltua ohjelmaa. Yritän kuitenkin ottaa vähän rennommin kuin viime viikkoina, ettei ala stressata liikaa.

Ladataan...
Isyyspakkaus

Arjen ruokavinkit -sarjani on ollut ansaitulla kesätauolla, mutta nyt kun arki on taas pyörähtänyt käyntiin, myös arkiruokia näkyy Rouvan Instagramisssa enemmän. Ei kesä ole kuitenkaan ollut pelkkää mökin sadonkorjuuta ja ravintolaruokia, joten tässä Rouvan parhaat arkiruokavinkit ja pari muuta hienoa kuvaa viimeiseltä kahdelta kuukaudelta.

"Moni on kysellyt basilika-cashewtahnan ohjetta, joten tässä se tulee. Kyseessä on sitten sen verran monikäyttöinen ja koukuttava asia, että tulet varmasti tekemään sitä lukuisia kertoja. Alkuperäinen ohje on #gastronaatti2-kirjastani, joka muuten on vielä viikonlopun erikoistarjouksessa kustantajani kirjakaupassa, suoran linkin löydät profiilista, klik klik ostoksille!

Pese ja kuivaa litra basilikan lehtiä ja pehmeitä varsia. Kuori ja hienonna kaksi valkosipulinkynttä. Laita basilikanlehdet, valkosipulinkynnet, 2 dl cashewpähkinöitä, puolen sitruunan mehu, 1 tl suolaa ja pari kierrosta mustapippuria myllystä tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi tahnaksi. Lisää lopuksi 1,5 desiä rypsiöljyä koneen käydessä ja jauha tasaiseksi. 
Siirrä tahna puhtaaseen lasipurkkiin, tasoita pinta ja lorauta päälle kerros oliiviöljyä, niin tahna säilyy mainiosti jääkaapissa viikon.
Itse syön sitä leivän päällä, turkkilaiseen jogurttiin sekoitettuna dippikastikkeena, pottujen kanssa, tomaatti-mozzarellasalaatissa, pestopastassa, pizzan päällä, salaatinkastikkeena, uunikalan päällä, munakkaassa, suoraan purkista ja olenpa kerran hujauttanut sitä risottoonkin. Mikä parasta, jos vaikka omaa basilikasatoa pukkaa yli oman tarpeen, tahnan voi hyvin pakastaa jääpalamuoteissa tai pienissä lasipurkeissa, mikä tarkoittaa sitä, että tätä ihanuutta pääsee maistelemaan vaikka tammikuussa. 
Ihanaa viikonloppua, toivottavasti maistuu! Jos innostut kokkaamaan, tägääthän kuvan #gastronaatti2 - niitä on ihana katsella <3

#keittiössänyt #tomaattihulluus"

"Huomasithan basilika-cashewtahnani ohjeen perjantailta? Luettelin tälle joustavalle ihmeaineelle lukuisia käyttökohteita, mutta yksi unohtui: sitä voi sivellä myös uunileipiin mozzarellan alle. #keittiössänyt #uunileipiä #pizzaleivät"

"Chilikurkkujen ohjetta tiedusteltiin, joten tässä sellainen tulee. Huomaathan kuusivuotiaan taiteilemat hienot etiketit!

Pese kilo avomaankurkkuja juuresharjalla ja viipaloi. Viipaloi kaksi punaista chiliä. Kuori ja viipaloi pikkurillin kynnen kokoinen pala inkivääriä. Kuori ja viipaloi neljä valkosipulinkynttä. 
Tee sitten liemi: Mittaa kattilaan 4,5 desiä vettä, 2,5 desiä sokeria, 3 rkl suolaa, 3 tl sinapinsiemeniä, 3 tl valkopippureita ja 3 tl korianterinsiemeniä ja keitä kymmenisen minuuttia. Lisää lopuksi 3 dl väkiviinaetikkaa ja kiehauta. 
Kiehauta purkit vedessä kattilassa, jotta ne puhdistuvat. Jaa kasvikset kuumiin purkkeihin. Lisää lopuksi kuuma liemi purkkeihin ja sulje kansi. Anna tekeytyä kuukausi.
Herkkua ovat, lupaan!

#keittiössänyt #sadonkorjuu #avomaankurkkuhulluus #omastapuutarhasta"

"Kesä ja #perunahulluus ottaa vähän lujille kaksivuotiaalle perunakriitikolle. Siksi välillä on taivuttava ja keitettävä Siiklien sijaan pastaa. Tänään laitoin spagetin kiehumaan ja kuullotin sillä aikaa öljytilkassa viisi hienonnettua valkosipulinkynttä. Sitten lisäsin purkillisen savumuikkuja, kuumensin nopeasti ja lisäsin sitten valutetun pastan paistinpannulle. Ihan lopuksi tiraus sitruunaa ja iso kourallinen hienonnettua oman mökin lehtipersiljaa ja sitten vain syömään. Taapero ahmi kaksin käsin, mikä on toki mukavaa vaihtelua. #keittiössänyt #pastapäivä #pikaruokaa"

"Britakakun sijaan teinkin tällä kertaa britaleivoksia: leikkasin levystä jokaiselle kolme pientä neliötä, sekoitin kerman sijaan kastikkeen turkkilaisesta jogurtista, tomusokerista ja vaniljajauheesta ja sitten vain kokosin leivokset latomalla palat päällekkäin ja lisäämällä väleihin kastiketta ja marjoja. #keittiössänyt #kesäruokaa #britakakku #britaleivokset #gastronaatti2"

"Kun keittää tosi ison kattilallisen Siiklejä, saa seuraavana päivänä tehdä perunamunakasta. #keittiössänyt #kesäruokaa #perunahulluus"

"Olen kehittänyt vakavan riippuvuuden Järki-Särjen savustettuun, valkosipulilla maustettuun versioon. Nyt tein siitä perunasalaatin: lorautin purkista tilkan öljyä pannulle ja kuullotin kolme hienonnettua kesäsipulia varsineen raukeiksi ja maustoin kevyesti suolalla. Samaan aikaan keitin torilta haetut uudet Siiklit, ja sitten vain yhdistin kaikki kulhossa, perunat puolitettuina kun vielä olivat kuumia, jotta ne imaisivat särjen maut itseensä. Mielelläni olisin lisännyt vielä lehtipersiljaa, mutta sitä ei ollut. Kylläpä maistuikin!

#keittiössänyt #perunasalaatti #perunahulluus"

"Tänään paistoin nopeasti pannulla neljä hienonnettua kesäsipulia, suikaloidun varhaiskaalin ja katkarapuja, maustoin soijalla ja oman mökin korianterilla ja sekoitin kuumassa vedessä pehmitettyyn riidinuudeliin. Tuomio nuorisolta oli yksimielinen:

"Siis tosi hyvää äiti", hämmästeli kuusivuotias. "Litää", huusi pienempi. 
Saatanpa tehdä toistekin. 

#keittiössänyt #kesäruokaa #varhaiskaalihulluus"

"Tänään syötiin teriyakitofua. Tofu on ollut minulle vähän vaikea, sillä kotona tehtynä se on helposti mautonta ja märkää. Mutta sitten vegeasiantuntijamme @yassumaria meiltä töistä vinkkasi, että tofu kannattaa kuivata kunnolla ennen paistamista. Ja todella, tämä vinkki on muuttanut kaiken!

Niinpä nykyisin leikkaan tofukimpaleen kolmeen osaan, käärin keittiöpyyhkeeseen, nostan leikkuulaudan päälle painoksi ja jätän kuivumaan noin puoleksi tunniksi. Sitten kuutioin tofun, paistan öljytilkassa kuumalla pannulla kauniin ruskeaksi ja rapeaksi ja maustan vasta sitten. 
Tänään tein nopean teriyakikastikkeen kiehauttamalla soijaa, kookossokeria ja valkoviinietikkaa kattilassa hetken ja lisäämällä sitten tofupalat kastikkeeseen maustumaan. Seuraksi keitin riisiä ja paistoin pannulla pillisipulia ja broccolinia, joka muuten oli kotimaista! 

Kolme neljästä söi, ja pieninkin maistoi. #keittiössänyt #teriyakitofu #vegan"

"Juhannuksesta jäi pala savulohta, kermapurkki ja muutama pillisipuli (johon olen muuten aivan ihastunut). Tekaisin niistä supernopean pastan: hienonsin sipulit ronskisti ja kuullotin hetken öljytilkassa kattilassa. Sitten lisäsin kermapurkin ja kaksi teelusikallista dijonsinappia ja keitin hetken. Ihan lopuksi lisäsin joukkoon savukalan, niin että se lämpeni. Sekoitin kastikkeen keitetyn spagetin joukkoon ja lapioin lautasille, joista yksi oli tämä ikivanha Arabian. #keittiössänyt #savulohipasta #juhannus2018"

"Kuva on nyt vähän vaatimaton, mutta tässä saattaa olla kesäsi mullistavin perunaherkku. @petratuo kokkasi meillä töissä hirmuisen hyvät voipotut ruskistetusta voista ja salviasta, ohjeen saat Meilläkotona.fistä. Koska lähikaupasta oli salvia loppunut, itse heitin ruskistetun voin sekaan pillisipulia ja voi että oli hyvää tämäkin versio. Saatoin ehkä muussata kulhon loput potut haarukalla ja kaapia suuhuni jälkiruokana... Kannattaa kuulkaas kokeilla! #keittiössänyt #voipotut #ruskistettuvoi #juhannus2018"

"Tänään(kin) olin kovin iloinen siitä, että jääkaapissa oli kasvihuoneen basilikoista surautettua tahnaa spagetin joukkoon sekoitettavaksi. Keitin pastan, ja kun se oli melkein kypsää, kaadoin keitinveteen ison kourallisen kuorittuja tuoreita herneitä kypsymään ihan hiukan. Sitten vain vesi pois ja basilikatahna ja herneet kattilaan spagetin tykö. Ihan lopuksi lisäsin vielä pari hienonnettua pillisipulia, kun sellaista vihanneskaupasta löytyi. Ainakin meidän perheellemme maistui. #keittiössänyt #pastapäivä"

"Jääkaapissa oli viisi vanhaa perunaa, joten ilahdutin lapsia perunapizzalla. Olen vinkannut tämän aiemminkin, mutta tässä kertaus, jos on mennyt ohi. Eli muutama vanha peruna viipaleiksi mandoliinilla ja pikkuisen lomittain pellille leivinpaperin päälle (viiden kanssa jouduin ottamaan jo toisen pellin käyttöön). Päälle sipaisu oliiviöljyä ja pikkuisen suolaa ja vajaaksi vartiksi 200-asteiseen uuniin. Sitten päälle kesäsipulin vartta hienonnettuna, Järki-Särkeä ja raastettua juustoa, esimerkiksi vanhaa goudaa, ja takaisin 200-asteiseen uuniin hetkeksi, niin että juusto sulaa. Maistuu myös perunakriittiselle kaksivuotiaalle <3 #keittiössänyt #perunapizza"

"Kaupassa oli kotimaista huippurapeaa varhaiskaalia, joten tein lasinuudelisalaattia. Kastikkeeksi salaattikulhon pohjalle yhden limetin mehut, öljyä ja suolaa, ja sitten perään pieni hienonnettu varhaiskaali, puolitoista suippopaprikaa, kolmen kesäsipulin varret, ruukullinen korianteria, puoli pakettia keitettyä lasinuudelia ja pussillinen katkarapuja, koska lapset näköjään syövät kaiken, jossa on katkarapuja. #keittiössänyt #kesäruokaa #varhaiskaali #varhaiskaalisalaatti"

"Surautin kasvihuoneesta latvotut basilikat eilen tahnaksi, ja tänään sivelin sitä munakoisopizzojen päälle. Eli leikkasin munakoison vajaan sentin viipaleiksi, lisäsin päälle öljyä ja suolaa ja työnsin 200-asteiseen uuniin vartiksi, niin että munakoisot vähän pehmenivät. Sitten sipaisin jokaisen päälle basilikatahnaa ja rouhaisin pippuria ja aivan lopuksi lisäsin nokareen mozzarellaa. Vielä kymmenen minuuttia uunissa, ja sitten syömään. Nuorisolle maistui myös, koska #pizza. #keittiössänyt #munakoisopizza"

 

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

Sarjan edelliset osat:

Psst, jos et ole vielä ehtinyt ostaa Gastronaatti 2 -kirjaamme, löydät sen täältä: notofupublishing.com.

 

Ladataan...
Isyyspakkaus

Juuri tällä hetkellä tuntuu ihmeelliseltä, että olemme koskaan saaneet tehtyä omassa kodissamme isoa keittiöremonttia. Keittiö siirrettiin silloin kokonaan toiseen huoneeseen, ja uuteen keittiön piti tehdä satoja isoja ja pienempiä päätöksiä ja valintoja.

Vaikka mökin keittiöremontti on paljon pienempi ja helpompi kaikin puolin, päätöksien tekeminen tuntuu yllättävän vaikealta. Tässäkin remontissa keittiö siirtyy toiseen paikkaan, ja vedämme myös ensimmäistä kertaa ikinä juoksevan veden tuvan puolelle.

Jotta pääsisimme asiassa eteen päin, päädyin piirtämään tulevan keittiön kalusteineen jälleen kerran SketchUpilla. Tuttavallisemmin Ketsupilla.

Omaa keittiöremonttiamme olisimme tuskin saaneet suunniteltua ilman SketchUpia. Voit ihmetellä tästä muutaman vuoden takaisesta postauksesta, miten lähellä lopputulos olikaan alkuperäistä suunnitelmaa. Seitsemässä vuodessa on varmasti tullut tarjolle uusiakin 3D-mallinnussoftia, mutta tällä tutulla välineellä sain tehtyä nopeasti sen, mitä tarvitsin.

Juuri tällä hetkellä akuutein asia tässä remontissa ovat sähkötyöt. Vaikka mökin sähköt vedetäänkin periaatteessa pintavetoina, juuri tämän keittiön kohdalla johdot ja tarvittavat jakorasiat voidaan piilottaa seinän toisella puolella olevaan varastoon. Johdot tuodaan siis läpi täsmälleen haluttujen valaisimien, kytkimien ja pistorasioiden kohdalta. Tänään sähkömies kävi jo tekemässä koeporauksen seinään ja totesi, että suunnitelmamme on toteutettavissa myös käytännössä.

Aiemmista suunnitelmista poiketen taidamme sittenkin sijoittaa keittiön yläkaapin sivuseinälle, ja laittaa tiskipöydän päälle avohyllyn.

Piirroksessa näkyvä laatikko hyllyn alla on pallomainen valaisin, jota en jaksanut mallintaa sen kummemmin. Valkoiset pyörylät välitilassa ovat kaksi pistorasiaa työtason molemmissa päissä, ja kolmas pyörylä on valokatkaisija, jonka sijainti on vielä harkinnassa.

Tulipa samalla tehtyä sanity check myös suunnittelemalleni allastasolle, jota ei ole vielä tilattu. Alustavasti suunnittelemani mitat näyttävät edelleen järkeviltä, kun olen piirtänyt kaikki oikeissa mittasuhteissa.

Kyllä kai tämä tästä lähtee avautumaan. Sähkökalusteet saan huomenna, ja jotain aletaan asentaa jo ensi viikolla. Jännää.

SketchUp näyttää jo vanhentuneen niin, että kaikki aiemmat ominaisuudet eivät ole enää käytössä, eikä koko softaa ole päivitetty vuoden 2014 jälkeen. Kerro ihmeessä, oletko käyttänyt jotain vastaavaa mutta uudempaa ohjelmaa omien projektiesi mallinnukseen!

Pages