Futon lapselle: tähän merkkiin me luotamme

Kaupallinen yhteistyö: Porin Villa ja Peite

Esittelin pari viikkoa sitten lastenhuoneen uuden kerrossängyn. En kuitenkaan kertonut silloin, mitä löytyy peittojen ja lakanoiden alta. Siellä ei nimittäin majailekaan mitä tahansa patjoja vaan Porin Villa ja Peitteen futonit!

Porin Villa ja Peite Futon

Tyttärellämme oli Villan ja Peitteen futon myös vanhassa sängyssään. Sänky ei ollut kuitenkaan standardimittainen vaan hieman lyhyempi, joten sängyn vaihdon yhteydessä jouduimme hankkimaan myös hänelle uuden patjan.

Emme harkinneetkaan lapsille muita patjoja vaan päädyimme heti tilaamaan futonit.

Porin Villa ja Peite Futon

Futonia tilatessa itsestään selvä valinta oli puolestaan Porin Villa ja Peite. Arvostamme ensinnäkin kovasti kotimaista käsityötä ja sitä, että patjat on tehty juuri meidän tilauksestamme meitä varten.

Sen lisäksi olimme hyvin tyytyväisiä vanhaan futon-patjaamme. Emme raaskineet luopua siitä emmekä vanhasta rautasängystämme, joten molemmat ovat nyt mökkikäytössä. Rouva nukkuu sillä yönsä, ja olenpa itsekin ollut muutamana yön mökillä yksin ja nukkunut futonilla erinomaisesti.

Porin Villa ja Peite Futon

Alun perin valitsimme futonin siksi, että luonnonmateriaalit hengittävät hyvin eivätkä hiosta nukkujaa ja futonin kerrottiin joustavan ja mukautuvan nukkujan alla. Materiaaleiksi valitsimme jo silloin villan ja luonnonkumin, ja samoilla materiaaleilla lapset nukkuvat myös jatkossa.

Patjan vahvuus on 14 cm, ja siinä on luonnonkumia 7,5 cm:n kerros. Patjaa olisi saanut myös paksumpana, mutta tilasimme siitä ohuemman version, etteivät lapsukaiset kierisi yöllä turvalaitojensa yli.

Patjoihin tilattiin myös villatäytteiset, ohuet patjansuojukset. Paksumpiakin sijauspatjoja olisi saanut kumi-, jouhi- tai puuvillatäytteillä, mutta tässäkin valitsimme ohuemman vaihtoehdon, mikä riittää kevyille nukkujille hyvin.

Porin Villa ja Peite Futon

Itse asiassa ehdin testata jo tämän uudenkin patjan kertaalleen. Kun poika oli pari viikkoa sitten korvatulehduksessa, hän heräsi yöllä pikkutunneilla kovan kuumeen aiheuttamaan kurjaan oloon.

Annoin hänelle kuumelääkettä ja kävin pitkäkseni hänen viereensä silittelemään hänet takaisin uneen. Heräsin siitä aamulla herätyskellon soittoon. Hyvin kannatteli villa-luonnonkumi myös aikuisen miehen unta.

Porin Villa ja Peite Futon

Jos tarve ei ole meidän tavoin täyspitkille 80 x 200 cm kokoisille patjoille, lasten sänkyihin saa myös 10 cm paksun villa-kookospatjan, jonka voi tilata täysin omilla mitoilla (leveys alkaen 60 cm ja pituus alkaen 120 cm). Se on kätevää, sillä lasten sängyt voivat olla aika lailla minkä kokoisia tahansa.

Patjan tilaaminen kokeilematta voi tuntua jännittävältä, mutta Villan ja Peitteen tuotteisiin pääsee tutustumaan livenä myös useammassa näyttelytilassa Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Turussa ja tietysti Porissa. Helsingissä näyttelytilat ovat Aarrelangassa Oopperaa vastapäätä ja Tikaussa Merikadulla. Näyttelytiloissa voi nähdä myös lasten villa-kookospatjan.

Porin Villa ja Peite Futon

Vielä emme ole vaihtaneet omaa petiämme futoniin, mutta kun nykyisestä joustinpatjastamme aika jättää, luulen, että käännymme jälleen Villan ja Peitteen puoleen.

Lue lisää Villa ja Peitteen sivuilta: villajapeite.fi/tuoteryhmat-10-futon-patjat.php

koti lapset sisustus
Kommentit (6)
  1. Hei, onko teidän villa-luonnonkumipatjat tilattu mittatilauksena? En itse löytänyt tuollaista vaihtoehtoa Villa&Peitteen sivuilta. Sattumalta olin nyt juuri etsimässä sopivaa futon-patjaa lapseni parvisänkyyn ja olisin myös halunnut villa-luonnonkumisen vaihtoehdon, mutta patja saisi olla vain tuon 14cm turvalaitojen vuoksi. En nähnyt sellaista vaihtoehtoa nettisivuilla.

    1. Kyllä ja ei 😀 Kun tilasin patjaa, se olisi tullut ensin ihan standardikokoisena, mutta kun aloin epäröidä, onko patja liian paksu, kuulin että patjan voi tehdä ohuempanakin. Kannattaa siis kysellä suoraan Villa ja Peitteen asiakaspalvelulta.

  2. Meillä on myös itsestäänselvää, että kaikilla perheenjäsenillä on futon-patjat. Tästä syystä en voi edes harkita lapselle Avaroomin sänkyä, koska niissä on aina vaneripohja eikä sälepohjaa, jonka futon vaatisi. Kommentoiko Porin villa ja peite tätä teille mitenkään?

    1. Meillä on perintökerrossängyssä umpinainen pohja ja siihen kommentoivat Porin Villa ja peitteestä, että riittää jos siihen pohjaan poraa pieniä reikiä joka puolelle. Niin tehtiin ja futonit ovat olleet lapsilla nyt kohta kaksi vuotta käytössä. Patjat ontehty täysin mittojen mukaan, sillä yläsängyn jalat ovat reunojen sisäpuolella eli kulmissa on neliöt. Patjojen täytteeseen jätettiin kulmiin mittojen mukaiset tyhjät neliöt ja ne istuvat hyvin paikoilleen. Lisäksi sängyn pituus ei ole standardi vaan tarvittiin 185 cm patjat. Sekään ei ollut ongelma. Erittäin hyvää palvelua siis.

    2. Ei kommentoinut, en myöskään erityisesti kysellyt. Sängyn pohja ei ole yhtenäistä vaneria vaan koostuu useammasta palasta, joiden välissä on raot, ja jokaisessa levyssä on myös kaksi reikää. Järkeilin, että kosteus kyllä haihtuisi niiden kautta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *