Ladataan...
Isyyspakkaus

Ohoh, kevät tuli rytinällä, ja puutarhamökillekin kytketään vedet tulevana viikonloppuna!

Kävimme viime sunnuntaina mökillä ensimmäistä kertaa lumien lähdön jälkeen katselemassa sekä kevään merkkejä kukkapenkeissä että remontin etenemistä mökin sisätiloissa.

Rouvaa ilahdutti kovasti, että pionit puskivat jo versoa maasta. Ainakin osa niistä näyttää siis selvinneen talvesta.

Viime syksynä istutetut tulppaanit näyttivät myös olevan paikoillaan, ja viritin niiden ympärille verkkoaitaa, kun huomasin muutamissa lehdissä hampaanjälkiä. Viime keväänä kauriit kävivät nimittäin tekemässä tuhojaan useamman mökin pihassa.

Mökin sisälle talvehtimaan nostettu ruusu oli kasvattanut paljon uusia lehtiä. Niin ikään mökin sisään nostetut daalian juurakot näyttivät hieman kuivahtaneilta, mutta nekin olivat alkaneet kasvattaa uusia juuria. Rouva laittoi ne nyt multaan mökin sisälle.

Mökin remontti on sekin edennyt. Suurin ilon aiheemme on tuleva makuualkovi, joka on tehty yhdistämällä entinen vaatekomero ja kuivakäymälän tila. Emme tarvinneet kumpaakaan. (Vaatteille on tulossa iso kaappi, ja yhdistyksen käymälä on niin lähellä, että ei tulisi mieleenkään lähteä itse huolehtimaan oman tyhjentämisestä.)

Niistä syntyvä tila on kooltaan n. 140 cm x 210 cm, eli sinne mahtuu oikein hyvin kerrossänky lapsille. Joskus myöhemmin vaikkapa 120 - 140 cm leveä runkopatja. Vaikka mökin tupa on täynnä tavaraa, nyt jo vaikuttaa, että mökistä tulee mukavan avara, alkovi antaa siihen kivasti lisätilaa, saamme kuin saammekin koko perheelle nukkumapaikat tupaan ja siitä huolimatta tilaa jää vielä keittiölle ja pienelle pöytäryhmälle.

Erillistä sohvaa emme ehkä hanki, vaan ostanemme itsellemme jonkinlaisen sohvasängyn, jota voi pitää istumapaikkana silloin, kun mielessä ei ole yöpyä mökillä.

Sen lisäksi, että tuvan seinään on nyt tehty tämä reikä, vanhat lattialaudat alkovissa on vaihdettu uusiin, maata kaivettu pois lattian alta, jotta laudat eivät kostu, ja korotettu alkovin lattiaa tuvan lattian tasalle. Jäljellä alkovissa on enää vanhan ulko-oven tukkiminen, lattian laudoitus ja seinien ja katon panelointi.

Käytämme remonttifirmaa lähtökohtaisesti vain sellaisiin hommiin, joihin meillä ei olisi missään tapauksessa omaa osaamista. Aiomme siis itse maalata ja tapetoida ja hoitaa muutenkin kaikkien kalusteiden kiinnitykset sitten, kun niiden aika on.

Tuleva keittiömme, joka sijoittuu alkovin vasemmalle puolelle, ei siis tule valmistumaan tässä remontin ensimmäisessä vaiheessa. Emme ole itse asiassa edes valinneet kettiöön muita kalusteita kuin yhden yläkaapin, jonka toimme vanhasta kotikeittiöstämme.

Pyysimme remonttifirmaa tarkistamaan muutenkin, ovatko rakenteet kunnossa, ja vain tulevan alkovin puretun lattian lattialaudoissa näkyi pieniä kosteuden merkkejä. Sen sijaan vaikkapa lasikuistin muovimaton alta paljastunut lattia näyttää täysin terveeltä, eikä se vaadi edes tiivistämistä ennen maalausta.

Mökin ja sen vintin ilmanvaihdon parantaminen on myös agendalla, jotta sisäilma ei käy tunkkaiseksi eikä mökin kattorakenteisiin keräänny kosteutta. Sinne on nimittäin viritetty joskus aiempien vuosikymmenten remonteissa villat ja muovia, ja niiden poistaminen olisi vaatinut koko välikaton purkamisen. Siihen emme lähteneet. Nyt jo vaikuttaa, että tietty tunkkainen haju, joka mökissä tervehti joka kerta vielä viime vuonna, on kadonnut. 

Tulevana viikonloppuna nähdään sitten, miten paljon remontti on edennyt tällä viikolla! Ja pian päästäänkin maalihommiin - niin sisällä kuin ulkona.

 

Lisää puutarhamökistä: Tästä alkaa puutarhamökin remontti

Ja kasvavassa olevista taimista: Puutarhamökkikausi lähestyy ja taimet kasvavat vauhdilla

Ja tältä siellä näytti vielä viime syksynä: Viimeisiä mokkiviikkoja viedään

Share

Ladataan...
Isyyspakkaus

Luin eilen Natan arvion Gastro Cafe Kalliosta ja muistin jotain hätkähdyttävää. Olen unohtanut tyystin kirjoittaa ravintolasta, vaikka kävimme siellä illallisella jo niin monta viikkoa sitten, että kehtaanko edes kertoa sitä...

Eipä sitä muuten huomaisikaan, mutta kuvista voi vielä aistia talvisen valaistuksen eli luonnonvalon täydellisen puutteen alkuillasta. Okei paljastetaan: nämä kuvat ovat helmikuulta.

Gastro Cafe Kallio on meille tuttu useammalta lounaalta, brunssilta ja aamiaiselta, ja Rouva pohdiskelikin, että hän on käynyt tässä ravintolassa lounailla ja brunsseilla useammin kuin missään muussa. Itsekin ehdin nauttia kaupunkilounaani Gastro Cafessa pariin otteeseen. Illallinen oli meille kuitenkin ensimmäinen.

Ravintola pääsi hiljattain Suomen 50 parhaan ravintola listalle, mikä oli itselleni hyvin suuri yllätys. Ei siksi, että ruoan tasossa olisi ollut koskaan moitittavaa vaan siksi, että ravintola on profiililtaan hyvin erilainen kuin muut tuntemani ravintolat listalta. Eikä siinäkään mitään, hienoa homma Gastro Cafelle! Tyypillisesti listan ravintolat ovat kallellaan fine diningiin, vaikka ote olisikin rento, kun taas Gastro Cafe Kallio on enemmänkin rento korttelikuppila, joka sattuu tarjoamaan tosi hyvää ja mielenkiintoista ruokaa.

Ruokalista vaihtuu ravintolassa usein, joten herkullista leipää lukuun ottamatta tietyn annoksen perässä paikkaan ei kannata mennä. Päivän ruokalistan löytää Facebookista.

Tällä kertaa alkuun oli tarjolla mm. sinisimpukoita ja blinejä.

Tyttö halusi itselleen simpukat (11 €), ja Rouvan kanssa aloittelimme blineillä (16 €, lisäblini 10 €). Rouva itse asiassa ajatteli, että hän söisi vain kaksi bliniä, mutta koska blineistä merkittävä osa katosi lasten suihin, hän tilasi vielä lisää ruokaa.

"Mikä pääruoista tulee kaikkein nopeiten?" hän tiedusteli.

Se oli paahdettua selleriä, linssejä ja kuminajogurttia (24 €). Annos oli kuulemma oikein hyvä, mutta itse pidin sitä hivenen hintavana paahdetuksi selleriksi.

Oma pääruokani oli kaninkoipea, linssejä ja dijon-kermaa (29 €). Se oli yksinkertaisesti todella hyvää. Myös tyttö ihastui siihen, ja hänen oli vaikea uskoa, että se ei ole kanaa.

Yhteisenä lisukkeena oli vielä hunajavoin kera paahdettua savoijinkaalia (4,50 €). Erinomaista! Jälkiruoan jouduimme tällä(kin) kertaa jättämään väliin pienten seuralaistemme vuoksi. Plussaa muuten lapsiystävällisyydestä ja siitä, että illallisellekin oli valittavissa tällainen pöytä, johon ei ollut levitelty valkoisia liinoja. Tänne voisin siis hyvin tulla toisenkin kerran nimenomaan lasten kanssa. Myös syöttötuoli järjestyi taaperolle.

Kokonaisuutena olimme hyvin tyytyväisiä illallisen ruokiin, ja vaikka selleriannoksen hinta yllättikin loppulaskussa, kaniannoksessa hinta-laatusuhde oli mielestäni kohdallaan. Gastro Cafessa on omanlaistaan rouheutta, joka tekee paikasta toisaalta sympaattisen mutta toisaalta panostus ammattimaiseen tarjoilijaan illallisella olisi nostanut kokemuksen vielä toiselle tasolle.

Seuraavan kerran haluan kuitenkin päästä taas viikonloppubrunssille - tai oikeammin All Day Breakfastille. Eggs Flemari... Bloody Mary.... mmm....

Share

Ladataan...
Isyyspakkaus

Olin ehkä ihan hieman skeptinen, kun Rouva kiikutti kotiin silikonisen Squeasy Snacker -juomapullon. Mihin sitä tarvitsisi? En myöskään vakuuttunut pullon tarpeellisuudesta ensimmäisellä kokeilulla, kun laitoin siihen marjasmoothieta. Juoma ei tuntunut tulevan pullon suusta läpi. Laitoin siis juomapullon kaappiin ja unohdin sen sinne.

Kun taaperollamme oli tammikuun lopussa vaikeuksia rauhoittua sänkyyn unille, hän alkoi myös pyytää iltaisin vettä, ja eräänä iltana muistin kaappiin unohtuneen juomapullon. Täytin sen vedellä ja annoin pojalle sänkyyn.

Siitä tuli suuri hitti! Poika hörppi tyytyväisenä vettä pullostaan, jäi halailemaan sitä sänkyynsä - ja nukahti.

Koska pullo ei valuta sisältöään, ellei sitä purista kovasti, annoimme pullon jäädä sänkyyn koko yöksi, ja uskon, että sekin auttoi omalta osaltaan pääsemään yli univaikeuksista.

Nyt nukahtamisongelmat ovat jo jääneet kauas taakse, eivätkä ne kestäneet kuin pari-kolme viikkoa muutenkaan, mutta juomapullo on edelleen käytössä. Poika saa joka ilta pullollisen vettä mukaansa, joskus saattaa hörppiä pullon tyhjäksi jo iltasadun aikana, ja lähes aina pullo on imetty kuiviin siihen mennessä, kun hänet noukitaan aamulla sängystään.

Vain ehkä kerran tai pari hän on onnistunut makoilemaan pullon päällä niin, että siitä on valunut vettä sänkyyn. Pieni hinta paremmista unista.

Squeasy Snacker -juomapulloa myy esimerkiksi Ipanainen

Share

Ladataan...
Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: foodora

Muistan tarkalleen, milloin tilasimme ensimmäisen kerran ruokaa lähetillä. Se oli kesällä kaksi vuotta sitten, kun vietimme pojan syntymän jälkeen aikaa sairaalassa ja Rouvalla oli jälleen lupa syödä sushia. Lähetti kävi sairaalan ovella päivittäin.

Sittemmin olemme huomanneet, että toisinaan on kiva tilata ravintolaruokaa myös kotiin, kun jääkaapissa ei ole yksinkertaisesti mitään valmista ja ruoanlaitto veisi liikaa aikaa.

Tällä kertaa foodoran lähetti kiikutti alaovellemme sushia ravintola Kabukista. Tyttäremme rakastaa sushia, ja se on myös hänen ensimmäinen toiveensa, jos puhutaan ruoan tilaamisesta, noutamisesta tai ulkona syömisestä.

Olemme kuitenkin nykyisin hyvin laiskoja lähtemään ulos kahden lapsen kanssa, sillä kotona syöminen on niin paljon helpompi vaihtoehto - varsinkin, kun toimituskaan ei maksa kuin muutaman euron verran. Osa ravintoloista tarjoaa ajoittain myös ilmaisen kuljetuksen.

Sushi-illallinen tilattiin siis Kabukista. Kun muutimme Helsinkiin 16 vuotta sitten, ravintola oli ensimmäinen paikka, jossa saimme ihan oikeaa sushia. Olimme kokeilleet sushin valmistamista itse, mutta eihän se aivan samanlaista ollut.

Jyväskylästä ei sushia silloin saanut, ja Helsingissäkään sushiravintoloita ei ollut lainkaan niin paljon kuin nykyisin, joten paikka jäi mieleen erityisen hyvin. Söin ravintolassa ensimmäistä kertaa myös pelkkää raakaa kalaa, sashimia, ja ihastuin siihen kertaheitolla.

En ole käynyt Kabukissa paikan päällä vuosiin, mutta kun huomasin nimen foodoran listalla, päätin heti tilata sushimme sieltä: lajitelma erilaisia lohinigirejä ja lohisashimia, jättikatkarapunigirit sekä kolme erilaista erikoismakirullaa.

Molemmat lapsemme ovat päässeet niin hyvin sushin makuun, että kun pienempikin vetäisi jo ainakin puoli tusinaa sushipalaa, totesimme, että ensi kerralla voisimme ottaa vielä hieman reilumman annoksen. Tilamaani 42 sushipalaa ja lohisashimit nimittäin katosivat yllättävän nopeasti.

Näin kotona ollessa tein tilauksen tietokoneella, mutta foodoralla on myös kätevä mobiiliappsi, jolla onnistuu sekä tilauksen tekeminen että toimituksen seuranta. Molemmilla tavoilla näkee reaaliaikaisesti, miten ruoan toimitus etenee tilauksen vastaanottamisesta lähetin liikkumiseen kartalla.

foodora toimii Helsingissä, Espoossa, Turussa ja Tampereella. Palvelussa on mukana 370 ravintolaa, ja valikoimassa on paljon muutakin kuin sushia. Kun oman kotiosoitteen (tai mihin toimituksen haluaakaan) syöttää palveluun, se näyttää suoraan, mistä ravintoloista voi tilata kotiinkuljetuksen. On myös mahdollista tehdä tilaus palvelun kautta ja noutaa ruoka itse ravintolasta esimerkiksi samalla, kun palaa töistä kotiin.

Lähipäivinä kannattaa seurata myös Instagram-tiliäni, sillä siellä arvotaan 40 €:n lahjakoodi foodoraan, ja koodin voi käyttää vaikkapa juurikin Kabukin sushien tilaamiseen. 

Tilaa heti tai vaikka huomenna: foodora.fi.

Share

Ladataan...
Isyyspakkaus

Vaikka puutarhamökkikausi ei ole vielä varsinaisesti käynnistynyt, taimien kasvatus on jo pitkällä! Viime päivät ovatkin jo lupailleet kesän todella lähestyvän, ja pian päästään aloittelemaan puutarhahommia.

Viime kesänä suurimpia ilon aiheita olivat kurkut ja tomaatit. Kurkkuja emme tänä vuonna esikasvata, sillä ne versovat kasvihuoneessakin niin nopeasti.

Tomaatteja puolestaan kasvatetaan tänä vuonna sekä isoja, keskikokoisia että pieniä: useampia kirsikkatomaatteja (Zuckertraube, Sungold, Yellow Submarine) ns. tavallisen kokoisia tomaatteja (Zlatava) ja myös isoja "Härän Sydän"-tomaatteja.

Keittiön ikkunalaudallamme versovat tämän kesän varsinaiset uutuudet: "Petit Gris de Rennes"-melonit...

...sekä kukkakaalit (Snowball) ja ruusukaalit (Groninger).

Täällä puolestaan versovat Rouvan vaaleanpunaiset idänunikot (Papaver orientale "Princess Victoria Louise")...

...ja kelmun alla kosmoskukat ja zinniat.

Seuraavana itämään pitäisi laittaa keräkaalin taimet.

Ja lähiaikoina pääsen kertomaan jo puutarhamökin remontistakin! Se on nimittäin edennyt viime viikkoina harppauksin.

Share

Ladataan...
Isyyspakkaus

Keilaniemi, Kägeludden. Olin suoraan sanoen lapsellisen innoissani, kun pääsin ensimmäistä kertaa oikeasti metrolla töihin. Olenhan minä Länsimetrolla kulkenut jo useampia kertoja, mutta vasta huhtikuun kolmantena päivänä astuin metroon päästäkseni aamulla työpaikalle.

Aivan ensimmäinen työviikko vierähti aika lailla ihmetellessä, vaihdellessa kuulumisia ja pelaillessa pelejä - sekä omaani että muita. Toisella viikolla aloin vähitellen ymmärtää jälleen, mistä töissä puhuttiinkaan, ja nyt kolmannella viikolla osaan jo keskustella muiden kanssa lähes luontevasti.

Suurin yllätys on ollut, miten vaikea on kommunikoida taas lähes pelkästään englanniksi. Puolen vuoden käyttämättömyyden jälkeen sanat eivät vaan tule mieleen, ja välillä tuntuu, että etsin ihan perussanoja - en edes mitään ammattitermistöä. Kyllä sekin kone tästä vähitellen käyntiin lähtee.

Pehmeä lasku päättyy kuitenkin tähän viikkoon, sillä sovimme, että uuden projektini entiset vastuuhenkilöt vapautuvat nyt tehtävistään, ja ensi viikosta alkaen he voivat keskittyä uusiin projekteihinsa. Olen siis nyt Angry Birds Pop -pelin Product Lead, ja hoidan myös pelin tuottajan tehtävät. Olen siis periaatteessa vastuussa koko pelistä ja sen menestyksestä, ja voin viime kädessä päättää suunnan, mihin peliä viedään jatkossa.

Peli on ollut ulkona jo kolme vuotta, ja tässä vaiheessa pelin elinkaarta tärkeää on ns. Live Operations eli se, miten pelissä ajetaan erilaisia tapahtumia ja myyntikampanjoita, ja millaisia uusia tapahtumia peliin tehdään. Peli on ulkoinen tuotanto kuten edellinenkin projektini, Angry Birds Transformers, ja kumppanina toimii skotlantilainen Outplay. Lähiaikoina olisi siis käytävä Skotlannissa.

Otan hiljalleen isompaa roolia myös toisessa projektissa, jossa toimin tuottajana. Se on uusi peli, jota on konseptoitu talven aikana, ja se siirtyy todennäköisesti lähiaikoina seuraavaan vaiheeseen, jolloin tuottajaa myös tarvitaan. Tähän asti pelin konseptointia on vedetty Product Leadin johdolla, mutta esituotanto- ja tuotanto-vaiheissa käytännön toteutustyötä johtaa tuottaja, jolloin Product Lead voi keskittyä puhtaasti tuotteeseen ja sen yksityiskohtien suunnitteluun. Tämä projekti tehdään puolestaan sisäisellä tiimillä, ja on todella mielenkiintoista olla mukana myös täysin uuden pelin tuotannossa jo näin aikaisessa vaiheessa!

Olen siis innoissani paitsi Länsimetrosta, myös ihan näistä töistäkin. En itse asiassa edes muista, milloin olisin viimeksi ollut yhtä täpinöissäni uusista projekteista, ja ajatukseni pyörivät nyt aika lailla työasioissa.

Puoli vuotta oli hyvä aika olla poissa, siinä ehti päästä irti kaikesta ja vähän unohtaakin asioita - ei kuitenkaan liikaa - mutta toisaalta siinä ehtiä pitkästyäkin sen verran, että töihin paluu tuntui erittäin hyvältä. Myös päiväkoti on alkanut pojalla erinomaisesti. Palataan siihen kuitenkin toisen kerran.

Share

Pages