11 ruokalajin menu Boon Namissa

Kahden viikon takaisen staycationimme kohokohta oli illallinen ravintola Boon Namissa. Tomi Björckin uusin tulokas sijaitsee hotelli St. Georgen kivijalassa, ja ravintolaan pääsee suoraan hotellista. Illallinen oli siis täydellisesti yhdistettävissä hotellilomaan.

Ravintola Boon Nam

Seuralaiseni tällä staycationilla ei ollut vaimoni vaan tyttäreni, ja ennen illallista pohdin, miten pitkän kaavan mukaan voisimme nauttia sen. Sain kuitenkin myytyä hänelle idean mahdollisimman monen annoksen maistelusta, ja niin vain päädyimme nauttimaan yhdentoista lajin Boon Nam -maistelumenun ja istumaan ravintolassa yli kaksi tuntia.

Ravintola Boon Nam

Kahden maistelumenun tilaaminen olisi kuitenkin ollut liioittelua, joten tilasin vain yhden maistelumenun jaettavaksi, ja lisäksi tilasimme lasten listalta vielä yhden lohiannoksen. Olin hyvin ilahtunut siitä miten lapsille todella tarjottiin oma menunsa, jossa oli useampi herkulliselta vaikuttava annos.

Ravintola Boon Nam

Alkuun tarjottiin ”CHA PLU”, tiikerirapua cha plu -lehdellä, sitruunaruohoa, vihreää chiliä ja maapähkinää. Cha plu -lehti on tuttu myös esimerkiksi Farangista, ja tämäkin annos oli herkullinen pieni alkupala, joka johdatti kohti seuraavia annoksia.

Ravintola Boon Nam

Sitä seurasivat ”LARB TOD MOO”, Iberico-possua, paahdettu riisiä ja lime-dressing sekä ”TURMERIC SATAY”, kurkumalla maustettuja satay-kanavartaita, nahm jim ja vihreää mangopikkelisiä. Näitä olisin todellakin voinut syödä enemmän, ellen olisi tiennyt, miten monta lajia on vielä tulossa.

Ravintola Boon Nam

Tytär sai samaan aikaan oman pääruokansa, lohta ja kookoskermalientä. Se toi kuulemma mieleen äidin tekemän seeasamilohen, joka on nykyisin hänen lempikotiruokaansa.

Ravintola Boon Nam

Myös seuraava annos, pehmeäkuorinen taskurapu, oli tuttu yhdestä Farangin klassikkoannoksista, ja herkullista se oli myös täällä. ”TUMZAAB SOFTSHELL”, vihreää mangoa, pehmeäkuorista taskurapua ja kermainen punainen chili-kookosdressing.

Samaan aikaan pöytään kannettiin myös ”IBERICO SECRETO NAM JIM JAEW”, paahdettua Iberico-possua ja yrtti-kookossalaattia. Täydellistä.

Ravintola Boon Nam

Seuraava yhdistelmä oli ”WOK FRIED GREENS”, wokattua choi sumia, paksoita ja pitkäpapua, kookos chiliä ja sambalia ja ”PRAWN TOM YAM”, grillattua tiikerirapua, grillattua tom yam -voita. Maukasta, erinomaista.

Ravintola Boon Nam

Ennen viimeistä pääruokaa oli vielä kevyempi ”YAM SOM O”, pomelosalaattia, vesimelonia, paahdettua kookosta, chili jam dressing ja thaibasilikaa.

Ravintola Boon Nam

Viimeisen annoksen kohdalla vatsa alkoi olla jo täynnä, vaikka tytärkin oli maistellut kaikkea vähän. ”KAENG HANG LAY”, täyteläisen mausteinen ja aromaattinen burmalainen pata ylikypsästä härästä.

Ravintola Boon Nam

Menuun sisältyi kaksi jälkiruokaa ”PKHANON BUAN & ICE CREAM”, Pandan-kookosjäätelöä, rapeaa seesamikeksiä, limemarenkia ja seesamia sekä ”JACKFRUIT & KOPI ”,  thai-kahvimoussea, jakkihedelmäsorbettia, hedelmä-mangosalaattia ja appelsiinicremeä.

Ravintola Boon Nam

Seuralaisen jälkiruoka oli suklaata ja mantelisuklaacremeä.

Ravintola Boon Nam

Oh, miten voikin olla näin hyvää! Jokainen annos oli yksinkertaisesti ja yksiselitteisesti herkullinen. Ruokaa oli niin runsaasti, että en voinut ajatellakaan minkään iltapalan syömistä edes myöhemmin illalla.

Maut olivat selkeästi thaimaalaisia, mutta liikaa tulisuutta pelkäävien ei kannata olla huolissaan. Toki tämä tulee ihmiseltä, joka tykkää pursottaa leipänsä päälle sriracha-kastiketta, ja lapsen suuhun jotkin annokset olivat hivenen liian polttavia.

Ravintola Boon Nam

Illallinen oli hyvin erityinen ei vain siksi, että se oli erityisen maittava, vaan myös siksi, että viimeisen vuoden aikana emme ole syöneet juurikaan ulkona.

Oli ilo päästä Boon Namiin juuri tyttären kanssa kahdestaan, ja pidimme ravintolasta molemmat niin kovasti, että uskallan antaa sille parhaimman arvosanani: TÖRKEÄN HYVÄÄ ja erittäin lämpimät suositteluni! On vaikea sanoa, ohittiko tämä jopa Farangin omalla suoikkilistallani, vai pitäisikö todeta, että he jakavat saman sijoituksen.

Ravintola Boon Nam

Ja vielä lisäpisteet tästä Jarno Sinivaaran muraalista Rumble in the Jungle, joka löytyy ravintolan seinältä!

Kommentit (2)
  1. Kiinnostavaa!
    Itse kirjoitat värikästä kieltä käyttäen ja tekstiä on mukava lukea. Häiritsevätkö kielivirheet, esim. yhdyssanavirheet muiden julkaistussa tekstissä? Olen niin kranttu, etten olisi ehkä pystynyt tuolla tavalla kirjoitetulta menulta tilaamaan, ja nimen omaan tuon tasoisessa paikassa. Jos vaikka ruokakin olisi vähän sinne päin kyhätty, kuten menu…

    1. Kiitos! Kyllähän kielivirheet häiritsevät monissa paikoissa, mutta en mä ravintolaa arvostele keittiömestarin oikeinkirjoitustaidon mukaan 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *