Blogini täyttää 5 vuotta (+arvonta)

Tämä päivä on yksi todiste siitä, että aika todellakin kuluu aivan uskomattoman nopeasti. Blogini täyttää nimittäin tänään jo 5 vuotta! Huh. Toisaalta, en voi sanoa, että tuntuisi siltä, että blogini olisi aloittanut ”kuin eilispäivänä”, se ei nimittäin pitäisi paikkaansa. Mutta silti viisi vuotta puolestaan tuntuu pitkältä ajalta – tuntuu ehkä ennemminkin siltä kuin olisin kirjoitellut tänne reilut pari vuotta.

Blogini on tässä viiden vuoden aikana ehtinyt kulkea aikamoisen matkan. Blogi aloitti anonyymina ”onnellisuusblogina”, jossa kirjoittelin lähinnä mindfullness-kirjallisuudesta ja mietteistäni liittyen onnellisuuteen ja hyvään elämään (koska olin tuolloin kaikkea muuta kuin onnellinen). Aluksi en kehdannut kertoa blogistani kenellekään kavereilleni tai muille läheisille, ja lähinnä häpeilin koko tekelettä. Mutta monet asiat elämässä ovat muuttuneet ja menneet eteenpäin viiden vuoden aikana, samoin tämä blogi. Aihepiirejä on tullut paljon lisää, muun muassa mökkeily, puutarhanhoito, sisustus, ihmissuhteet, luonnonkosmetiikka, vastuullisuus, pukeutuminen ja niin edelleen. Klassinen neuvo heille, jotka haluavat bloginsa ”menestyvän” ja tavoittavan isoja lukijamääriä, on että blogin aihe tulisi rajata tarkkaan. Itse en kuitenkaan koskaan voisi karsia blogin aiheita tiukkaan muottiin, koska tämä on blogi elämästäni ja kaikista siihen kuuluvista jutuista ja sävyistä. Tällainen värikäs sillisalaatti, ja itselleni onkin tärkeämpää tavoittaa oikeat, minun jutuistani kiinnostuneet ihmiset kuin suuret massat.

Parasta bloggaamisessa on itsensä toteuttaminen kirjoittamisen ja valokuvaamisen muodossa. Kirjoittaminen on aina ollut itselleni rakas ja tärkeä ilmasun muoto, ja valokuvaamisestakin tykkään paljon, vaikka sitä edelleen harjoittelenkin ja haluaisin olla siinä vielä parempi. Ehkä kaikista parasta bloggaamisessa on kuitenkin vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa. Jos kukaan ei koskaan kommentoisi yhtäkään postausta tai painaisi ikinä tuota pientä sydämen muotoista symbolia tykkäämisen merkiksi, en tiedä kirjoittaisinko blogin sijaan suoraan pöytälaatikkoon. Nykyään blogien kommentointi on vähentynyt paljon ja siirtynyt esimerkiksi Instagramiin, joten se, että joku vaivautuu käyttämään aikaansa ja kirjoittamaan kommentin tänne blogiin, tuntuu oikeasti joka ikinen kerta ihan hirmuisen tärkeältä ja saa todella hyvälle mielelle.

Haluankin kiittää suuresti teitä kaikkia, jotka koskaan olette ottaneet aikaa jättääksenne kommentin tänne – arvostan sitä ihan todella paljon! Myös blogikollegat jaksavat usein piristää kommenteilla, kiitos vuorovaikutuksesta Lilli, Saranda, Minnea, Vilhelmiina, Marika, Suvi, Ida, Iida, Ilona, Maria ja kaikki muut ihanat. Yhteisöllisyyden tunne teidän kanssanne on myös todella tärkeää tässä hommassa.

On hauskaa tarkastella välillä, mitä juttuja blogissa luetaan eniten. Se vaihtelee hieman vuodesta toiseen, ja joskus joku postaus, joka on itselle tärkeä, ei nousekaan niin kovin suosituksi – ja sitten taas joku hassu kyhäelmä voikin olla yllättävän luettu. Tähän vaikuttaa luonnollisestikin paljon se, mitä ihmiset googlettavat, mistä aiheista Googlesta löytyy jo paljon muiden juttuja/mistä ei ja miten hyvin mikäkin teksti on hakukoneoptimoitu. Tässä listaus blogin luetuimmista postauksista.

Blogin 10 kaikkien aikojen luetuinta postausta ovat:

 1. Vaaterekki tuli taloon
 2. Maid of Honor – Kaason kunniatehtävässä
 3. Blogien rahakeskustelu on kapeakatseista
 4. Kaupunkikodin remontti – laminaatin maalaaminen valkoiseksi
 5. Mökkiremontti osa 1: Rantasaunan pukuhuone
 6. Miksi en enää osta Kiinakaupoista
 7. Retkivinkki viikonlopulle – Tuomarinkylän kartano
 8. Jätin työni – onko se rohkeutta?
 9. Pitkästä aikaa brunssilla – kohteena Sandro Eira
 10. Kun aikuinen haluaisi löytää uusia ystäviä

Top 10 -listaukseen mahtuu postauksia monesta eri aiheesta ja monelta eri vuodelta. Sekä vanhat että uudet tekstit saavat hyvin lukukertoja ja monenlaiset aiheet vaikuttavat kiinnostavan.

Viisi vuotta blogin parissa on hurahtanut kuin siivillä! Ja matka jatkuu ehdottomasti eteenpäin samaan malliin, tai ehkä vähän laadukkaampana ja parempana kuin silloin viisi vuotta sitten. On ihan huippua, että olette löytäneet blogiini ja palaatte tänne yhä uudestaan. Haluan kiittää teitä siitä järjestämällä pienen synttäriarvonnan, jonka palkintona on luonnonkosmetiikkaa – onhan se yksi blogini. vakioaiheista.

Palkintopaketin* arvo on 87 euroa ja se sisältää seuraavat luonnonkosmetiikkatuotteet:

– Ekopharma Herukka-siemenöljy 30 ml.

– Ayu Organics Mango & Papaya Body Mousse 150 g.

– Auy Organics Mango & Papaya  Face Mask 60 g.

– Aqua Oleum Tea Tree -kukkaisvesisuihke 100 ml.

– Beauty Garden Kamomilla-kasvojenpuhdistusaine  100 ml.

*Tuotteet saatu blogin kautta.

Voit osallistua tämän ihanan tuotepaketin arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen, mistä erityisesti tykkäät blogissani tai esittämällä postaustoiveen (tai molemmat!). Muistathan laittaa mukaan toimivan sähköpostiosoitteen. Se näkyy vain minulle.

Arvonnan järjestäjänä toimii Destination: Happiness -blogi. Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän postaukseen 24.7.2019 klo 23.59 mennessä, ja palkinto arvotaan 25.7.2019. Voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostiosoitteeseen, joka on jätetty osallistumisen yhteydessä. Osallistujien tietoja käytetään vain voiton kommunikointiin ja palkinnon lähettämiseen. Palkinnon vastaanottaja vapauttaa järjestäjän vastuusta, joka aiheutuu tai väitetään aiheutuneen arvontaan osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai sen käyttämisestä. Osallistumalla arvontaan osallistuja hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan näitä arvonnan sääntöjä.

Voit tuplata voittomahdollisuutesi osallistumalla arvontaan myös Instagram-tililläni @nettafrancesca.

Synttäriterkuin,

-Netta

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama
Kommentit (55)
 1. Pidän myönteisestä asenteesta ja mökkipostauksista. Postaustoivetta ei ole esittää. Onnea viisivuotiaalle blogille!

 2. Olen erityisesti pitänyt ystävyyttä käsittelevistä postauksista 🙂 onnea blogillesi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *