4 x pelejä lasten kanssa

Kesälomalla ehdittiin myös pelata uusia pelejä! Löysin vanhemmiltani n. 30 vuotta vanhan Kummituslinna-pelin, joka oli lapsena suuri suosikkini. Monet muut pelit myin teini-iän kirpputorihuumassa ja rahanhimossa pois (Fragglit-pelin myymistä harmittelen.), mutta tätä säästelin.

Lasten pelit-2.jpg

Näin myöhemmin katseltuna Kummituslinna on kyllä aika yksinkertainen ja jopa tylsä peli, jossa kyse on aivan pelkästä tuurista. Sen teema on kuitenkin jännittävä, ja lapsi piti sitä hauskana, vaikka se tuntui hivenen liian yksinkertaiselta, jopa 6-vuotiaalle. 

Lasten pelit-3.jpg

Tytölle muutama vuosi sitten ostettu Hedelmätarha oli lainassa ystävillämme, ja se palautui nyt meille takaisin. Peli on vieläkin simppelimpi kuin aivot sulattava Timanttiponit, joka oli aikoinaan tytön varsinainen ensipeli, mutta onneksi tyttö tarjoutui opettamaan pelin pelaamista veljelleen. Poika hihkui ilosta valitessaan hedelmiä koriinsa.

Lasten pelit-1.jpg

Isomman lapsen kanssa päästään onneksi vähitellen pelaamaan myös vähän haastavampia pelejä. Kimbleä ja Afrikan tähteä on pelattu niin paljon, että niitä en oikein jaksaisi, joten eräänä päivänä esittelin tytölle Carcassonnen. Se oli hauskaa! Ensin pelasimme 50 pisteeseen ja ilman peltoseuraajia, mutta nyt olemme kokeilleet parit kerrat jo oikeilla säännöillä.

Lasten pelit-4.jpg

Kesän varsinainen hitti ovat kuitenkin olleet pelikortit! Tyttö on jo aika hyvä Maijassa, ja toisinaan hän voittaa ilman apua. Jotta päiväkodissa olisi mehukkaampaa kerrottavaa, opetin hänelle myös Paskahousun, ja vaimoni on erityisen ylpeä siitä, että koulutukseen sisältyi myös Valepaska. Mutta hei, en minä näiden pelien nimiä keksinyt!

Lasten pelit-1-2.jpg

Jokohan hän olisi valmis Settlers of Cataniin

perhe lasten-tyyli vanhemmuus
Kommentit (2)
  1. Meidän melkein 5-vuotias on innostunut pelaamaan mtg-korteilla. 😀 Hyviksi havaittuja pelejä myös esim. Kingdomino, karuba(?), pandemia, erilaiset tietovisat helpotetuilla kysymyksillä, alias… no oikeestaan kaikki onnistuu vähintäänkin kohtalaisesti.

  2. Mima ja Mami
    28.7.2018, 18:01

    Meidän 6-vuotiaan suosikit on Muuttuva labyrintti, Arvaa kuka? ja Uno. Aika klassikkoja, mutta vuosien Afrikan tähti, muistipeli- ja lotto- pelien jälkeen toimii aikuisellekin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *