Kolme pizzaideaa

Isyyspakkaus

Ai että taasko pizzajuttu? Ei kai pizzasta voi kirjoittaa liikaa, varsinkin jos on jotain sanottavaa?

No ensinnäkin on hehkutettava Rouvan nerokkuutta. Hänellä on nimittäin tapana tehdä valmiiksi kasa esipaistettuja pizzapohjia, joita voi sitten paistella useampana päivänä tai jopa pakastaa myöhempää käyttöä varten. Paistoin nämä kolme pizzaa eilen töiden jälkeen päivälliseksi, eikä aikaa mennyt sen enempää kuin vaikkapa riisin keittämiseen.

Toinen juttu on se, että arvaatko mitä tässä pizzassa on?

Siinä on edellisen päivän kasviskastike ja vähän juustoraastetta pinnalla. Idea oli mielestäni niin loistava, että taputtelen vieläkin itseäni selkään siitä hyvästä. Maukastakin se oli.

Sitten vielä pari erikoisempaa kasvistäyteideaa: fenkoli ja munakoiso. Seuraavassa pizza biancassa on fenkolisuikaleita, kapriksia, sipulia, juustoa (mozzarella, gouda) ja oliiviöljyä. Sitä seuraavassa taas samat ainekset, mutta fenkolia on vähän vähemmän ja lisänä myös munakoisokuutioita. Fenkolit on laitettu pizzan päälle raakoina, ja munakoisot taas paahdettu uunissa jo pari päivää aiemmin. Ja kaikki pizzat olivat niin hyviä, ettei pysty valitsemaan edes omaa suosikkia.

Tai no, ehkä se munakoisopizza.

Pizzojen leikkaaminen käy muuten tosi kätevästi saksilla.

Ja pizzapohjan ohjehan on julkaistu jo aiemmin täällä.

Onko sinulla mielessäsi jokin kokeilemisen arvoinen ja tavallisesta poikkeava pizzatäyteyhdistelmä?

Share

Kommentit

Ruokapizza (Ei varmistettu)

Ei nyt ehkä outo, mutta tykkään laittaa pizzaan joko "eilisen jämät" tai poronliharouhetta, tomaattia ja Proscutto-kinkkua.

evergreenoflife (Ei varmistettu) http://evergreenoflife.blogspot.fi

Kiitos pohjan ohjeesta! On ollut ajatuksena jo pitkään kokeilla tehdä itse pizzaa pakkaseen (ja kasvispihvejä..) jos nyt saisin aikaiseksi :) Ja munakoiso on myös oma lempparini! Tuore rucola siinä päällä on myös hyvää! Nam.

Piipo79

Mikä tahansa täyte maistuu hyvälle kun tekee kunnon tomaattikastikkeen (lue: paljon valkosipulia!)

paulahelena
ALUAP

peruna/bataatti ja ehkäpä ripaus merisuolaa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Iso hymy noista saksista, äidin oppien mukaan kun olen tottunut leikkelemään saksilla niin pizzat kuin pannukakutkin. On ne toki käteviä moneen muuhunkin, mutta noi on ehkä ne käyttäköhteet jotka eniten aiheuttaa toisinaan kummastusta muissa...

Vierailija (Ei varmistettu)

Aurajuustoa ja (säilyke)hedelmiä (viinirypäleitä, ananasta, päärynää, kirsikoita jne.). Pohjan päälle ensin tietysti tomaattipyreetä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Okei, tämä on kyllä ehkä erikoisin yhdistelmä, mistä olen kuullut.

Varpu K (Ei varmistettu)

Artisokan sydämet, peruna ja pinjansiemet taitaa olla omia lemppareita. En osaa koskaan päättää onko parempi pizza sellanen yksinkertanen, missä pohja ja kastike pääsevät loistamaan, vai sellanen muhkea ja täynnä kaikkea mahdollista hyvää.

Ja tuo pizzan ja pannarin yms leikkaaminen saksilla on meillä kanssa hyväksi koettu juttu :---D lapsuuden parasta herkkua oli pieniksi neliöiksi leikattu vaniljapannari, ja hauskinta oli kyllä se leikkely.

Ester-i (Ei varmistettu)

Kuinka kauan esipaistatte pizzapohjia?

Tommi K
Isyyspakkaus

Muutama minuutti grillivastuksella. Sen verran, että pohja alkaa juuri ja juuri muuttaa väriä vaaleasta ruskeammaksi.

SanskuLevis (Ei varmistettu)

Meillä tykätään prosciutto, mozzarella, pinjansiemen, artisokan sydämistä ja hyvä laatuista balsamicoa ja oliiviöljyä. Rucolat valmiin pizzan päälle.

Kommentoi