Kerrossänky toi lisätilaa pieneen lastenhuoneeseen

Kaupallinen yhteistyö: AVA Room

Miten yksi huonekalu voikin tehdä näin monta ihmistä näin onnellisiksi? Hankimme kesällä lastenhuoneeseen AVA Roomin kerrossängyn, joka toi pieneen huoneeseen lisätilaa ja ratkaisi kerralla sekä nukkumis- että säilytystilahaasteemme pitkäksi aikaa!

AVA Room - Kerrossänky

Blogia pidempään seuranneet tietävät, että omistamme myös naapuriasuntomme, ja voisimme periaatteessa milloin vain päättää yhdistää sen nykyiseen kotiimme.

Kun pojan vanha sänky alkoi käydä hänelle liian pieneksi, olimme vaikean päätöksen edessä: kahta sänkyä ei mahtuisi pitkään ja kapeaan lastenhuoneeseen mitenkään, mutta toisen asunnon valtaaminen lisätilan vuoksi ei tuntunut myöskään järkevältä. Oikeastaan emme tarvinneet kuin paikan toiselle sängylle.

AVA Room - Kerrossänky

Joskus aiemmin pohdimme, että emme haluaisi lapsille kerrosänkyä, ja tytölläkin oli kaunis rautainen sänky, jossa hän voisi nukkua vielä monta vuotta. Pohdittuamme asiaa useamman hetken päädyimme kuitenkin siihen, että ehkä voisimme sittenkin hankkia kerrossängyn, jos sopivan tyylikäs vaihtoehto löytyisi. Ajattelimme, että rautasängystä olisi sitten luovuttava.

Katseltuamme vaihtoehtoja ihastuimme kotimaisen AVA Roomin tukevaan kerrossänkyyn. Sängystä oli saatavilla myös 164-senttinen Kids-malli, mutta päätimme tilata siitä vielä täysimittaisen, 200-senttisen version, jotta se ei kävisi aivan heti pieneksi kummallekaan.

Rautasängyllekin löytyi paikka puutarhamökiltä, kun keksin, että voin mökillä yöpyessämme aivan hyvin nukkua itse patjalla.

AVA Room - Kerrossänky

Hieman mietin, miten paljon sänky tukkisi pientä huonetta, mutta ajattelin sen olevan kuitenkin pieni ongelma, jos nukkumiskysymyksemme olisi ratkaistu useammaksi vuodeksi.

Paitsi nukkumiseen, sänky toi apua myös ainaiseen säilytystilaongelmaan. Ensinnäkin saimme uudelleen käyttöön huoneen nurkassa sijaitsevan komeron, joka oli viimeiset seitsemän (!) vuotta niin hankalasti pinnasängyn takana, että sitä ei voinut pitää aktiivisessa käytössä. Sinne siis lähinnä tungettiin tavaraa, jota ei tarvittu koskaan.

AVA Room - Kerrossänky

Tilasimme sängyn alle myös valtavan vetolaatikon, jossa on tilaa yhtä paljon kuin kokonaisessa lipastossa, joten nyt saamme sängyn alle jemmaan paljon isokokoistakin tavaraa. Laatikko liukuu kevyesti ja on hyvin helppo käyttää.

AVA Room - Kerrossänky

Jotenkin siis tuntuu jännästi, että vaikka sänky onkin iso ja vie tavallaan paljon tilaa, se on myös tehnyt pienestä huoneesta avaramman ja toimivamman ja jopa lisännyt tilaa.

AVA Room - Kerrossänky

Valitsimme sängyn materiaaliksi koivuvanerin, ja se on vahattu Osmo Colorin kuultovahalla (sävy 3186, ”Mattalumi”, kaksi käsittelykertaa). Kun materiaali on koivuvaneri, sävyn voi valita itse Osmo Colorin valikoimasta.

Yläsänkyyn kuuluu turvalaita oletuksena, ja tilasimme myös alasänkyyn turvalaidan, joka myydään lisävarusteena.

AVA Room - Kerrossänky

Sängyn tikkaat voi asentaa sekä vasemmalle että oikealle, ja meidän huonejärjestykseemme luontevinta oli sijoittaa ne oikealle.

Sänky toimitettiin osina, mutta ainakin itselleni se oli helppo koota. Päätylevyjen kiinnittämisessä ja yläsängyn nostamisessa paikalleen tarvitsin apukäsiä.

AVA Room - Kerrossänky

Lapset ovat luonnollisesti sängystä innoissaan. Saimme sängyn juuri ennen kesälomaa, joten he ovat ehtineet kotiutua omiin sänkyihinsä kunnolla vasta muutaman viikon ajan. Mutta molemmat ovat jo rakastuneet omiin punkkiinsa.

AVA Room - Kerrossänky

Tytär nukkuu yläkerrassa, usein oman rakkaan nallensa kyljessä, ja pikkuveli kellii alakerrassa.

AVA Room - Kerrossänky

Tässäkin suhteessa tilava sänky on kiva, sillä sänkyyn mahtuu aika monta unileluakin – ja pojan jalkopäähän usein myös iso pino kirjoja. Hän rakastaa kirjoja, selailee niitä usein nukahtamiseen asti ja saattaa aamulla herättyään jatkaa niiden katselua, varsinkin jos hän herää viikonloppuna ennen siskoaan.

AVA Room - Kerrossänky

Poika myös leikkii sängyn olevan hänen kotinsa: turvalaidan yläpuolella oleva osa on ”ikkuna”, ja aukko tikkaiden ja turvalaidan välissä on ”ovi”, jonka hän avaa ennen kuin astuu sängystä ulos.

AVA Room - Kerrossänky

Olemme sänkyyn aivan äärettömän tyytyväisiä, koko perhe, ja sen hankkiminen oli varmasti yksi parhaita ajatuksia aikoihin.

AVA Room - Kerrossänky

Jos sain sinutkin vakuutettua siitä, miten toimiva kerrossänky on pienessä (tai miksei isommassakin) lastenhuoneessa, voit tilata oman kerrossänkysi AVA Roomin verkkokaupasta. Sängyt saa myös erikseen niin halutessaan.

AVA Room lupasi blogini lukijoille 10 % alennuksen, joka koskee kaikkia kerros- ja parvisänkyjä, sängynaluslaatikoita ja turvalaitoja. Edun saa lunastettua verkkokaupassa koodilla Isyyspakkaus2019, ja se on voimassa elokuun 2019 ajan!

AVA Room - KerrossänkyLisätiedot: avaroom.fi

perhe lapset sisustus
Kommentit (7)
 1. Entinen asiakas
  16.4.2021, 11:15

  Mahdollisille kiinnostuneille tiedoksi, älkää MISSÄÄN TAPAUKSESSA erehtykö ostamaan AVA Roomsin tuotteita. Toimitusajat ovat luvatun neljän viikon sijaan yli puoli VUOTTA, asiakaspalvelu tarjoilee mitä erikoisimipia selityksiä (”tehtaalla on pannuhuone rikki”), saattavat luvata toimituksen tiettynä päivänä mutta eivät saavukaan, jne. Eivät ole mistään muutoksista yhteydessä asiakkaaseen vaan kaikki tiedot pitää itse kaivella, soitella, sähköpostitella, selvitellä….

  1. Tommi Koivisto
   27.4.2021, 22:52

   Kuulostaa todella erikoiselta :-/

 2. Meillä on kaupunkiasunnossa juuri samanlaiset helat ovien kahvoissa. Ei voinut olla huomaamatta. Meidän talo on 1900-luvun alussa ja juuri tuollainen kaappi meilläkin.

  Sänkyä tulin siis ihailemaan, mutta huomasin nämä yksittyiskohdat.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *