Illallinen Kuurnasta: Ruokaa ravintolasta kotikaranteeniin

On kulunut kaksi viikkoa siitä, kun palasimme Lontoon-matkaltamme tyttären kanssa, joten kahden viikon karanteenimme on nyt päättynyt. Tilasimme juhlan kunniaksi lauantai-illaksi illallisen ravintola Kuurnasta, ja se toimitettiin asianmukainen etäisyys säilyttäen kotiovemme taakse.

Karanteeni-illallinen

Kolmen ruokalajin illallinen maksoi 30 €, ja tilasimme sen kolminkertaisena. Saimme näin maistaa kaikki alkupalat ja pääruoat, joita oli valittavana juuri kolme erilaista.

Karanteeni-illallinen

Päätimme myös vaihtaa verkkareista siistimpiin vaatteisiin ja kattaa pöydän tavallista arki-iltaa kauniimmin.

Karanteeni-illallinen

Alkuun

  • Harissaporkkanoita, mantelipyrettä, Ahlbergin yrttejä
  • Haudutettua karitsan lapaa, appelsiinikuorisalsaa
  • Kuurnan klassikko tartar-pihvi (+2 €)

Pääruoat

  • Punajuurilettu, maapähkinävoita, omenapyrettä, basilikaa
  • Lahnamureketta, savuvoikastiketta, paahdettua kaalia
  • Kuurnan klassikko pippuripihvi, sesongin kasviksia (+4 €)

Jälkiruoaksi kaikki saivat omenakakkua ja muscovado-anglaisea, ja tilasimme myös yhden tuoreen patongin (4 €).

Eikä varmaan tarvitse vakuutella, miten hyvää kaikki oli! Annokset eivät näin buffet-tyyliin lautaselle lusikoituina näyttäneet tietenkään kovin kuvauksellisilta, mutta maut olivat kohdillaan. Lämmitimme pääruokia hetkisen uunissa ohjeen mukaan ennen niiden tarjoilua.

Karanteeni-illallinen

Oma alkupalasuosikkini oli karitsan lapa, ja appelsiininkuorisalsa oli sen kanssa yllättävä mutta ihanan raikas yhdistelmä. Tyttäreni suosikki oli lahnamureke, ja kaikki pitivät siitä niin kovasti, että sitä olisi selvästi maistunut vielä toinenkin palanen.

Omenakakun palaset olivat puolestaan niin valtavat, että meille riitti Rouvan kanssa hyvin puolikkaat, ja lapset jatkoivat omia kokonaisia kakkupalojaan vielä sunnuntaiaamunakin.

Karanteeni-illallinen

Olemme muutenkin hyödyntäneet kotiinkuljetuksia ja tilanneet ruokaa sekä marketista että Hakaniemen kauppahallista, jonka luomupuoti aloitti tällä viikolla kotiinkuljetukset. Rouva tilasi kotiin myös kukkakimpun kukkakauppa Inbloomista. Vaikka karanteeni päättyy, uskon, että jatkamme ruoan tilaamista kotiin toistaiseksi.

Fun fact: olemme yrittäneet tilata jo kahdesti kukkamultaa ruokatilauksen yhteydessä, mutta molemmilla kerroilla multa on ollut loppu. Ehkä kaikki muutkin kotona notkuvat ovat alkaneet vaihtaa kukkiin multia ja istuttaa taimia kesää varten.

Karanteeni-illallinen

Kotikoulun ja etätöiden yhteensovittaminen sujuu koko ajan paremmin. Ensimmäinen viikko oli ihmettelyä ja harjoittelua, mutta toisella viikolla löysimme jo toimivan rytmin, joka noudattaa pitkälti sitä aikataulua, jonka hahmottelin jo edellisellä viikolla. Herään 6:15, teen töitä puolille päiville, pidän kolmen tunnin tauon ja jatkan taas kolmesta eteenpäin.

Tyttären koulunkäynti on sujunut tosi kivasti, hän herää aamulla innoissaan katsomaan Google Classroomista päivän tehtävät ja useina päivinä opettaja on järjestänyt joko Google Meet -puhelun lasten kanssa tai nauhoittanut Classroomiin videon. Oma suosikkiläksyni oli se, miten lasten tuli auttaa puolen tunnin ajan jotain rakasta ihmistä valitsemallaan tavalla. Minä imuroin (…jep, ei siivoojaa toistaiseksi…) ja tytär moppasi lattiat. Se oli kuulemma tosi kivaa hommaa, joten ehkä emme kohta tarvitse koko siivousfirmaa?

Tytär on puolestaan tehnyt innoissaan kuvaamataidon tehtäväänsä, joka oli rakentaa maitopurkista ja kotoa löytyvästä materiaalista talo jollekin valitsemalleen pienelle leluhahmolle. Siitä on tulossa aika hieno, ja esittelen lopputuloksen Instagramissa myöhemmin.

Huomasimme kuitenkin, että isompi lapsi kaipasi myös omiin päiviinsä tarkempaa aikataulutusta, sillä liika vapaus ja epämääräisyys tuntui häiritsevän häntä ja purkautui ulos hölmöilynä ja pienemmän härnäämisenä. Tiistaista eteenpäin olenkin tehnyt joka arkipäivälle tunnista tuntiin aikataulun, jossa lukee mitä on odotettavissa ja johon on aikataulutettu myös kaikki kivat puuhat, peliajat ja lautapelit (tällä hetkellä Settlers of Catan + lisäosa). Tämän aikataulun käyttöönotto paransi kaikkea yhteistoimintaamme merkittävästi, ja loppuviikko onkin ollut todella kivaa ja hyvin toimivaa. Sovimme myös, ettemme puhu koronasta emmekä kuuntele radiouutisia, sillä jatkuva koronauutistulva ahdisti lasta.

Karanteeni-illallinen

Nyt siis karanteeni on päättynyt – tavallaan. Isommalla lapsella ei ole ollut kuumetta kymmeneen päivään, mutta pienempi oli puolestaan kuumeessa alkuviikosta. Sekin on parantunut, eikä kukaan tällä hetkellä oireile tai tunne itseään mitenkään kipeäksi. Rouvan kanssa olemme miettineet vähän, että kurkku on ollut karhea ja nenässä tukkoisuuden tunnetta, mutta ei varsinaista nuhaa eikä varsinkaan kuumetta tai yskää. Ja oireet tuntuvat hellittävän antihistamiinilla.

Jatkamme kuitenkin eristäytymistämme varmuuden vuoksi toistaiseksi, mutta alkavalla viikolla saatan hakea jo lähikaupasta lapsille maitoa, jos se pääsee yllättäen loppumaan.

Eli eipä muuta kuin hauskaa erakoitumista muillekin! Pysykää kotonanne ja välttäkää kaikkia kontakteja muihin ihmisiin, jos se vain on mahdollista.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *