Luo oma alttarisi muistuttamaan sisäisestä voimastasi

Elämme uuden kuun aikaa, eli nyt on hyvä aika jättää taakse edellisen kuunkierron painolastit,  kääntyä sisään päin jotta voi uusitua.

Uuden kuun aikaan voi tehdä erilaisia rituaaleja, joista haluan tänään jakaa kanssasi alttarin luomisen – alttari sopii hyvin myös poikkeukselliseen kevääseemme, sillä se voi olla inspiraation lähde ja muistutus omista unelmista sekä asioista jotka tuovat merkitystä elämääsi. Se muistuttaa meitä kaiken alla kytevästä kauneudesta, toivosta vastoinkäymisten keskellä – tämän takia alttarin luominen voi olla parantavaa haasteiden ja epävarmuuden keskellä.

Disclaimer: vaikka alttari yhdistetään usein jooga– ja meditaatioharjoitukseen, sinun ei tarvitse harjoittaa kumpaakaan näistä vaan voit luoda alttarin myös uratoiveisiin tai ihmis–suhteisiin liittyen.

Mutta mikä alttari oikeastaan on?  Mitä varten se luodaan ja mihin sen voi rakentaa?

(Kuva: Matti Keski-Kohtamäki)

Alttari muistuttaa ainutkertaisesta olemuksestasi

Alttari on tila, jonka äärelle voit hiljentyä jooga– tai meditaatioharjoitukseesi, mutta se voi olla myös kiitollisuuden ja parantumisen tila tai paikka luomiselle ja itseilmaisulle. Se voi yhtä lailla olla soma soppi kodissasi, jonka katsominen tuo sinulle onnea ja kauneutta arjen keskelle.

Jo feministisen kirjallisuuden klassikkokirjailija, Virginia Woolf, muistutti oman tilan, oman huoneen, merkityksestä. Alttari representoi samaa asiaa; se muistuttaa oman tilan merkityksestä mielekkään ja hyvinvoivan elämän rakennusaineena.

Lyhyesti sanottuna alttari on muistamisen paikka; se muistuttaa sinua siitä, kuka todella olet, mistä tulet ja mihin suuntaan sydämesi haluaa sinun suunnistaa. Se muistuttaa sinua omasta ainutkertaisesta energiastasi joka on aina sinulle läsnäoleva voimavarasi.

Intention merkitys

Intention asettaminen alttarille tekee siitä pyhän paikan. Ennen kuin rupeat luomaan alttariasi etsi sille rauhallinen paikka kotoasi ja aseta intentio. Mitä varten luon tämän alttarin? Huomaa, että voit luoda kotiisi useita erilaisia ja eri tarkoituksiin luotuja alttareita.

Alttarin voi luoda esimerkiksi yöpöydälle sängyn vierelle, ikkunalaudalle, lattialle jooganurkkaukseesi,  seinälle tai vaikkapa kirjahyllyyn. Voit luoda alttarin myös kotitoimistosi työpöydän kulmaan. Yksi omista alttareistani on kirjahyllyssä vastapäätä työpöytääni muistuttaen minua unelmistani. Toinen alttareistani on kotistudiollani tilassa, jossa opetan joogaa.

Miten luon alttarini?

Riippuen alttarisi tarkoituksesta, voit käyttää erilaisia elementtejä luoda sen. Oma ideani luoda alttari on koostaa se eri asioista jotka ovat sinun ainesosiasi: tuo alttarillesi elementtejä jotka muistuttavat sinua omasta menneisyydestäsi, tästä hetkestä ja tulevasta (unelmat); kaikki nämä osat ovat luoneet sinut, ainutkertaisen yksilön.

Alttarin voi koristaa esimerkiksi kynttilöin ja kukin. Sitä voi somistaa valokuvien avulla, runoilla ja voimaannuttavilla mietelauseilla. Voit kaunistaa sitä myös lempikoruillasi tai rakkailtasi saamilla lahjoilla. Jos alttarisi liittyy urahaaveisiin, tuo alttarille esine, joka symboloi työhösi liittyviä haaveita ja tavoitteita.

(Kuva: Heini Pekkala)

Alttari on fyysinen muistutus siitä mikä on sinulle merkityksellistä; se voi ohjata sinut omien tärkeiden arvojesi äärelle ja kiitollisuuden lähteelle. Se voi muistuttaa asioista joista nautit ja unelmoit; asioista, jotka tuovat syvää merkitystä elämääsi. Se tuo toivoa ja turvaa epävarmuuden ja muuttuvien olosuhteiden keskelle.

Se kuiskaa;

universumi toteuttaa luottavan sydämen haaveet.

Ihanaa viikonloppua!

<3 Anna-Mari

Lisää inspiraatiota  oman arjen hyvinvointiin myös epävarmuuden keskellä kotijoogan retriitilläni zoomissa 26-28.3. Retriitin teemana ovat omat rajat ja ilmoittautuminen on tämän viikonlopun yli. Huomenna Sunnuntaina Zoomissa 17.00-18.30 Uuden kuun yin jooga & sydämen intention eli Sankalpan asettaminen seuraavalle kuun kierrolle. Sankalpa on myös jotain, jonka voit lisätä omalle alttarillesi. Voit lukea lisää Sankalpasta vanhassa blogipostauksessani

koti diy terveys hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *