Jeesustelijoiden parhaat hetket Lilyssä!

Oisko tulta?

What a ride! Tämä on meidän 971. bloggaus. Käyntejä blogissa on kertynyt noin miljoona. Tässä välissä meidän jengi on vaihtanut työpaikkoja, kaupunkeja ja vaatekokoaan. Olemme rakastuneet, itkeneet ilosta ja löytäneet nautintoja joista emme tienneet mitään. Olemme eronneet, tulleet hulluiksi ja synnyttäneet sekä eläviä että kuolleita lapsia. Osa siitä kaikesta on tässä blogissa.


Kesäkuun lopussa joudumme sanomaan näkemiin tälle kymmenien tuhansien seurakunnalle, joka on meille tosi rakas. Kaikkien aikojen luetuin ja jaetuin bloggaus julkaistiin viime viikolla(!) joten hiipumisesta meitä ei voit syyttää. Se oli Hemulin juttu siitä Lennin vaaleanpunaisesta paidasta.

Kokosimme vuosien varrelta mahtavan kesälukupaketin joitain suosituimpia ja rakkaimpia juttuja muutamaan kategoriaan, joita Lilystä ei sellaisenaan löydy: 

1) MITEN MINUSTA TULI TÄLLAINEN JA VIELÄ KRISTITTY

Aikamoinen paketti   Matteus
 


Kahdeksan kiloa vahvempana
"En tiennyt, että talo voi tulla maksamaan niin paljon, että päädyn aika-ajoin leipäjonoon siitä huolimatta, että teen montaakin työtä. En tiennyt, että leipäjonossa voi kohdata ns. tavallisia ihmisiä, joiksi itsenikin kaikesta huolimatta luokittelen." Minna T.

Mikä siinä Jessessä viehättää?
"Tunnustan, tää viehättää mua." Ulla

Kummallisena tavallinen
 "Miksi sitten tulen paikkaan, jossa tiedän armon kuuluvan kaikille, mutta loppuvan juuri ennen omia varpaankynsiäni? (Lisätään syntilistaani ehostus.)" Mirka

Kirje vanhoillislestadiolaiselle yhteisölle
"Vaikeita hetkiä ovat olleet ne, kun lähellä olevia ihmisiä on henkisesti lyöty ja poljettu, toiset eivät ole uskaltaneet avata suutaan, ja jos ovat niin tehneet, ovat saaneet aimo annoksen armottomuutta ja kritiikkiä paluupostissa." Juudit

Sanoitettu kaipaus
"Että me löytäisimme ja ottaisimme vakavasti kaipauksen, joka ihmisessä ja ihmiskunnassa on aina ollut. Kaipaus kohti ihmistä suurempaa, Jumalaa." Katja-Maaria

Mitähän mahtoi Jumala ajatella naisen luodessaan? Mari Inka

 

 

2) KAIKENLAISET MORAALIKYSYMYKSET, USEIN LIITTYEN SEKSIIN

Lapsia tehdään ilman seksiä
 "Kun keskustellaan ruumiillisuudesta ja seksistä, tuntuu häviävän todellisuudentaju." Matteus
 

Homoja kansalle, joka typeryydessä vaeltaa
"Eihän Liukkonen enää kaapista tultuaan vain ui, nyt hän homoui. Siten homous vaikuttaa hänen uintiinsa. Olinpa spede, kun en heti tajunnut, että homous tekee kaikesta homoa ja erilaista, normaalista eli heteroudesta poikkeavaa." Hemuli

Intiimielämän hinta arkena 1,50€"Kun suhde päättyy, on hyvä nolata toinen kertomalla kavereille kuinka huono pano se oli ja kuinka pieni sillä on. Isku vyön alle satuttaa eniten. Se on suloisin kosto." Nanna 
 
Aborteista"Tämä arvokas ja ainutlaatuinen elämä, jota ministeri kehotti suojelemaan, on monella tapaa arvaamaton. Näillä poluilla kulkeneena, toivoisin, että aborttikeskustelu aloitettaisiin siitä, miten ei-toivottuja raskauksia voidaan välttää. Tai siitä miten ei-toivotusta voi tulla toivottu. Tai siitä miten abortista tuntemasta surusta tai syyllisyydestä voi päästä eteenpäin." Minna J.

 Ei-kukaan

"Tämän tarinan lähtöasetelmassa nuori tyttö kieltää oman kehonsa ja seksuaalisuutensa, käännekohdassa hän ymmärtää sen olevan mahdotonta ja haitallista. Loppuratkaisu on vielä kirjoittamatta, sillä elämä on kesken." Mirka


3) HEMMETTI KUN ELÄMÄ ON VAAN VÄLILLÄ VAAN AIKA RASKASTA


Lepää ennen lopullista väsymystä
"Näyttää siltä, että paras sanoma, mikä ihmisiä nykyään koskettaa, on tämä: Sinun on lupa olla väsynyt. Sinun ei tarvitse jaksaa." Mirka

Yh-äidin parhaat neuvot
"Yksinhuoltajuus oikeasti taitaa tehdä vanhemmuudesta yksinkertaisempaa. Ei kertakaikkiaan ole aikaa eikä voimia säätää loputtomiin. Rahaa ei myöskään ole ylimääräistä." Minna J.

Riidat ja niiden välttely"Välttelen riitaa senkin uhalla, että jostakin asiasta ääneen sanominen voisi loppujen lopuksi tehdä tilanteesta paremman kaikkien kannalta. Jatkuvasta toisen posken kääntämisestä ei ole hyötyä kenellekään." Nanna   Elämä ei ole polku Matteus 

 Tämä ei vielä ole lopullinen näkemiin. Mutta jo nyt pitää sanoa kiitos, olette muuttaneet meitä ja kirkkoa.
 

 

Share

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Voi te ihanat! Ja mitä mahtavia postauksia, tässähän menee koko päivä palatessa muistojen tielle. <3

qwerty (Ei varmistettu)

Mitä mitä mitä? Siis lopetatteko tämän blogin?? Eikä!

Kaisavaan (Ei varmistettu)

Lopetatteko? Sama ihmettely täällä, voi eikä! Tätä blogia olen käyttänyt niin usein viittauksena siihen että kirkko ja kristillinen yhteisö on täynnä erilaisia, Jumalan rakastamia ihmisiä ja kirkossakin on rakkautta tarjolla! Miksii? Kiitos kaikista kirjoituksista ja rohkaisuista ja siunausta!

Juudit
Ihmisen kokoinen

<3 Ihanaa on ollu olla teille tärkeä. Päättäjät päättää päättää.

Kiitos samoin!

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

EI!!!!!!!!

(Ja sitten joskus  se kiitos, kun kykenee johonkin muuhun kuin epämääräiseen "eieiieieieieieieieieiei"- mölinään.)

Lukija (Ei varmistettu)

Siis mä nieleskelen ihan kyyneleitä. Tällä blogilla on ollu niin suuri osa mun sielunelämää, että ette voi edes kuvitella. Ootte ihania kaikki!
Mieleenpainuvammaksi bloggariksi on muodostunut Mirka, jonka ajattelutapa ja kirjoitustyyli on saanu mut ihailemaan sua. Sun postauksia ollaan odoteltu niinku kuuta nousevaa ja luettu sillä intoudella millä lapsi lukee kun se oppii lukemisen taidon. Sitä aitoutta mitä sulla on ei kovin monelta löydy. Kiitos, kiitos tuhannesti! Tommy Tabermannia lainaten : Jokainen joka on pidellyt aaltojen silittämää kiveä kädessään tietää, että jatkuvilla hyväilyillä on ihmeitä tekevä voima. Tällä blogilla oli ja on.

AnLottanen

<3 Minäkin kiitän. Rouheasta, elämän kaikkia sävyjä sisältäneestä. Toivoa, lohtua ja voimia antaneesta. Kyyneliä kirvoittaneesta ja nauruhermoja kutkuttaneesta.

Kiitän olemisesta ja jakamisesta. Iloitsen yhteisöllisyyden herättämisestä ja sen tukemisesta. Iloitsen rohkeudesta mennä uusille poluille.

Siunattuja, lempeitä tuulia jokaiselle!

Emppue (Ei varmistettu)

Mitä?! Ette voi lopettaa. Ette SAA lopettaa!!! Miksi?!

Peesisko (Ei varmistettu)

Hei! Koska suurin osa meistä varmaan maksaa työnantajallenne veroja, olisi reilua tietää miksi blogi lopetetaan. Mulle tää on ollut vastinetta verovaroille. Juuri äsken kun arkkipiispakin peräsi twitterissä läpinäkyvyyttä talouteen.... epäreilua jos ettet kerro, kun kirkko ei ole kuitenkaan mikään kilpailuorganisaatio vaan yhteisö :(

Hemuli
Oisko tulta?

Asiaa voi suoraan kysellä Kirkkohallituksesta Kirkon tiedotuskeskuksesta, jota johtaa kirkon viestintäjohtaja.  Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi . :)

saimah
Mintulle mies 2014

Kiitos, laitoin meiliä, kiinnostuksella odotan vastausta.

Hailie (Ei varmistettu) http://hetkenmielijohde.blogspot.com

Voi mikä kyyneleet kirvoittava uutinen! Mutta aikansa kaikella ilmeisesti. En ehkä aiemmin tajunnutkaan miten tärkeäksi tämä blogi on ehtinyt muodostua tänä aika.

Kiitos teille monenkirjavista, elämää koskettavista postauksista. Kiitos siitä, että on ollut selkeä suunta mihin viitata kun haluan osoittaa kirkkoni olevan avara ja katon korkealla. Kiitos siitä, että täältä olen saanut enemmän tai vähemmän suoraan tukea ja rohkaisua teologin opinnoissani. Kiitos siitä, että olette osuneet omiinkin kipukohtiini, mutta samalla lohduttaneet. Kiitos kun olette avanneet uusia näkökulmia.

Lukemieni blogien joukkoon jää tämän blogin kokoinen aukko. Siunattuja teitä teille kaikille!

Kristaliina
Puutalobaby

Ikävä tulee minullakin! Allekirjoitan monen muunkin kommentin tässä - tämä blogi on näyttänyt sellaista suvaitsevaa, lempeää kristillisyyttä... ...mitä sanoisin, tässähän ihan sotkeutuu sanoissa... siis että teidän ansiostanne ajattelen nykykirkosta niin kuin ajattelen.

Kiitos teistä jokaiselle! Kiitos kirjoituksistanne näiden vuosien aikana - olette fiksuja ja rohkeita ja ihania!

Joo ei saa lopettaa tätä blogia! Pöh, sanon minäkin, päättäjille. Ja kiitos teille kirjoittajille! Tätä blogia on ollut ihanaa lukea!

Rakkautta ja siunausta teille kaikille <3

Pari sannaa

Kiitos monista hienoista teksteistä ja kaikkea hyvää jatkoon! (Mirka ja Hemuli, jos ette jatka bloggaamista muualla, löydätte mut pian kynnykseltänne itkemästä.) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Todellakin. Mun itku kaikuu naapureidenkin korviin

Tahdonasiat (Ei varmistettu) http://tahdonasiat.blogspot.com/

Voi miten mahdottoman tyhmää :( Ikävä teitä tulee ja olette koko joukko olleet mulle suuri tuki ja vahvistus omalla matkallani hengellisyyden tiellä. Monesti kun olen kokenut ajattelevani jotenkin väärin kristittynä, olen saanut tääåltä vahvistuksen sille etten ole ainoa joka ajattelee niin kuin ajattelee.

Antenatal (Ei varmistettu)

Voittehan jatkaa tai tuleehan joku teistä jatkamaan bloggausta omaksi iloksi, vaikka palkkaa ei enää tulekaan? Minusta se olisi hyvä.

Sehän olisi loistavaa, mutta mikäli alkaa entistä työtä jatkamaan vapaaehtoisesti voi antaa kuvan, ettei kyseiseen työhön tarvita palkattua tekijää. Ja siitä päättäjät vasta innostuvatkin, aletaan ulkoistamaan nykyistäkin enemmän ammattilaisten työtä vapaaehtoisten hoidettavaksi. Näin mä ainakin ajattelen ja oon monessa kohtaa nähnyt tapahtuvan. 

Minä vain (Ei varmistettu)

Voi ei, inhottavaa kuulla, että lopetatte! Kuten monelle ylläolevalle, myös minulle tämä blogi on ollut tärkeä ja itse asiassa tärkein hengellisyyden muotoni jo pari vuotta. Mitä oikein teen tämän jälkeen? Tuntuu, etten ole vielä tarpeeksi vahva, ja nämä armolliset, elämän- ja todellisuudenmukaisten päivitykset ovat auttaneet minua vahvistumaan. Voi, kunpa ette lopettaisi!! Auttaisikohan, jos ruvettaisiin kaikki pommittamaan sähköposteilla tuota Kirkkohallitusta? :)

Mutta kiitos, kiitos paljon kaikesta! Ja hei, ostaisitteko antaa vinkkejä jonnekin yhtä ihaniin blogeihin tai nettisivuihin tai nettipaikkoihin, joissa pääosassa olisi armo eikä liian kova opillisuus ja valta?

Laululeija (Ei varmistettu)

Hei lähetetään mahdollisimman monet viestejä tuonne kirkkohallituksen viestintäjohtajalle!

saimah
Mintulle mies 2014

Minä ainakin lähetin.

saimah
Mintulle mies 2014

Lomalla 20.7 saakka. Plääh.

saimah
Mintulle mies 2014

Voi karmeus ja vääryys!

Onpa ikävää, että lopetatte, olen pitänyt blogista hurjasti ja olen jäänyt pohtimaan kirjoituksia vielä pitkäksi aikaa lukemisen jälkeenkin. Olen todellakin saanu "tulta".

Kiitos kaikille ajatuksia herättäneistä, armollisista ja älykkäistä kirjoituksistanne! <3

Uppis (Ei varmistettu)

Tämä blogi on ollut se minun löyhä siteeni kirkkoon. Harmi, että se nyt katkeaa. Suurkiitos kaikista ajatuksia herättävistä postauksista!

eeka (Ei varmistettu)

Eieieiei! Harvoin minkään blogin lopettaminen tuntuu oikeasti pahalta. Tästä blogista oon saanu hirmu paljon! Mistä tämän jälkeen haen lohduttavia ja tsemppaavia ajatuksia kun en voi täältä enää lukean Juuditin tekstejä? Myös muilta bloggareilta on ilmestyny paljo tärkeitä tekstejä. KIITOS teille kaikille!

Peesisko (Ei varmistettu)

En aio kysellä lopetuspäätöksen syitä viestintäjohtajalta, tietenkään. Sen sijaan ihmettelen, ettei syytä täällä kerrota ja vetoan taas kirkon luonteeseen yhteisönä, ei kaupallisena tms. toimijana. Saisiko tähän ketjuun kommentin johtajalta itseltään, jos te ette saa kertoa lopetuksen syytä? Avoimuutta, kun verovaroilla toimitaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mikä pettymys! Bloginne on ollut tärkeä lukuhetki itselleni, ja lisäksi jatkuva osoitus kirkon moniäänisyydestä ja suvaitsevaisuudesta. On todella harmi, jos tämä projekti ei jatku. Olette tavoittaneet monia sellaisia henkilöitä, joita kirkko ei perinteisellä toiminnallaan tavoita. Kiitos teille kaikille hyvistä kirjoituksistanne. Jatkoa toivoen.

Lari Lohikoski (Ei varmistettu)

Kiitos viesteistänne, blogin ystävät! Viestintäjohtaja Tuomo Pesonen on jo lomilla, mutta meilit ovat kyllä tulleet perille. Minä taas vastaan kirkon verkkoviestinnästä, ja vaikka tämä yhteistyö Lilyn kanssa onkin loppumassa, niin se ei välttämättä tarkoita sitä, että itse sisältöjen ja bloggaajien pitäisi kokonaan kadota. Paljon on kiinni siitä, mihin bloggaajilla itsellään on tulta - mutta minustakin olisi hienoa, jos blogi saisi vielä jatkoa. Jatketaan keskustelua, palautteenne ja reaktionne on ollut todella arvokasta!

Hemuli
Oisko tulta?

Kyllä bloggaajilla on tulta, sitä ei ole missään vaiheessa tarvinut eikä tarvitse nytkään kyseenalaistaa. Joku yllä mainitsikin, että jos odotetaan, että samaa työtä, josta ennen on maksettu, odotetaan tehtävän jatkossa ilmaiseksi, niin se on vähän kuin toteaisi, ettei tehdyllä työllä ollut arvoa. Kirjoittajakaan, vaikka kunka olisi Jumalan hullu, ei elä pelkästä Pyhästä Hengestä vaikka kuinka haluaisi. :) Kiitos kuitenkin, että vastasit lukijoille.

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Kiitos kaikille teille lukijoille, ihmisille, seurakuntalaisillemme! :)

Ihan mielettömältä tuntuu, että voi jollekin merkitä oikeasti jotain. Että onnistuu tavoittamaan, saamaan yhteyden. Sillä yhteys ihmisten välillä helpottaa yksinäisyyttä, ainaista olemassaolon tuskaa. 

Jostain syystä mulla alkoi soimaan päässä Edith Södegranin Suuri Puutarha:

Me olemme kaikki kodittomia vaeltajia
ja kaikki me olemme sisaruksia.
Alastomina, repaleissa kuljemme, reppu selässämme,
mutta mitä omistavat ruhtinaat meihin verraten?
Ilmojen halki virtaavat meille aarteet,
kullassa arvioimattomat.
Mitä vanhemmiksi tulemme,
sitä enemmän tiedämme olevamme sisaruksia.
Meillä ei ole muuta tekemistä muun luomakunnan kanssa,
me vain annamme sille sielumme.
Jos minulla olisi suuri puutarha,
kutsuisin sinne kaikki sisarukseni.
Jokainen ottaisi mukaansa suuren aarteen.
Kun ei meillä ole mitään kotimaata, me voisimme tulla kansaksi.
Me rakennamme muurin puutarhan ympäri,
että ei mikään maailman ääni saavuta meitä.
Hiljaisesta puutarhastamme
annamme maailmalle uuden elämän.
 
Kyllä me vielä tapaamme jossakin blogosfäärissä! Mä ainakin jatkan Lilyssä palloilemista lukijana ja kommentoinnin muodossa, jos en muuten. Ja edelleen elättelen ajatusta myös Oisko tulta? -tapaamisesta livenä. Se vasta olis kivaa!

Koska me tarvitsemme tulta!

Laura T.
Missä olet Laura?

Jatkotulta kannatetaan! Olette huipputyyppejä.

Emppue (Ei varmistettu)

Nyt pahimman järkytyksen ehkä haihduttua, täytyy vielä palata sanomaan, että blogillanne on ollut iso merkitys minulle. Oon käynyt täällä melkein joka ikinen päivä ja saanut paljon, kiitos siitä. Tulee todella ikävä, erityisesti Mirkaa ja Hemulia. Toivon kovasti, että bloggaus edes jossain muodossa jatkuisi, jos ei Lilyssä niin sitten jossain muualla. Suuri kiitos näistä vuosista ja siunausta tiellenne &lt;3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.