Hearthstone-koukussa

Minusta on epäreilua, että olin nyt viikonloppuna jo toisen kerran kuumeessa kolmen viikon sisällä. Varsinkin, kun minun pitäisi tälläkin hetkellä olla kaikkein mieluiten kerryttämässä kilometrejä Adidaksen lastensairaalahasteen piikkiin. Haastetta kestää vielä neljä päivää, mutta tulos on jäämässä surkeaksi. Palataan siihen aiheeseen toisena päivänä.

Kun olen siis lepäillyt ja löhönnyt koko viikonlopun kotisohvalla, minulla on ollut hyvin aikaa mm.

 • luonnostella alkavan viikon blogijutut varastoon
 • hahmotella tekstiä yhteen pieneen kirjoitusprojektiin (palataan tähän joskus myöhemmin)
 • katsoa Netflixistä House of Cardsin kakkoskautta, joka ilmestyi viime perjantaina
 • lukea Gretchen Rubinin Onnellisuusprojektia ja
 • suunnitella tulevaa kevätlomamatkaa. (Ai niin, en olekaan kertonut siitä.)

Joko arvaat?

En ole tehnyt näistä mitään, koska…

Näyttökuva 2014-2-16 kello 18.21.08.png

Olen sen sijaan pelannut Blizzard Entertainmentin Hearthstonea. Koko viikonlopun.

Peli on avoimessa beta-testauksessa, ja se on saatavilla ilmaiseksi PC:lle ja Macille, myöhemmin myös mobiilialustoille. Ja se on ehkä koukuttavinta, mitä olen kokenut aikoihin.

Peli on online-keräilykorttipeli, jossa voi pelata joko konetta tai toista ihmispelaajaa vastaan. Pelimoodeja ja tavoitteita on useampia mutta kaikissa taistellaan toista pelaajaa vastaan pelaamalla omasta kädestä pöytään kortteja, joilla pyritään kukistamaan toisen pelaajan päähahmo.

Näyttökuva 2014-2-16 kello 18.30.47.png

Tässä ottelussa ei käynyt hyvin

Peliä voi hyvin pelata käyttämättä siihen euroakaan, mutta kuten free-to-play-malliin kuuluu, pelissä edistymistä voi nopeuttaa ostamalla oikealla rahalla lisäkortteja, joista saa etua pelissä. Niitä saa toki myös pelin sisällä kerättävällä kullalla tai palkintoina menestymisestä pelissä. 

Näyttökuva 2014-2-16 kello 18.36.13.png

Korteissa on kaikkea, mitä roolipelaaja voisi toivoa: maagisia hahmoja, hurjia petoja, loitsuja, taikavoimia, yllätyksiä ja nopeita käänteitä. Ja mikä parasta – tai pahinta – peliä voi pelata rajattoman paljon mutta toisaalta yhden ottelun kesto on vain 10 – 20 minuutin luokkaa. Yhden ottelun ehtii helposti pelata, vaikka aikaa ei olisi paljoa.

Jos olet siis yhtään kiinnostunut tämän tyyppisistä peleistä, haluan samalla sekä suositella että varoittaa: peli on todella addiktoiva.

Vielä kun sen saisi tabletille…

Kommentit (8)
 1. Päiväunelmia Kaisan kanssa
  26.2.2014, 21:37

  Ahhahahhaa.. Poikkis pelasi tätä koeversiona. Musiikki oli mielestäni kiva kuunnella etäisesti. Mutta huonointa pelissä tuntui olevan anonyymius, hän tykkää pelata persoonia vastaan eikä lameerattuja tekstejä ja mahdollisesti samaa hahmoa kuin sinä.

 2. Itsellä tietokoneella pelaaminen on vähän jäänyt, kun playstation 4 kotiutui taloon. On se upea vehje.

  Pitää kyllä tuota Hearthstonea koittaa.

  1. Mulla taas ei ole koskaan ollut konsolia, ja tietokoneellakaan ei ole tullut juuri pelattua näin aikuisiällä. Mobiililaitteet sen sijaan ovat kuin tehtyjä pelaamiseen esim. bussimatkoilla! Ja siksipä odotan tätä peliä kovasti iOSille.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *