Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #3

Tällä viikolla Rouvan Instagramista selvisi muun muassa, mitä puutarhamökin punaviinimarjoista ja karviaisista syntyi! Ensin kuitenkin ufopersikoita:

image.jpeg

”Olen syönyt tänä kesänä kilokaupalla ufopersikoita ihan sellaisenaan, mutta nyt innostuin vallan laittamaan ruokaa niistä. Tai voidaanko se laskea ruoanlaitoksi, jos sekoittaa kipossa tilkan Amarettoa ja sokeria, viipaloi yhden paraguayo-persikan ja pyöräyttää päälle jäätelöpallon? Hirmuisen hyvä lopputulos ainakin oli. #keittiössänyt #päiväkahvit #ufopersikka #lattemamalife #jymyjäätelö”

image.jpeg

”Saatiin odotettuja vieraita aamupäivällä, ja piti ennen sitä leipoa jälkkäriksi tämä piirakka. Vauva päätti toisin, ja niin piirakka valmistui vasta kun vieraat olivat taas jo kotona. Testasin tässä, miltä puutarhamökin karviaiset maistuvat vakkaripiirakkapohjani päällä. Oikein hyvältä. (Leikkaatteko te muut muuten ne karviaisten töyhdöt pois? Napsin ne nyt ompelusaksilla, mutta oikomista rakastavana mietin, onko se ollenkaan välttämätöntä.) #keittiössänyt #iltapalaa #karviaispiirakka”

image.jpeg

”Mätsäsin puuron kukkasiin eli keitin punaherukan kuorista ja siemenistä liemen, josta sitten tein vispipuuroa. Voi miten hyvää <3 #keittiössänyt #punaherukka #vispipuuro #hortensia”

image.jpeg

”Terveisiä puutarhamarjasäilömöstä! Punaherukat päätin pakastaa kuumentamattomana kuorettomana soseena. Eli huuhtaisin marjat nopeasti, survoin kevyesti perunasurvimella, paseerasin siivilän läpi ja jaoin rasioihin. Mäskit menivät vielä vesitilkan kanssa kattilaan, katsotaan mitä niistä syntyy. #keittiössänyt #maaninensäilöjä #punaherukka”

image.jpeg

”Piknik mökillä. Koska siellä ei vielä oikein ole mitään ruoanvalmistusvälineitä, tein meille mukaan simppelin perunasalaatin: siiklejä, basilikaa, kantarelleja, karamellisoitunutta sipulia ja #gastronaatti-tomaatteja. Kyllä nyt taas jaksaa kerätä marjoja. #puutarhamökillä #perunasalaattia”

image.jpeg

”Voi onnea, torilla myytiin mustatorvisieniä. Niistä tulee ehkä ihanin risotto. Oijoi. #keittiössänyt #mustatorvisieni #herkkua #superherkkua”

image.jpeg

”Tällaiset kaverit meillä (taas) saunoivat viime yön. Tee ihmeessä sinäkin, nyt on paras aika, kun tomaatit ovat hyviä ja edullisia! #gastronaatti #uunikuivatuttomaatit”

 

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

 

Sarjan edelliset osat:
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #1
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #2

Kommentit (7)
  1. Mukava tämä viikkokooste Rouvan herkuista! Niin nimim. mummoblogi, kannatta käydä ostamassa ruokakirja Gastronaatti (Rouvan tekemä). Se on täydellinen opus mummoillekin, vanhaa hyvää perinneruokaa, mutta uudella twistillä!

    1. moi ,,,,kiitos vinkitä täytyypää kipaista kylällä jos sen löytäisin sieltä 🙂

       

      1. Kirja on jo sen verran vanha, että sitä ei harmi kyllä enää taida saada kaupoista. Kirjastosta tietysti, ja sitten nettikaupoista ainakin Adlibriksellä näyttää olevan se yhä valikoimissaan: http://www.adlibris.com/fi/kirja/gastronaatti-9789511284819&nbsp;

    2. Voi, minä täällä vain hyrisen suosituksista, kiitos 🙂 

  2. moi ,mummo haluaisi tuon peltitomatti ohjeen,ne näyttä niin maukailta . kiitos

    1. Moikka mummo!

      Kas tässä ohje: Pese tomaatit, halkaise ja poista kannat. Laita tomaatit uunipellille leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen leikkuupinta ylöspäin. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele sokeria, suolaa ja tuoretta timjamia. Laita tomaatit 100-asteiseen uuniin yöksi, noin 8 tunniksi. Jätä uunin ruukku raolleen ja vaikka lusikka väliin, jotta kosteus poistuu. Me ollaan muuten tehty näistä videokin, se löytyy tämän linkin takaa: http://gastronaatti.fi/videot

      Kerrallaan kannattaa muuten tehdä kaksi kiloa, nämä ovat sen verran koukuttavaa tavaraa.

      Toivottavasti innostut kokeilemaan ja tykkäät 🙂 

      1. Kiitos ohjeesta……aikansa selattua näitä sinun blogeja löysin ohjeen ja kävin vielä kylällä metsätämässa sinun kirjaa löysin ohjeen ja ja jopa videon 😉 eli olen nyt tehnyt viikonloppuna ja voi sanoa hyviä olivat huomaa olivat hyviä eli pellillisen ja papakin tykkäsi . ja nyt tehdään uusi erä ja reilusti 🙂 …kiitos  tv mummo .

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *