Parasta juuri nyt: Lego Harry Potter

Hetkinen, hetkinen, mitäs täällä tapahtuu? Onko täällä taas jokin uusi setti Harry Potter -legoja? Eikös tässä juuri muutama päivä sitten kerrottu, että joulupukki toi 7-v:lle Tylypahkan legolinnan, eikä silloin puhuttu mitään Tylypahkan pikajunasta?

Aivan. Vielä toissapäivänä koko Tylypahkan pikajunaa ei ollut, eivätkä vanhemmat myöskään luvanneet ostaa uusia legosarjoja ennen kuin ehkä syntymäpäivälahjaksi keväällä. Mutta sitten tytär vetäisi sellaisen ässän hihasta, että pikajuna päädyttiin ostamaan: hän ostaa uuden setin omilla rahoillaan.

Neiti on säästänyt rahaa säästöpossuunsa jo pidemmän ajan. Hän on ehdottanut kyllä useamman kerran viimeisen vuoden aikana, että voisi ostaa omilla rahoillaan jotain (minun mielestäni täysin turhaa), mutta olen sitten saanut hänet uskomaan, että rahoja ei kannata laittaa nopeasti muodista pois meneviin leluihin, joilla ei ole edes jälleenmyyntiarvoa (kuten LOL-palloihin). Olen kehottanut häntä harkitsemaan vähän pidempään, ja kerta toisensa jälkeen hän on päätynyt siihen, ettei sittenkään haluaisi ostaa aiemmin himoitsemaansa kertakäyttölelua.

Jotta samaa keskustelua ei tarvitsisi käydä aina vain uudelleen, Rouva kehitti hänen säästöilleen korkosysteemin: jos lapsi ei osta rahoillaan mitään puoleen vuoteen, äiti maksaa säästöpossun säästöille reilun koron (10 €). Korko sovittiin maksettavan 1.1.2020, jos possun säästöihin ei ole koskettu.

Joululahjaksi saatu legolinna oli niin mieleinen ja sekä sillä että sen hahmoilla on leikitty sen jälkeen aamusta iltaan niin, että en ole ehkä koskaan nähnyt tyttären olleen niin innoissaan mistään lelusta. Hän intoutui jopa rakentamaan vanhojen legosarjojen osista uusia rakennuksia Tylypahkaan ja Tylyahoon ja halusi ottaa uudet Harry Potter -minifiguurit mukaan mummolaankin.

Siispä yhteisen harkinnan jälkeen päädyimme siihen, että heti tammikuun alussa, koron maksun jälkeen, tyttö saisi ostaa omilla rahoillaan minkä tahansa valitsemansa Harry Potter -legosetin. Arvoimme hetkisen Tylypahkan tällipajun ja Tylypahkan pikajunan välillä. Tällipaju olisi jatkanut linnaa lisäosalla, ja sen mukana olisi saanut myös Kalkaros- ja Voro-minifiguurit, mutta totesimme kuitenkin, että Tylypahkan pikajuna on paljon upeampi, ja kyseiset minifiguurit voi puolestaan ostaa irtohahmoina Pii Poon valikoimasta.

Ja onhan tämä juna tosi hieno! Satuimme vielä huomaamaan, että se oli Verkkokauppa.comin alessa erittäin hyvässä tarjouksessa, joten kävimme ostamassa setin heti uudenvuodenpäivänä.

Pienemmälle selitimme, että sisko on ostanut junan itse omilla rahoillaan ja että hänkin voi isompana säästää johonkin omaan kivaan juttuun. Sisko antoi onneksi pienen auttaa junan kokoamisessa ja luvan leikkiä junalla sitten, kun se on valmis, joten hän ei ehtinyt edes pahastua siitä, ettei saanut itse uusia legoja.

Tytär kyseli juuri, mistä leluista isi tykkää kaikkein eniten. Vastasin, että kyllähän ne ovat legot. ”Entä toiseksi eniten?” No jaa, onkos muita kivoja leluja edes olemassa? Lautapelejä ei varmaan lasketa leluiksi?

Kun kerroin tyttärelle kirjoittavani hänen hankinnastaan blogiin, hän piti sitä hyvänä ideana: ”Se varmasti kannustaa jotain toistakin säästämään pidempään johonkin isompaan ja tosi kivaan juttuun, eikä rahat mene johonkin turhaan.” Viisaita sanoja 7-v:ltä.

Harry Potter -leikit jatkuvat nyt siis näillä seteillä, ja kaksi lisähahmoa on laitettu tilaukseen. Tässä on monta kuukautta aikaa miettiä, mikä on suurin toive synttäreille ja rakennella sillä aikaa vaikkapa Tällipaju joistain vanhoista osista.

Kommentit (11)
 1. Hmm, en nyt tiedä etteikö Harry Potter (aka HP)-legot olisi 7v. tyttöjen juttuja (vs. LOL pallot). Meillä ainakin HP on ekaluokkalaisen tytön kohdalla tosi iso juttu (joulun lahjapaketeistä paljastui HP-nukkeja ja -kirjoja, legoja tullee synttäripaketeista parin kk kuluttua). Meillä lapsi on todellakin suuri legojen rakastaja (tykkää sekä koota ohjeen mukaan, että keksiä omia rakennelmia, tytöstä myös tekniikkalegot on erittäin kiinnostavia ja kivoja, samaten kuin Lego Friends -setit). Ei (nykyajan) lapset vaan oikeasti ole, että tyttöjen jutut tai poikien jutut. Ei sillä, meillä on myös LOL nukkeja, ja kokemuksesta tiedän, että legot on sata kertaa enemmän leikittyjä kun LOL nuket.

  1. Kuulostaa kovin samalta! Lego Friendsit on olleet kyllä kans kivoja, mutta HP vie nyt voiton.

 2. Meillä lapset 11 ja 7 ja legoja on kertynyt jo paljon. Molemmat lapset rakastavat ohjeista rakentamista ja isompi on säästänyt myös rahaa kalliisiin tekniikka legoihin. Nyt oli ensimmäinen vuosi, ettei ykköstoiveena ollut joku kallis legopaketti.

  Meillä lapset siis nimenomaan tykkää rakentaa, mutta sen jälkeen ne tuppaavat unohtumaan ”koristeiksi”. Nyt on yksi kaappi täynnä kalliita koottuja koneita tms. niitä ei raaski purkaa ja sekoittaa muihin legoihin.

  Nuorempi ekaluokkalainen rakentelee legoista joskus Petseille tms.taloja, mutta aika vähän. Mielummin käyttää pahvilaatikoita, kuumaliimaa yms.materiaalia. En pistä pahakseni, koska lapsi on keksinyt lähes ilmaisesta materiaalista vaikka mitä, huone tosin näyttää suurimman osan ajasta lähinnä askartelu pajalta.

  Olen siis havainnut, että ainakin meillä Legot eivät ruoki varsinaisia mielikuvitusleikkejä. Paljon käytetyimpiä ovat tosiaan petsit, Lollit yms.pikkuhahmot . Nuoremman mielestä monet muut hahmot ovat paljon söpömpiä kuin kulmikkaat legohahmot. Ei minuakaan niiden ulkonäkö varsinaisesti miellytä. Lapsena tykkäsin kyllä itse Fabulandeista.

  Harry Potter on meilläkin kovassa suosiossa ja ehkä vuoden leikityin asia nuoremmalla on ollut Fleur Delacourin sauva ja Potter lasit, eli roolileikit on edelleen ykkösjuttu.
  Vanhemman lapsen kanssa olemme käyneet Warner Brosin studiolla Lontoossa, jota suosittelen kyllä Potter faneille lämpimästi!
  Nyt myös nuorempi hinkuu sinne, varsinkin kun sai lomalla luvan katsoa ensimmäisen leffan.

  1. Meillä on muuten myös tehty sekä Hatchimalseille että LOL-hahmoille talot pahvista ja kuumaliimasta 😀 Ja se oli todella hauskaa katsottavaa, taloista tuli myös todella hienot! Huvittavaa on, että 3-v on kyllä paljon kiinnostuneempi niistä rakennelmista 😀

  2. Niin, vielä mielikuvitusleikeistä: nämä Harry Potter -legot ovat olleet hauskoja juuri siksi, että niissä on ollut mukana tuttuja hahmoja, ja kun olemme lukeneet kirjoja tytön kanssa, hän haluaa nyt leikkiä kirjojen tapahtumia niillä hahmoilla ja myös rakentaa lisää rakennuksia. Mun pitää kyllä varmaan tehdä uusi postaus, jossa esittelen, miten hienoja laajennuksia linnaan on jo tullut!

   1. Lasten seuraaminen on hauskaa, kun kaikilla on omanlaisensa mielenkiinnon kohteet ja leikit. Pääasia kuitenkin, että lapset vielä leikkii tässä ruutujen täyttämässä maailmassa 😊
    Mielestäni Potter on just hyvä, koska ainakin meillä se on sisarusten yhteinen kiinnostuksenaihe, vaikka toinen on tyttö ja toinen poika ja ikäeroakin on 4vuotta.
    Vanhempi on selvästi mielissään siskonsa innostuksesta.

    Vanhempi on enemmän ollut rakentelija, eikä ole koskaan innostunut niin paljon roolileikeistä. Nuorempi tosiaan rakastaa eläytyä hahmoihin ja erilaisia roolivaatteita on kertynyt jo iso arkku. Veikkaankin, että seuraava synttärilahja toive on Rohkelikkojen viitta.

    Kiva tosiaan ostaa sellaista, jonka tietää varmasti olevan mieluinen ja kestävän ja mukautuvan leikeissä pitkään.

    1. Meillä poika ei oikein vielä siitä maailmasta perusta, vaikka onkin ollut tavallaan läsnä, kun kirjoja on luettu. Hän tuntee kyllä hahmot, mutta on huomattavasti kiinnostuneempi Frozenin ja My Little Ponyn hahmoista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *