Harry Potter -legoleikit jatkuvat yhä

Huhheijaa, enpä muista, että mitkään leikit olisivat tässä perheessä vieneet näin pahasti mukanaan sitten Frozen-innostuksen neljä vuotta sitten. Harry Potter -legoleikit jatkuvat siis yhä – ja parhaalla mahdollisella tavalla: vanhoista legoista kehitellään nyt uusia rakennelmia ilman tarvetta ostaa mitään uutta!

Lego Harry Potter

Täytyy myöntää, että itsellänikin on tässä ollut sormeni pelissä, ja muutamaa rakennelmaa tuli koottua ja sopivia paloja etsittyä lego-laatikoista niin pitkään, etten kehtaa edes kertoa.

Yksi ensimmäisistä laajennoksista Tylypahkan suureen saliin oli tornin laajentaminen syvyyssuunnassa, jotta hahmoilla on tilaa, missä liikkua ja leikkiä. Hieman apua tytär tarvitsi riittävän tukevan rungon rakentamiseen, mutta sisustuksesta hän on vastannut täysin itse.

Lego Harry Potter

Lisäsin toiselle puolella myös portaikon.

Lego Harry Potter

Koska emme ostaneet Tylypahkan tällipajun varsinaista legosettiä, paju ja Weasleyn perheen lentävä auto piti rakentaa itse. Osaa tällipajun oksista voi tietysti liikutella.

Lego Harry Potter

Kun tytär rakensi Tylyahon ja Tylypahkan lisäosia, kuten Sekon pilapuodin ja Tylypahkan kasvihuoneen…

Lego Harry PotterLego Harry Potter

…itse rakentelin Hämäkäkin, jonka jalkoja voi toki myös liikuttaa.

Lego Harry Potter

Tytär näki viikko sitten kavereilla kirjan, joka oli täynnä lisäideoita Harry Potter -legoleikkeihin, ja kirjan innoittaman valmistui myös Myrtin vessa…

Lego Harry Potter

…ja käsienpesuallas. Tämän kuvan ottamisen jälkeen vessa liitettiin vielä muuhun linnaan, kolmannen kerroksen korkeudelle, ja vessan nurkalta lähtee nyt myös liukumäki alas aivan kuin sisäänkäynti Salaisuuksien kammioon.

Lego Harry Potter

Samaisesta kirjasta on myös idea linnan viimeisimpään uutuuteen: Tylypahkan liikuuviin portaikkoihin, jonka askelmat ovat kiinni toisissaan pyörivillä levyillä.

Lego Harry Potter

Saa nähdä, mitä uutta linnassa on parin viikon päästä. Uusia legoja ei ole kuitenkaan luvattu ostaa ennen kuin mahdollisesti toukokuussa syntymäpäivälahjaksi.

Nyt hän ihailee linnaansa päivittäin ja huokailee, miten hänellä on maailman hienoin Lego-Tylypahka. Olen samaa mieltä.

Kommentit (5)
  1. Mihin asti olette kirjoja lukeneet? Kuusivuotias on lukenut ekat neljä, ja luen neljättä vielä ääneen jälkikäteen uudestaan ja se on kyllä aika pelottava nyt loppumetreillä. Kirjat 5-7 kai pahenevat väkivallan suhteen vielä.

    1. 7-v:n kanssa on luettu ja katsottu osat 1 – 3. Nyt ajattelin, että otetaan neloskirja käsittelyyn, kun hän täyttää 8. Hän ei kyllä vähästä hätkähdä, mutta seuraavat osat menevät jo todella synkiksi.

  2. Aivan upea! Varsinkin kasvihuone ja Myrtin vessa ovat mahtavia omia lisäyksiä! Olisipa itselläkin ollut lapsena tuollainen linna – rakastin legoja ja Pottereita ja rakastan kyllä vieläkin <3 Minulla oli siskojen kanssa myös luovat leikit, mm. nukkekodit valjastettiin Weasleyn ja Hermionen perheiden taloiksi ja kaikki mahdolliset pikku hahmot niiden asukkaiksi. Esimerkiksi mustatukkainen Aladdin-hahmo sai kunnian olla Harry, kun eihän meillä mitään virallisia Harry Potter -leluja ollut 😀 Potterit ovat säilyneet lempikirjoinani aikuiseksi asti ja edelleen luen jonkun niistä joka vuosi. Ihanaa, että myös uudet sukupolvet innostuvat niistä. Terveisin Luihuinen vm. 90

    1. Olisipa Harry Potter ollut olemassa jo, kun olin lapsi! 😀 Olisin varmasti tykännyt ja hurahtanut yhtä pahasti kuin tyttöni.

      1. Samoin ajattelen! Meillä esikoisella kolmas kierros kirjojen läpilukua menossa 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *