7 vuotta ja 120 senttiä

Päivän numerot ovat 7 ja 120, molemmat hyvin merkittäviä. Tyttäreni täytti tänään 7 vuotta, ja vein hänet juhlapäivän kunniaksi Linnanmäelle. Lintsireissu oli puolestaan odotettu merkkitapaus siksi, että kerta oli ensimmäinen sen jälkeen, kun hänellä tuli täyteen tärkeä 120 sentin pituus.

Linnanmäki

Tämä pituus puolestaan avasi pääsyn useaan laitteeseen, joihin alle 120-senttisillä ei ole pääsyä. Tärkein näistä oli tietysti Lintsin legendaarinen, lähes 70-vuotias puuvuoristorata.

Linnanmäki

Viime keväänä olimme vain parin sentin päässä vuoristoradasta, eikä riittäviä senttejä ehtinyt tulla ennen syksyn valokarnevaalejakaan. Mutta nyt! Pituutta mittailtiin talven aikana useamman kerran. Vielä huhtikuussa mitta näytti 119,5:ttä (jolla olisi varmasti käytännössä päässyt laitteisiin), mutta viime viikonlopun mittauksessa oltiinkin jo aidosti ja reippaasti yli rajan: 120,5 cm!

Linnanmäki

Toinen odotettu laite oli pystysuoraan pyörivä Kehrä, joka laittaa myös päät alaspäin.

Linnanmäki

3D-lasit päässä läpi kuljettava Kammokuja osoittautui hieman liian pelottavaksi, ja jouduin taluttamaan tytön silmät suljettuina läpi laitteen. Itselläni ne olivat siis auki.

Linnanmäki

Salama-vuoristorata oli sen sijaan enemmän mieleinen, ja siinä käytiinkin kahdesti.

Linnanmäki

Samoin puuvuoristorata, johon oli palattava vielä uudelleen.

Linnanmäki

Rouva viihdytti tällä aikaa poikasta ilmaisissa laitteissa.

Linnanmäki

Kun ilmaiset laitteet sulkeutuivat seitsemältä, vein pojan vielä Rekkaralliin ja Hevosradalle, joihin alle 100-senttiset pääsevät ilmaiseksi, jos aikuisella on ranneke.

Linnanmäki

Sillä aikaa tyttö ehti käydä kahdesti Pellen talossa ja kahdesti Hypyttimessä. Nämäkin olivat merkittäviä virstanpylväitä, sillä hän pääsi laitteisiin nyt yksin ilman aikuista.

Linnanmäki

Ilta oli mitä mainioin Lintsireissulle. Lämpötila oli lähes kesäinen mutta näin keväisenä arki-iltana laitteisiin ei ollut lainkaan jonoja. Kehrää pyöritettiin vain meille ja ainoasataan Salamaan piti odottaa omaa vuoroa hieman. Ehdimme käydä kahden tunnin aikana peräti 13 laitteessa, mikä ei kesäviikonloppuna olisi käytännössä mahdollista.

Koska pyörimme laitteissa vain viimeisen kolmen aukiolotunnin aikana, saimme ostaa edullisemmat iltarannekkeet, jotka maksoivat 33 euroa koko päivän 42 euron rannekkeen sijaan.

Linnanmäki

Kaksi viimeistä laitetta must do -listalla olivat Tulireki-vuoristorata sekä Hurjakuru.

Linnanmäki

Hurjakurua hän on ihastellut jo useampana vuonna ohikulkiessamme.

Linnanmäki

Osa jännitystä on tietysti se, miten paljon laitteessa kastuu. Selvisimme lähes kuivina, ja pienet roiskeet eivät näin lämpimänä iltana haitanneet.

Linnanmäki

Suosikki näistä kaikista uutuuksista oli kuitenkin Vuoristorata, se alkuperäinen. Se oli hauskempi ja jännempi kuin hän oli ajatellutkaan, ja ajelut olivat yhtä naurua ja kiljahtelua. Tullaan kesällä uudelleen joku viikonloppu vaikka koko päiväksi, ja käydään sitten niissäkin laitteissa, joissa ei nyt ehditty käydä!

Linnanmäki

Kotona odotti vielä yksi yllätys: iltapalalla tarjoiltu syntymäpäiväleivos kynttilöineen.

7 vuotta

Onnea ihanalle 7-vuotiaalle ja 120-senttiselle isolle pikkuiselleni! Ensi viikolla juhlitaan eskarikavereiden kanssa!

perhe lapset
Kommentit (6)
  1. Meilläkin tätä maagista rajaa on ehditty jo tovin odottaa, vaikka hurjapääpoikasemme täytti tammikuussa vasta viisi. 5-vuotisneuvolassa mitan todettiin täyttyneen ja ensi viikon sunnuntaina päästään vihdoin testailemaan uusia laitteita.

    1. Meillä olikin pieni kriisi viime vuonna, kun kaikki kuvittelimme, että se 120 cm olisi tullut täyteen vielä kesän aikana, kun tyttö venähti talven aikana niin valtavasti. No, nytkin ehdittiin hyvin!

  2. Onnea 7-vuotiaalle! Meillä (saman vuosikerran tytöllä) maaginen 120cm raja ylittyi jo viime kesänä (pituutta oli 119,5cm mutta kengät jalassa reippaasti Lintsi-rajan yli) ja siitä otettiin kyllä ilo irti (heti vappuaattona käytiin testaamassa vuoristorata). Viime kesä olikin sitten ihan kreisi huvipuistokesä, kun (lapsen) saldo taisi olla kaksi päivää Lintsillä, kaksi Särkänniemessä, yksi Suomen Tivolissa ja yksi Tukholman Gröna Lundissa (ja huh, ja siellä en enkä ikimaailmassa mene siihen puiseen vuoristorataan, Lintsin vuoristorata on jo tarpeeksi huisi). Harmillista vaan, että nyt Lintsin ilmaislaitteet ovat ”mööh” joten pikainen iltapiipahdus Lintsin tunnelmasta nauttien ja parissa ilmaislaitteessa pyörien ei enää lasta kiinnosta (tai ajatuksen tasolla joo, mutta paikan päällä marina tylsistä laitteista on mahdoton).

    1. Mulla 3-v ilmoitti jo maanantaina, että ei mennä Vankkuripyörään, sillä ”se on ihan tylsä” 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *