4-v:n ensimmäiset kaverisynttärit

Merkkipäivien juhliminen sen kuin vain jatkuu! Tänä vuonna myös perheen pikkumies sai järjestää ensimmäiset kaverisynttärinsä päiväkotikavereilleen aivan kuten hänen siskonsakin neljä vuotta sitten. Ja kuinkas sattuikaan, myös nyt pinnalla on Frozen, joten meillä oli konseptit jo valmiiksi mietittyinä!

Kopioimme neljän vuoden takaisista aikuisten juhlista idean kakusta ja lasten juhlista idean räjähtäneestä Olafista (vaahtokarkkeja, porkkanatikkuja, rusinoita ja suolakeksejä).

Pizzan sijaan tarjosimme samanlaiset hodarit kuin siskon 8-v-juhlissa viikko sitten. Näissäkään juhlissa vieraat eivät halunneet muita mausteita kuin ketsupin.

Pidimme yhä kiinni siitä, että juhlat kestävät tässä iässä puolitoista tuntia. Puoleentoista tuntiin ei ohjelmaa mahtunut muuta kuin lahjojen avaaminen (pullonpyörityksen muodossa), herkuttelu ja loppuun vielä onginta. Sitten vieraita tultiinkin jo noutamaan.

Vieraiden vanhemmat eivät jääneet mukaan juhliin, mutta porukka oli toisilleen sen verran tuttua, että en uskonut siihen olevan edes tarvetta. Vieraita oli vain muutama, ja sen kokoisella porukalla vapaata leikkiaikaa olisi voinut olla vielä puoli tuntia enemmän, joten 5-vuotisjuhlia voidaan viettää varmasti jo kahden tunnin ajan.

Suositukseni kakuksi 4-vuotisjuhliin on edelleen paketti jäätelöä ja kaupasta ostettuja koristeita, mutta teimme nyt kuitenkin juhliin ihan oikean täytekakun silläkin riskillä, että lapset eivät siitä niin välittäisi. Kakku oli suurin piirtein samanlainen kuin se, jonka teimme neljä vuotta sitten tyttären toisille synttäreille, siis niille, joihin kutsuttiin isin ja äidin kavereita. Täytteenä oli tällä kertaa mansikoita ja valkosuklaamoussea mutta ei lainkaan mustaherukkarahkaa. Resepti löytyy täältä.

Kakku koristeltiin Frozen-hahmoilla ja sveitsiläisillä marengeilla, jotka oli värjätty sinisiksi kokoon keitetyllä pakastemustikkamehulla. Olafkin piti saada mukaan koristeeksi, joten pesin hyvin kaksi lelufiguuria ja asetin ne kakun päälle.

Mitenkäs kakku sitten maistui pienille? Noo… vaihtelevasti. Jäätelöpaketti olisi ollut varmempi valinta, joten ehkä ensi vuonna mennään samalla Taikametsällä kuin tytön 5-vuotisjuhlissa kolme vuotta sitten. Siis pakettijäätelöä, tikkareita ja strösseliä.

Juhlat olivat pienelle todella tärkeät, sillä hän kyseli jo viime vuonna kaverisynttärien perään ja vaikutti nyt hyvin tyytyväiseltä.

Itsellä kyllä alkaa tulla merkkipäiväkiintiö täyteen, sillä reilun kuukauden sisällä on ehditty juhlia jo äitienpäivä, tyttären synttärit x 2, Rouvan synttärit ja pojan synttärit x 2.

Nyt on vuorossa ansaittu, liki vuoden mittainen merkkipäivien järjestämistauko.

perhe lapset vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *