Kolme pizzaideaa

Ai että taasko pizzajuttu? Ei kai pizzasta voi kirjoittaa liikaa, varsinkin jos on jotain sanottavaa?

IMG_2102.jpg

No ensinnäkin on hehkutettava Rouvan nerokkuutta. Hänellä on nimittäin tapana tehdä valmiiksi kasa esipaistettuja pizzapohjia, joita voi sitten paistella useampana päivänä tai jopa pakastaa myöhempää käyttöä varten. Paistoin nämä kolme pizzaa eilen töiden jälkeen päivälliseksi, eikä aikaa mennyt sen enempää kuin vaikkapa riisin keittämiseen.

Toinen juttu on se, että arvaatko mitä tässä pizzassa on?

IMG_2094.jpg

Siinä on edellisen päivän kasviskastike ja vähän juustoraastetta pinnalla. Idea oli mielestäni niin loistava, että taputtelen vieläkin itseäni selkään siitä hyvästä. Maukastakin se oli.

Sitten vielä pari erikoisempaa kasvistäyteideaa: fenkoli ja munakoiso. Seuraavassa pizza biancassa on fenkolisuikaleita, kapriksia, sipulia, juustoa (mozzarella, gouda) ja oliiviöljyä. Sitä seuraavassa taas samat ainekset, mutta fenkolia on vähän vähemmän ja lisänä myös munakoisokuutioita. Fenkolit on laitettu pizzan päälle raakoina, ja munakoisot taas paahdettu uunissa jo pari päivää aiemmin. Ja kaikki pizzat olivat niin hyviä, ettei pysty valitsemaan edes omaa suosikkia.

Tai no, ehkä se munakoisopizza.

IMG_2087.jpg

IMG_2068.jpg

Pizzojen leikkaaminen käy muuten tosi kätevästi saksilla.

Ja pizzapohjan ohjehan on julkaistu jo aiemmin täällä.

Onko sinulla mielessäsi jokin kokeilemisen arvoinen ja tavallisesta poikkeava pizzatäyteyhdistelmä?

Kommentit (11)
  1. SanskuLevis
    15.3.2014, 14:15

    Meillä tykätään prosciutto, mozzarella, pinjansiemen, artisokan sydämistä ja hyvä laatuista balsamicoa ja oliiviöljyä. Rucolat valmiin pizzan päälle.

  2. Kuinka kauan esipaistatte pizzapohjia?

    1. Muutama minuutti grillivastuksella. Sen verran, että pohja alkaa juuri ja juuri muuttaa väriä vaaleasta ruskeammaksi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *