Mitä keittiönkaapeista löytyy-kokkausta

Ajattelinmapa tässä että teen tuoreita sämpylöitä. Sitten keksin, että heii voisin tehä lasagnea kans. Ei muuta kun jääkaapille, mutta voi ei! Sieltä puuttuukin aika monta olennaista ainesosaa. Sämpylöihin kyllä löyty kaikki, mutta lasagneen ei niinkään. Mutta koska lähin (jossa on kunnon valikoimat) kauppa on 15km päässä, en tod. lähde mun vapaapäivänä ajelemaan minnekkään. Joten, sovelletaan! Tällästä siitä tuli:

Sämpylät

  • 2,5 dl lämmintä vettä
  • Hiukan suolaa
  • Hiukan sokeria
  • Sopivasti vehnäjauhoja
  • 0,5 ps kuivahiivaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 rlk pellavansiemeniä

Sekoita veteen suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhot joissa on kuivahiiva ja sekoita kunnes se näyttää sun mielestä sopivalta. Lisää jauhoja jos tarvis. Lisää pellavansiemet.Vaivaa kädellä kunnes taikina alkaa tuntua kimmoisalta (tää oli niin pieni satsi ettei menny kauaa) ja lisää öljy. Anna kohota liinan alla. Pyörittele palloiksi ja anna kohota vielä pellillä liinan alla. Paista 225 asteessa kunnes ne näyttää susta hyviltä.

 

Lasagne

  • 400g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 prk paseerattua tomaattia
  • 1ps lasagnekastike aineksia
  • 4 dl maitoa 2,5 dl ruokakermaa
  • 3,5 dl vettä 5 dl vettä
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • Tinjamia
  • Paprikaamaustetta
  • Orenaganoa
  • Basilikaa
  • Chilimaustetta
  • Lasagnelevyjä
  • 200g juustoraastetta 0,5 prk aurinkuivattutomaatti tuorejuustoa, n. 1,5 dl raejuustoa

Paista jauheliha ja sipuli, lisää paseerattu tomaatti. Lisää pussillinen mausteseosta ja muut mausteet sekä kerma ja vesi. Anna kiehua pari minsaa. Voitele paistovuoka ja laita pohjalle kastiketta ja sen päälle lasagnelevyjä. Kokoa niin, että päällimmäiseksi jää taas kastiketta. Päälle  tuorejuustoa nokareina ja levittele sopivasti raejuustoa. Paista uunissa 175 asteessa 35-60 min. tai kunnes se näyttää susta hyvältä.

 

Teettekö tekin usein ruokaa siitä mitä kaappien kätköistä löytyy?

koti ruoka-ja-juoma diy