6-v piirtää (paremmin kuin moni aikuinen)

Olen kertonut aiemminkin tyttäreni piirustus- ja maalauslahjoista ja jakanut useampia piirustuksia silloin tällöin myös Instagramissa. En ole tainnut kuitenkaan koskaan esitellä töitä tarkemmin täällä blogin puolella.

Tervetuloa siis sähköiseen taidenäyttelyyn! Kaikki alla olevat teokset ovat neiti 6-v:n tekemiä ja esillä hänen luvallaan.

5-v piirtää - Päivänsäde ja menninkäinen

Aloimme ymmärtää, että tyttärellämme on jokin erityinen taito nähtyämme tämän Päivänsädettä ja Menninkäistä kuvaavan maalauksen päiväkodin seinällä lähes kaksi vuotta sitten. Tyttö oli silloin 5-vuotias.

Häntä itseään yllä oleva piirustus enemmänkin nolottaa, sillä siinä on kuulemma tosi monta juttua hassusti, mutta meistä Rouvan kanssa se on täydellinen. Asettelu, viivan käyttö, värien käyttö, tilan täyttäminen ja tunnelma. Jokainen  ymmärtää kuvasta, mistä siinä on kyse, ja Päivänsäteen ja Menninkäisen lähes toisiaan hipaisevissa käsissä on jotain niin hienon symbolista, että ei neiti ole 5-vuotiaana osannut edes ajatella sitä.

Tyttö on ollut jo ennen tätä ja myös tämän teoksen piirtämisen jälkeen hyvin tuottelias. Hän saattaa toisinaan piirtää yhdeltä istumalta 3 – 4 piirustusta, jotka eivät edes ole mitään luonnoksia vaan lähes reunasta reunaan täytettyjä ja väritettyjä kuvia mistä milloinkin.

6-v piirtää

Nyt hän on keksinyt, että hän voi etsiä äitinsä iPadilla kuvia asioista ja piirtää niitä mallista.

6-v piirtää

Ostin tytölle jo vuosi sitten kunnon tussit. Lähes ammattilaistason kynät saattavat tuntua hassulta hankinnalta 6-vuotiaalle, mutta kun olin nähnyt tämän tason piirtämistä jo pidempään ja halvat tussisetit kuluivat aina parissa viikossa loppuun, päätin hankkia hänelle Manga-piirtäjien suosimat Copic Ciao -kynät. Sen lisäksi että kynät ovat toki laadukkaat, niitä voi myös täyttää uudelleen. Jos siis lempiväriä kuluu eniten, ei tarvitse ostaa kokonaista uutta tussisettiä, ainoastaan täyttöpullo!

Ostin kyniä 24 värin setin, ja sen jälkeen väripalettia on täydennetty vielä muutamalla tosi tärkeällä ja ihanalla värillä. Halpoja kynät ja täyttöpullot eivät ole, mutta kynät ovat olleet jokaisen euron arvoiset ja yksi parhaista hankinnoistani lapselle. Hän ymmärtää jo itsekin, että kynät ovat arvokkaat, joten hän käyttää ja säilyttää niitä huolellisesti, eikä missään tapauksessa sekoita niitä samoihin purkkeihin halpojen markettitussien kanssa.

Piirustuksia on tullut sitä tahtia, että tyttö alkoi kysellä, voisiko hän saada kierreselkäisen luonnosvihkon, jotta hänen piirustuksensa eivät lojuisi kaikkialla ympäriinsä ja rypistyisi. No, jos lapsi haluaa tussipiirroksilleen luonnosvihkon, sellainen hankitaan!

Ostin vihkon muutama viikko sitten, ja alla on otteita siitä, mitä hän piirsi vihkoon ensimmäisten muutaman päivän aikana.

Ensimmäisenä oli tietysti koristeltava vihkon kansi.

6-v piirtää6-v piirtää6-v piirtää6-v piirtää6-v piirtää6-v piirtää6-v piirtää6-v piirtää6-v piirtää6-v piirtää

Tässä eivät vanhemmat voi muuta kuin ihmetellä vieressä ja ostaa lisää tussien täyttöpulloja ja uusia luonnosvihkoja.

Kun olen aiemmin esitellyt tytön piirustuksia, minulle on sanottu useita kertoja, että lapsi pitäisi laittaa johonkin kuvataidekouluun. Voin nyt ilokseni kertoa, että asiassa on edetty! Tyttö kävi puolikkaan kevään kuvataidekoulua päiväkotikaverinsa kanssa, ja hän rakasti sitä niin paljon, että kuvataidekoulu jatkuu nyt myös syksyllä.

Alla oleva teos odottaa muovitettuna sitä, että se pääsee kuvataidekoulun kevätnäyttelyyn. Se on saanut inspiraatiota Manolo Valdésin teoksista. Mittakaava ei käy kuvasta hyvin ilmi, mutta teos on iso, A2-kokoinen.

6-v piirtää

Onko kohta vallattava naapuriasunto ihan vaan siksi, että saadaan enemmän seinätilaa, mihin ripustaa näitä..?

perhe lapset
Kommentit (46)
  1. Siis vau!! Aivan mielettömän upeita. Täällä joku aiemminkin oli kommentoinut, että tyttärellä on aivan erityinen lahja. Ihanaa, että vanhemmat osaavat tukea harrastuksessa. Upeat värit, viiva, sommitelmat ja tunnelma! Täällä yksi graafikko-kuvittaja ihailee mykistyneenä pienen taiteilijan teoksia.

    1. Kiitän hänen puolestaan! 🙂

  2. Voi morjens miten hienoja, ei kai sitä voi muuta sanoa! Erityisen upea lahja teidän tytöllä😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *