Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #11

Syksyn vaihtuessa talveksi ruokapöytäämme palaavat pitkään haudutetut ja lihaisat pataruoat. Ja tietysti ruusukaali! Tämänkin vihanneksen kohdalla kannattaa unohtaa höyryttäminen, sillä puolitettuina, öljyssä kieriteltyinä ja uunissa paahdettuina niistä tulee paljon maukkaampia!

IMG_0051.JPG

”Oi, nyt alkoi tässä perheessä uunissa paahdettujen ruusukaalien kausi. #keittiössänyt #melkeinjoulu”

IMG_0042.JPG

”’Äiti, minä kyllä olisin halunnut mennä tänään päiväkotiin’, totesi nelivuotias vapaapäivänsä aluksi. ’Siellä on ruokana pinaattilettuja. Sellaisia vihreitä. Puolukkahillon kanssa. Ne on tosi tosi hyviä.’ Noooooh, ehkä nämä välipalaletut vähän korjaavat tilannetta. #keittiössänyt #elämääpellossa #lettuja #eipinaatti

IMG_0043.JPG

”Avokadoleipäkauteni on alkanut! #keittiössänyt #aamiaishommia”

IMG_0044.JPG

”Tällainen sujahti aamukymmeneltä uuniin, perinteinen marraskuun hirvipata, kerran vuodessa -herkku. Hirvenlihaa, sipulia, inkivääriä, chiliä, palsternakkaa, suolaa, vettä sekä tietysti oman mökin timjamia ja rosmariinia, joilla maustetaan 95 prosenttia tämän perheen ruoista tulevina viikkoina. #keittiössänyt #pataruokaa”

IMG_0046.JPG

”Brunssista uhkasi tulla brinneri, kun kokkailtiin lasten kanssa isille aamiaista. Croque Madamet kantarelleista, hedelmäsalaatit (miten ne aina unohtaakin arjessa??) ja aikuisille mimosat omasta omppumehusta. Maistui – ja kovasti onnea kaikille isille, myös omalleni sinne jonnekin. #keittiössänyt #isänpäivä”

IMG_0047.JPG

”Luuliko joku, että omat omenat olisi jo syöty? Ehei. #keittiössänyt #omppupiirakka #taasvaihteeksi”

IMG_0048.JPG

”Talvi tuli, ja samalla tuli kova tarve kokkailla tuhdinmakuisia ruokia. Tänään se tarkoitti tällaista intialaishenkistä kikhernekastiketta: sipulia, valkosipulia, inkivääriä, tuoretta kurkumaa, jeeraa, tomaattisosetta, suolaa, pippuria. Ja koska kookosmaito oli päässyt loppumaan (katastrofi!), tekaisin kastikkeen kurpitsasoseesta ja turkkilaisesta jogurtista. Toimii! #keittiössänyt #kikhernecurry”

IMG_0050.JPG

”Tämän vuoden viimeinen basilikatahna. Pistän myös pikkuisen pakkaseen. Seuraavan kerran sitten joskus keväällä! #keittiössänyt #basilika #ahlberg #leikkobasilika”

 

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

Sarjan edelliset osat:
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #10
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #9

Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #8

 

Kommentit (5)
  1. Kiitos inspiraatiosta!

  2. Seuraan Satua instagramissa ja silti käyn aina lukemassa nämä ruokavinkkipostaukset. Hyviä, hyviä vinkkejä! Maukasta viikonloppua!

    1. Voi kiitos, tosi kiva kuulla! Maukasta viikkoa sinulle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *