Mikrotauko kotitoimistopäivään – lapsen lepoasento

Maanantain läsnäolon inspiraatioksi ja Kohtaa kokonaiseksi –joulukalenterini 7 luukun takaa paljastuva joogayllätys on balasana eli lapsen lepoasento; jooga-asento, joka voi toimia hyvin mikrotaukona työpäivän keskellä – jo viiden minuutin pysähtyminen voi rauhoittaa levotonta mieltä ja ravita kehoa.

Asento tarjoaa maadoitusta ylipäätään aina, kun tuntuu että elämässä tapahtuu liikaa, tai mieli on ahdistunut tai ylivilkas. Se voi toimia after work -nollauksena, tai vaikkapa juuri ennen kuin menet nukkumaan. Soveltuu kenelle vain. Tarvitset harjoitukseen bolsterin eli ison joogatyynyn (kuvassa) tai ison tyynyn.

Balasana (tai ”lapsen lepoasento”)  asento youtube –kanavallani
on monipuolinen hoitaja kenelle tahansa; se rauhoittaa kehoa ja mieltä sekä vakauttaa hengityksen. Lisäksi sen hyötyjä ovat muun muassa:

  • vapauttaa selän, hartioiden & rinnan alueen jännitystiloja
  • rauhoittaa & vähentää stressiä
  •  hoivaa sisäelimiä
  • venyttää selkärankaa
  • helpottaa niskan ja alaselän kipuja
  •  venyttää lempeästi nilkkoja, reisiä & lantion aluetta
  • normalisoi verenkiertoa
  • venyttää polvien lihaksia, jänteitä ja nivelsiteitä

Kirjoitusharjoitus/pohdintatehtävä

Joulukalenterin viikon teemanamme on ollut turva – ihmisen perustarve ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lähtökohta. Turvan kokemukseen vaikuttaa tosi paljon se, miten meitä on kohdeltu lapsena, mutta koskaan ei myöskään ole liian myöhäistä kasvaa itselle myötätuntoiseksi ja rakastavaksi aikuiseksi – turvasatamaksi.

Kun koemme olevamme turvassa, uskallamme päästää irti ja heittäytyä tämän hetken kannateltavaksi.  Jos haluat pohtia vaikkapa asennossa pysähtymisen jälkeen turvaan liittyvää kirjoitusharjoitusta, voit vastata kysymyksiin muistivihkoosi tai vain miettiä asioita itseksesi.

  • Miten voin tuoda ankkuroivia hetkiä, ankkuripaikkoja, arjen keskelle? Toimiiko minulle parhaiten lyhyt joogaharjoitus, ehkäpä kävely luonnossa tai vaikkapa Olen tässä -mantrameditaatio?

Voinko luvata itselleni ankkurihetken jokaiseen päivään tämän viikon ajan?

Lempeää viikon alkua sinulle!

<3 Anna-Mari

hyvinvointi tyo mieli terveys
Kommentit (1)
  1. Eipä toimi tuo linkki youtube-kanavallesi. Ilmoittaa että se on yksityinen video.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *