Harry Potter -syntymäpäivät: 10 hyvää + 1 huono idea

Tämän vuoden kantava teema perheessämme on Harry Potter, ja se näkyi luonnollisesti myös tyttären 8-vuotissynttäreillä.

Harry Potter -syntymäpäivät

Syntymäpäivät olivat varsinaisesti jo toukokuussa, mutta juhlat kavereille järjestettiin vasta tällä viikolla. Vaikka juhlien siirtyminen toukokuulta harmittikin silloin, se osoittautui sittenkin onneksemme, sillä saimme järjestettyä juhlat puutarhamökillämme.

Vieraita oli tusina, ja pyysimme mukaan vielä lastenhoitajammekin, joka sekä vahti pienintä rohkelikkoamme että auttoi muutenkin katsomaan, että tilanne pysyy juhlaväen kanssa hallinnassa. Ja säiden jumalat olivat todella puolellamme!

Harry Potter -syntymäpäivät

Tällaisilla elementeillä muutimme mökkipihamme Tylypahkan Helsingin-toimipisteeksi.

1. Tervetuloa mökille 9 ¾!

Mökkimme muutti numeroa 9 ¾:ksi, kun tulostin portille kyltin King’s Crossin asemalta tutulla laiturinumerolla. Ympyrän ja numeron saa tehtyä helposti joka tietokoneelta löytyvillä toimistosovelluksilla, mutta itse tulostin kuvan, jonka löysin ensimmäisenä Googlen kuvahaulla ”platform 9 3/4 sign printable”.

Harry Potter -syntymäpäivät

2. Ilmapöllöt ja muut koristeet

Tytär keksi itse jo aiemmin, että ilmapalloihin voi piirtää pöllön naamat. Huomaa kuitenkin, että tussin on oltava permanentia. Tässä kävi vähän niin, että ensimmäinen permanent-tussi loppui, ja annoin tyttärelle toisen tussin huomaamatta, että se olikin vesiliukoinen, joten uusi kynä ei tarttunut palloihin niin hyvin. Mökkinaapurilta löytyi onneksi varatussi piakkoin.

Ilmapallot voisi toki täyttää vielä heliumilla, mutta meille riitti hyvin, että ilmapallot sidottiin kiinni puiden oksanhaaroihin. Värikkäät paperiviirit on ostettu Juhlamaailmasta.

Harry Potter -syntymäpäivät

3. Ruokatarjoilu

Kokemuksemme mukaan ruokiin ei kannata lasten synttäreillä panostaa aivan hirveästi. Suolatikut ja sipsit ovat aina yhtä suosittuja, ja lisäksi leikkasimme kuppeihin vesimelonisiivuja.

Harry Potter -syntymäpäivät

Varsinainen pääruoka olivat hodarit, joiden sisään oli lämmitetyt nakit ja täytteiksi sinappia, ketsuppia ja kurkkusalaattia. Tyttäremme taisi olla ainoa, joka halusi hodariinsa sinappia ja kurkkusalaattia, ja jotkut eivät halunneet ketsuppiakaan.

Harry Potter -syntymäpäivät

4. Kakku kultaisilla siepeillä

Tärkein ja työläin asia juhliin oli teeman mukaan koristeltu syntymäpäiväkakku. Sokeriset siirtokuvat eivät kiinnostaneet, ja monet netistä löytyneet kakkuesimerkit olisivat vaatineet joko sokerileipurin koulutuksen tai vähintään kokonaisen työpäivän verran aikaa. Sitten keksimme kultaiset siepit ja aloimme ideoida, mistä ne saisi rakennettua.

Harry Potter -syntymäpäivät

Ratkaisu oli Lindorin maitosuklaapallot (löytyy marketeista), jotka spraymaalasin syötävällä kultaspraylla. Kultaspray on Juhlamaailmasta, ja yhdellä spraypullolla käsitteli kymmenen palloa.

On hyvä huomioida, että monissa suklaissa kuten myös näissä suklaapalloissa saattaa olla pieniä määriä pähkinää, joten pähkinäallergikoille koristeet eivät välttämättä sovellu. Me ratkaisimme tämän haasteen tekemällä pähkinärajoitteisille siepit Raffaello-kookospalloista, joiden sisällä on manteli, ja myös ne maalattiin kultaisiksi samalla kultamaalilla. Kookospalloja kannattaa kysellä hyvin varustetuista marketeista.

Harry Potter -syntymäpäivät

Sieppien siivet ovat puolestaan hopeanväristä sokerimassaa, sekin Juhlamaailmasta. Tein siivet pari päivää aiemmin ja jätin ne kuivumaan kaarevalle alustalle folion päälle. Itse sokerimassa on harmaata, ja valmiin koristeen päälle sivellään hopeanvärinen jauhe.

Kokeilin liimata siipiä kiinni palloihin elintarvikeliimalla, mutta siitä ei tullut mitään. En myöskään halunnut lähteä tökkimään koristeisiin cocktailtikkuja, joten päätin, että koristeet ovat aivan riittävän hienot, jos ne laittaa makaamaan kakun päälle.

Itse kakku on Rouvan luotto-ohje, mansikka-suklaamoussekakku, joka on voittanut vuosien aikana puolelleen myös heidät, jotka eivät pidä kermakakuista.

Tärkeä vinkki: säilytä suklaapallot jääkaapissa, sillä ne sulavat helposti lämpimässä. Testasin myös sen, että kultamaali ei kärsi jääkaappisäilytyksessä, kun maali on ehtinyt kuivua.

5. Aarrejahti

Aarrejahti on jokaisten synttärijuhlien hittiohjelmanumero, ja sitä toivottiin myös näihin juhliin. Tällä kertaa konseptiin sisältyi aarrekartta, johon ilmestyi seuraava piste aina, kun edellinen pulma oli ratkennut tai aktiviteetti suoritettu.

Harry Potter -syntymäpäivät

Jokaiselta rastilta sai yhden kirjaimen, ja lopussa kirjaimista oli muodostettava sana, joka paljasti aarteen sijainnin.

Harry Potter -syntymäpäivät

Yksi kirjain oli piilotettu saniaisen sisään.

Harry Potter -syntymäpäivät

”Hei, mä tiedän, se on VARASTO!”

Harry Potter -syntymäpäivät

6. Harryn arven kiinnitys

Ensimmäisellä rastilla kiinnitettiin Harryn arpi silmät kiinni. Siis kuin aasin hännän kiinnitys mutta aasin ja hännän sijaan leikissä olivat mukana Harry ja arpi. Käytössäni ei ollut A3-tulostinta, joten piirsin Harryn mallista ihan itse.

Harry Potter -syntymäpäivät

7. Labyrintti

Aina yhtä hauskaa. Tulostin jokaiselle vieraalle oman labyrintin, jonka löysin netistä. Hauskaa tulostettavaa puuhaa olisi varmasti löytynyt enemmänkin, jos sille olisi ollut tarvetta.

Harry Potter -syntymäpäivät

8. Bertie Bottsin joka maun rakeet

Bertie Bottsin joka maun rakeet oli hittiohjelmanumero. Nämä rakeet oli ostettu Lontoosta, mutta samoja karkkeja saa ostettua vähän erilaisessa pakkauksessa Verkkokauppa.comista. Kyseessä ovat muuten samat rakeet, joita myydään myös Jelly Belly Bean Boozled -pelinä. Hauskuus piilee siinä, että osa karkeista on oikeasti hyvän makuisia: kirsikkaa, omenaa, sitruunaa, tutti fruttia, mutta osa maistuu kastemadoilta, räältä, korvavaikulta, mullalta tai oksennukselta. Varsinkin oksennuspastilli oli lasten suuri suosikki, ja rohke(liko)immat oikein etsivät oksennuspastilleja muiden karkkien seasta.

Harry Potter -syntymäpäivät

9. Piñata

Aarrejahdin pääpalkinto oli siis piñata, ja se löytyi vihjeiden perusteella varastosta.

Harry Potter -syntymäpäivät

Myönnän, että en ole mikään piñata-fani, ja siihen on useampi syy. Ensinnäkin lapset huitomassa (sisätiloissa) mailalla ei ole kovin hyvä ajatus. Toisekseen piñatan rikkomisesta syntyy helposti riitaa (kuka löi miten monta kertaa, menikö piñata rikki liian aikaisin, ehtivätkö kaikki huitoa yhtä paljon, miten karkit jaetaan jne…). Ja sitten on vielä se yletön karkkien määrä. Tällä kertaa piñata kuitenkin tuli, ja teemaan sopiva lohikäärmepiñata löytyi Pilailupuodista. Juhlat järjestettiin sentään ulkona, jossa oli enemmän tilaa huitoa. Piñata rikkoutui krokettimailalla.

Harry Potter -syntymäpäivät

10. Suklaasammakot

Vielä läksiäisiksi vieraat saivat Tylypahka-kynät ja itse valetut suklaasammakot. Ostimme Lontoosta hauskat suklaasammakkomuotit, ja paketoimme jokaiselle vieraalle oman sammakkonsa kotiin vietäväksi. Osa vieraista taisi kyllä syödä sammakkonsa heti. Muotteja voi ostaa myös netistä. Esim. EMP.fi näyttää myyvän samaa settiä.

Harry Potter -syntymäpäivät

+1 huono idea: Suolatikkuluudat

Ei niin onnistunut idea synttäreille olivat suolatikkuluudat, joissa on lakunauhaharjakset. Olin luudasta koekappaleen jälkeen innoissani, mutta seuraavat yksilöt eivät olleetkaan pysyä kasassa. Yksi toisensa jälkeen luudan ympäri pyöräytetty lakunauha napsahti itsekseen poikki muutaman minuutin jälkeen riippumatta siitä, miten kireään se oli vedetty.

Luutia sidottiin kasaan yhä uudelleen lähempänä puolta yötä edellisenä iltana. Muutama oli avautunut vielä yön aikana rasiassa, joten puolentoista tunnin työn tuloksena saimme lopulta koristeiksi kymmenen suolatikkuluutaa, ei edes riittävästi kaikille vieraille. Ei kannata kokeilla kotona

Harry Potter -syntymäpäivät

Päivänsankari oli juhlistaan niin onnellinen, mutta jälleen kerran aika tuntui loppuvan aivan kesken. Vielä pari vuotta sitten 1,5 tuntia oli aivan riittävästi, mutta nyt kieltämättä tekemistä ja juhlamieltä olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa kuin juhliin varatuille kahdelle tunnille.

Harry Potter -syntymäpäivätTällä juhlakaudella on järjestettävänä vielä yhdet 4-vuotiskaverisynttärit, ja sitten onneksi saakin levähtää synttäreiden suhteen liki vuoden verran.

perhe lapset vanhemmuus tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (2)
  1. Voi miten ihanat juhlat tytär saikin! ♥️ Upeaa, kun noin panostitte, varmasti ikuisua muistoja hänelle Meilläkin oli vuosi sitten Harry Potter- synttärit, ja ohjelmavastaavalla (minä) lähti mopo lapasesta täysin. Tuosta aiheesta löytyy netistä niin valtavasti hauskoja, kohtuullisella vaivalla toteutettavia ideoita! Tuli ihan ikävä niitä juhlia, kun teillä oli monta samaa ihanaa ideaa. Meillä hilpein yllätys taisi olla Murheellinen Myrtti, jonka kuva oli kiinnitetty wc-pytyn kannen alapuolelle, ja joka sieltä pomppasi aina kannen auetessa. 😁

    1. Hahaa, tuohan olikin hauska idea! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *