Haukiburgerit
Mikä se siellä hampurilaisen välissä kurkistelee? Ei ole possua eikä nautaa vaan mehevä haukipihvi!
Kalaburgeri on oikein virkistävää vaihtelua lihaburgereiden sijaan, mutta nämä pihvit ovat niin herkullisia, että niitä syö oikein mielellään ihan vaikka sellaisenaan.
Haukipihvit
Ainekset
- n. 2 nyrkin kokoinen pala kuivunutta hiivaleipää
- 1/2 dl vettä
- 2 keskikokoista sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- iso kourallinen lehtipersiljaa
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 sitruunan mehu
- 1/2 dl pieniä kapriksia
- 1/2 punaista chiliä
- 1 dl raastettua parmesaania
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 600 g haukifilettä
Valmistaminen
- Hienonna kuivaa leipää käsin, laita leivänpalat isoon kulhoon ja kaada niiden päälle vettä. Anna leivän pehmentyä hetki ja jatka sitten murentamista sormin
- Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita hetki, lisää valkosipulit ja jatka kuullottamista. Älä kuitenkaan anna sipulin ruskettua. Kaada sipulit samaan kulhoon leivän kanssa ja anna sipulin jäähtyä
- Raasta sitruunan kuori, purista sitruunan mehu ja lisää kuoret ja mehu kulhoon
- Lisää hienonnettu lehtipersilja, kaprikset, hienonnettu chili, parmesaani, kananmuna, suola ja pippuri kulhoon
- Hienonna hauki. Jos teet sen pienellä tehosekoittimella, se kannattaa tehdä kahdessa osassa: paloittele hauki saksilla, laita palaset tehosekoittimeen ja anna tehosekoittimen käydä niin pitkään, että ruodot hienontuvat
- Lisää hauki kulhoon ja sekoita pihvimassa tasaiseksi käsin
- Kaada lautaselle oliiviöljyä, kastele kätesi öljyyn ja muotoile pihvejä öljyisillä käsillä leivinpaperin päälle. Kostuta kädet öljyyn jokaisen pihvin jälkeen
- Paista pihvejä 200-asteisessa uunissa 15 – 20 minuuttia. Käännä pihvit kerran paistamisen aikana.
Hampurilaissämpylät voit valmistaa samalla reseptillä kuin sandwich-sämpylätkin mutta muotoile sämpylöistä pyöreitä. Kuvan hampurilaisessa mausteina on hienonnettua sipulia, suolakurkkua, paahdettua paprikaa, ketsuppia ja kotitekoista majoneesia, ja se on tarjoiltu uunissa paahdettujen perunalohkojen kanssa.
Ja muista, että samalla ohjeella voit tietysti tehdä myös kalapullia!
Hampurilaiset maistuvat parhailta, kun ne syö hyvässä seurassa!